Ogród z angielską nutą cz.11
Re: Ogród z angielską nutą cz.11
Jeśli jest jakiś wyznacznik Świąt Wielkanocnych to górna pólka jest u ciebie.Jak to mój kolega mówi zawyżyłaś średnią krajową
Pozazdrościć takiej atmosfery 
Monika, śliczne ozdoby. I już po świętach, mam nadzieję, że spędziłaś je w miłej atmosferze. W pierwszy dzień świąt wybrałam się z mężem na spacer i trzeba było uciekać. Pogoda szybko się zmieniała. Dzisiaj było więcej słońca, ale równie dynamicznie.
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciemierniki śliczne, zachorowałam
Dekoracje świąteczne piękne, szkoda, że te święta tak krótko trwają... Planuje zrobić rabatę z różami tylko nie wiem czy same czy z czymś połączyć, muszę poszukać inspiracji (nie mam z nimi doświadczenia).
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Niesamowite te twoje dzieła sztuki
Ale króliczek wchodzący na parapet/lub z niego spadający, jak kto woli, to już rozbawił mnie niesamowicie
Ale króliczek wchodzący na parapet/lub z niego spadający, jak kto woli, to już rozbawił mnie niesamowicie
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Moniko - niezwykle piękne dekoracje, c-u-d-n-e
Jajka w kielichach(?) świecznikach (?) wprost przepiękne. Klasa sama w sobie! Ale, że powtórzę za April, pijany lub zaspany ( jak kto woli) zajączek spowodował mój radosny śmiech! I o tę radość chyba chodzi najbardziej!
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniczko , jak zwykle pięknie przygotowałaś święta , a zając debeściak .Zimno , więc ogrody muszą poczekać a my z nimi na lepszą pogodę .Oby chociaż na majówkę nam się poprawiła .Pozdrawiam serdecznie 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Moniko, u ciebie jak zwykle oprawa świąt na najwyższym poziomie
niczym z katalogu. A jak się ma twój ogród? Ominęły go fale przymrozków i śniegu??
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Hejka, szukałam zdjęć twojego ogniska ale nie mogę znaleźć. Nie zwróciłam na nie uwagi wcześniej albo nie pamiętam. Ciekawa jestem jak wygląda, bo pisałaś u mnie, że masz coś podobnego do tego co zaczęłam robić.
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Moni świąteczne cudowności nam pokazujesz. Ozdoby bajecznie piękne.
A jak Tato się czuje?
I czy u Ciebie też tak zimno?
A jak Tato się czuje?
I czy u Ciebie też tak zimno?
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Święta,święta i po świętach
Czy Wy też czujecie, że trzeba wyjśc do ogrodu i spalić nadmiar pświątecznych boczków? A tu jak na złość pogoda nie dopisuje
Śnieg sypnął wczoraj, dzisiaj kontynuuje wraz z deszczem - jest brzydko, zimno i ponuro
Jako, że pismo obrazkowe bardziej cieszy, zostawiam kilka zdjęć sprzed nadejściem chłodu

ciemiernik korsykański

Double Ellen Pink Spotted

Niger

Party Dress

Double Ellen Purple - Green

Double Ellen Pink

Aniu/Annes 77, Ewelinko, Kasiu/kasia100780, Ula, Dominiczko, Mariuszu, Ewciu/Pashmina, Jolu/April, Ewo/ewka36jj,
dziękuję, Aniu
Lubię tworzyć dekoracje
Wielkanocne dekoracje są nieco wesołe, bo wiele mam rozbrykanych zajączków w róznych miejscach domu, ale takie być powinny, bo w końcu wiosna, przyroda budzi się do życia i czas się weselić
AnaAn - róże odbijają, ale pnące tak szybo nie osiągną ubiegłorocznych rozmiarów - przez ostatnie 3 zimy nie marzły ani trochę i były już naprawdę piękne i okazałe. Jedną pnącą różę przy altance musiałam wyciąć zupełnie do samego gruntu, a sięgała na całą boczną kratę aż pod daszek
Aniu/Troja - róże zdecydowanie lepiej prezentują się w towarzystwie różnych bylin (szałwie omszone, lawendy, kocimiętki, przywrotniki, przetaczniki, bodziszki, jeżówki). Posadzone samotnie (wg mnie) wyglądają mało okazale, a gdy zachorują i opuszczają dolne liście, to już zupełnie posępny widok. Byliny dużo maskują, a dodatkowo zdobią
Eluś/Pela - bardzo licze na cieplejszy weekend majkowy, bo będzie trochę czasu, żeby pog\dgonić zaległości w ogrodzie i jeśli pogoda nie dopisze, to nie chce myślec jak mój ogród będzie wyglądał latem
Sabinko - niestety nie uniknęłam mrozów, ale to chyba jak wszędzie
Na szczęście zdążyłam się nacieszyć magnoliami, bo mam wcześnie kwitnące odmiany, a te późniejsze były przesadzane i nie zawiązały pąków kwiqtowych na ten sezon, więc nic nie straciłam. Miejmy nadzieję, ze zima już sobie pójdzie i przyjda cieplejsze dni. Taka ta tegoroczna wiosna smutna
Joluś/April - nie mam dobrego zdjecia przy sobie, ale wkleję z etapu zakończenia prac przytym ognisku - w tej chwili wygląda ładnie, bo obrosło wszystko trawą i całosć fajnie wygląda.

