Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8
Aniu ja nie mam hiacyntów Delf Blue,a Sky Jacket i Blue Jacket
Mam jeden Sky Jacket z Brico i ten na pewno jest zgodny,ale te z Lidla to niekoniecznie 
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Aniu powoli festiwal tulipanowy zaczyna sie u Ciebie. Już nie mogę się doczekać wysyp kwiecia. Widoki wiosenna masz piękne i do tego robisz cudne zdjęcia.
Doczytałam, ze masz komunię w tym roku. Ja też - już za niecałe 3 tygodnie
Doczytałam, ze masz komunię w tym roku. Ja też - już za niecałe 3 tygodnie
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Wiolu my mamy komunię w ostatni majowy weekend. Także mam jeszcze troszkę czasu. Trzymam kciuki za Waszą.
Festiwal tulipanowy już by trwał w najlepsze, gdyby nie pogoda.
Aniu, masz rację, pomyliłam nazwy. Mam te same i niestety wszystkie niebieskie są takie same.
Sylwiu za parę miesięcy nadrobisz zakup Purissimy. Na pewno warto!
Hiacynty u mnie rzeczywiście wyglądają jak rzeczka. Fajnie wyszło.

Festiwal tulipanowy już by trwał w najlepsze, gdyby nie pogoda.
Aniu, masz rację, pomyliłam nazwy. Mam te same i niestety wszystkie niebieskie są takie same.
Sylwiu za parę miesięcy nadrobisz zakup Purissimy. Na pewno warto!
Hiacynty u mnie rzeczywiście wyglądają jak rzeczka. Fajnie wyszło.

- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Kurcze ...może i nie.
Sam już nie wiem Aniu.
Najlepiej bedzie sprawdzić czy są cebulki
wtedy się wszystko wyjaśni.
Jeszcze raz Aniu tulipany
Co wejdę nie mogę nacieszyć oczu 
Sam już nie wiem Aniu.
Najlepiej bedzie sprawdzić czy są cebulki
Jeszcze raz Aniu tulipany
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Aniu
. Z tym wykopywaniem to tak podejrzewałam bo takiej ilości chyba nie da się wykopać
. Ja muszę kilka kępek wykopać bo coś nie kwitną mi a inne chyba pogniły
. Właśnie myślę jak Ty to robisz, że potrafisz dosadzić tak fajnie cebulki . Masz jakiś skaner w oczach czy coś ?? Widzisz te cebulki co są w ziemi i wiesz gdzie posadzić kolejne dla efektu ?? Ja tak nie potrafię
. Taka rzeczka hiacyntowa mi się marzy
i szafirkową też chciałabym mieć
. Cudnie u Ciebie, można nacieszyć oczka
. Dobrego dnia
.
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cebulowe poletka u Ciebie, pięknie skomponowane, super się ogląda takie wiosenne cudeńka. Czytam, że Twoje rosną bez koszyczków, u mnie to raczej niemożliwe, nornice szaleją. W koszyczkach ze sklepu też nie dało rady, dopiero koszyczki domowej roboty zdały egzamin od tej pory tulipanków u mnie też przybywa. Do takiego jednak efektu jak u Ciebie
jeszcze mi daleko.
Aneczko, czy swoim tulipanom zmieniasz stanowisko każdego roku, czy rosną w jednym miejscu kilka lat?
Aneczko, czy swoim tulipanom zmieniasz stanowisko każdego roku, czy rosną w jednym miejscu kilka lat?
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Aniu no przepiękna wiosna u Ciebie. I naprawdę robisz piękne zdjęcia. Kępka hiacyntów z narycyzami
. W życiu nie widziałam tak grubaśnych hiacyntów:).
- aneczka1979

Karolino hiacynty były sadzone jesienią, to i grubaśne są. Choć razem z nimi są białe, też jesienne a jednak trochę mizerne.
Trzeba sypną obornika trzy razy w sezonie i grubaski pozostaną.
Daysy ja do tej pory sadziłam w doniczkach z obawy przed gryzoniami. Tych jednak nie zaobserwowałam i zaryzykowałam jesienią sadzenie wszystkiego wprost do ziemi, bo płakać mi się chciało na myśl o upychaniu doniczek do ziemi. Na moje szczęście wszystko wylazło. Bez strat.
Jak już wspominałam. Mam cebulowe trzeci rok. Do tej pory nic nie wykopywałam, bo mi się zwyczajnie nie chce. U mnie cebulowe trzeba liczyć już w tysiącach. Nie ma mowy więc o wykopywaniu takich ilości.
Ewelinko no pewnie, że padłabym trupem przy takich wykopkach.
U mnie szlag trafił Super Parrot'y i dobrze! Bo mi się w ogóle nie podobały. Teraz przynajmniej zrobiły miejsce na nową kępę
przy jesiennym sadzeniu, bo nowego miejsca brak!
Skaner? Ha ha ha! Nawet nie wiesz jak by mi się przydał.
Ja nie dosadzam tulipanów. Ja od razu sadzę hurtem, w ścisku, tak, że już nic a nic nie wcisnę.
Piotrze jak nie będzie cebul to albo zgniły albo nornice. Przy okazji poszukaj ewentualnych tuneli.
Piotrze na tulipanowy festiwal zapraszam niedługo. Dopiero się zacznie jak wreszcie słonko poświeci.

Daysy ja do tej pory sadziłam w doniczkach z obawy przed gryzoniami. Tych jednak nie zaobserwowałam i zaryzykowałam jesienią sadzenie wszystkiego wprost do ziemi, bo płakać mi się chciało na myśl o upychaniu doniczek do ziemi. Na moje szczęście wszystko wylazło. Bez strat.
Jak już wspominałam. Mam cebulowe trzeci rok. Do tej pory nic nie wykopywałam, bo mi się zwyczajnie nie chce. U mnie cebulowe trzeba liczyć już w tysiącach. Nie ma mowy więc o wykopywaniu takich ilości.
Ewelinko no pewnie, że padłabym trupem przy takich wykopkach.
U mnie szlag trafił Super Parrot'y i dobrze! Bo mi się w ogóle nie podobały. Teraz przynajmniej zrobiły miejsce na nową kępę
Skaner? Ha ha ha! Nawet nie wiesz jak by mi się przydał.
Piotrze jak nie będzie cebul to albo zgniły albo nornice. Przy okazji poszukaj ewentualnych tuneli.
Piotrze na tulipanowy festiwal zapraszam niedługo. Dopiero się zacznie jak wreszcie słonko poświeci.

- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Aniu, cebulowe w tysiącach?
Podziwiam za wytrwałość i gratuluję działki z gumy
A tak poważnie, to ja za dużo bylin dosadzam w ciągu roku na rabaty, by pozwolić sobie na takie ilości cebulowych. Choć i tak planuję spore ilości jesienią zakupić, pospisywałam sobie od Ciebie parę nazw. Cudnie dobrałaś te białe i niebieskie hiacynty. U mnie zamiast niebieskich wyszły żółte..
A tak poważnie, to ja za dużo bylin dosadzam w ciągu roku na rabaty, by pozwolić sobie na takie ilości cebulowych. Choć i tak planuję spore ilości jesienią zakupić, pospisywałam sobie od Ciebie parę nazw. Cudnie dobrałaś te białe i niebieskie hiacynty. U mnie zamiast niebieskich wyszły żółte..
- aneczka1979

Moniko żółty hiacynt to wręcz rarytas na naszym rynku! Może więc przebolejesz tę pomyłkę? Choć wiem jak takowe podmianki producenta mogą psuć humor...
Ja mam rabaty wypchane po brzegi.
Ja mam rabaty wypchane po brzegi.
- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Aniu z niecierpliwością oczekuję fotek gdy zakwitną Twoje tulipany wszystkie. Będzie bajkowo 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu dziękuję, że chcesz się podzielić Ice Dance,
ale posadziłam sporo The Beatles, muszę poobserwować, czy sobie poradzą na moich piaskach. Zachwycasz się czerwonymi przyrostami różanymi, bo są wyjątkowo piękne, szczególnie na Twoich fotografiach.
Blat przecudny wyczarowałaś, bo mało powiedziane zrobiony.
Jak oglądam Twoje hiacynty, to mnie skręca, żeby zaryzykować i posadzić u siebie w gruncie.
Czarujesz znowu tulipanami, najpiękniejsze dla mnie takie stulone kwiaty.
Dobrze, że masz uroczystość później, bo w taką zimnicę niemiło się świętuje. Życzę, żeby już ciepło dotarło. 
Blat przecudny wyczarowałaś, bo mało powiedziane zrobiony. - Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Aniu chciałam zapytać o Replette? Jak długo go masz,bo u mnie w pierwszym roku był taki a potem wrócił do zwykłych. Oj masz komunie to trochę zachodu.Oby tylko się pogoda dzieciom udała.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ha, wiedziałam, że gdzie jak gdzie, ale u Ciebie na pewno pokażą się nowe tulipany
Festiwal powoli się rozkręca, a jak wreszcie zrobi się ciepło, to dopiero będzie szaleństwo
Narcyzy Replete
Wydaje mi się, że chyba też coś podobnego posadziłam
Tylko, że etykieta gdzieś wsiąkła i teraz nie jestem pewna czy to te, czy może inne? A same kwiaty na razie ani myślą pokazać choćby kawałek koloru 
Narcyzy Replete
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Aneczko wiosna u ciebie zagościła już na dobre
cebulowe szaleją
Piękny ten twój wiosenny ogród ,jak miło się po nim spaceruje