Aniu/ aneczka1979 - Oj, tak, u mnie tez bardzo zimno - dzisiaj tylko 2'C, a do tego pada śnieg lub śnieg z deszczem
Brrrr...
Czy Wy też czujecie, że trzeba wyjśc do ogrodu i spalić nadmiar pświątecznych boczków? A tu jak na złość pogoda nie dopisuje
Śnieg sypnął wczoraj, dzisiaj kontynuuje wraz z deszczem - jest brzydko, zimno i ponuro
Jako, że pismo obrazkowe bardziej cieszy, zostawiam kilka zdjęć sprzed nadejściem chłodu

ciemiernik korsykański

Double Ellen Pink Spotted

Niger

Party Dress

Double Ellen Purple - Green

Double Ellen Pink

Aniu/Annes 77, Ewelinko, Kasiu/kasia100780, Ula, Dominiczko, Mariuszu, Ewciu/Pashmina, Jolu/April, Ewo/ewka36jj,
AnaAn - róże odbijają, ale pnące tak szybo nie osiągną ubiegłorocznych rozmiarów - przez ostatnie 3 zimy nie marzły ani trochę i były już naprawdę piękne i okazałe. Jedną pnącą różę przy altance musiałam wyciąć zupełnie do samego gruntu, a sięgała na całą boczną kratę aż pod daszek
Aniu/Troja - róże zdecydowanie lepiej prezentują się w towarzystwie różnych bylin (szałwie omszone, lawendy, kocimiętki, przywrotniki, przetaczniki, bodziszki, jeżówki). Posadzone samotnie (wg mnie) wyglądają mało okazale, a gdy zachorują i opuszczają dolne liście, to już zupełnie posępny widok. Byliny dużo maskują, a dodatkowo zdobią
Eluś/Pela - bardzo licze na cieplejszy weekend majkowy, bo będzie trochę czasu, żeby pog\dgonić zaległości w ogrodzie i jeśli pogoda nie dopisze, to nie chce myślec jak mój ogród będzie wyglądał latem
Sabinko - niestety nie uniknęłam mrozów, ale to chyba jak wszędzie
Joluś/April - nie mam dobrego zdjecia przy sobie, ale wkleję z etapu zakończenia prac przytym ognisku - w tej chwili wygląda ładnie, bo obrosło wszystko trawą i całosć fajnie wygląda.

Aniu/ aneczka1979 - Oj, tak, u mnie tez bardzo zimno - dzisiaj tylko 2'C, a do tego pada śnieg lub śnieg z deszczem
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że ty też należysz do tych "szczęściar" ze śniegiem za oknem.... U mnie dzisiaj jest już ponad 20 cm 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- bejsonki84
- 200p

- Od: 7 maja 2014, o 11:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow, świetne te ognisko
. Swego czasu też o czymś takim myślałam, ale mój M chce jakieś przenośne zrobić, bo mówi, że latamy po ogrodzie jak kot ze sr...czką (tzn, że raz tu chcemy posiedzieć, raz tam... itp
), to ognicho będzie z nami latać.
Ps, roślinki od Ciebie cudnie rosną
Ps, roślinki od Ciebie cudnie rosną
Pozdrawiam Werka
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko wreszcie znalazłem chwilkę czasu żeby wpisać się do Twojego wątku
Twoja kolekcja roślin jest imponująca, wiele z nich to rzadkie okazy
Wypielęgnowane rabaty wyglądają obłędnie, można się od Ciebie wiele nauczyć
Będę często zaglądał
Twoja kolekcja roślin jest imponująca, wiele z nich to rzadkie okazy
Wypielęgnowane rabaty wyglądają obłędnie, można się od Ciebie wiele nauczyć
Będę często zaglądał
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Monia koniecznie zrób w sezonie fotkę ogniska, jestem ciekawa jak teraz się prezentuje, na pewno jest pięknie, jak to zwykle u Ciebie
Szafirki bosskie
Ciemierniki tez ładnie Ci się rozrosły
Szafirki bosskie
Ciemierniki tez ładnie Ci się rozrosły
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Czy ten czarny kwiatek z żółtą obwódką to prymulka? Nigdy takiej nie widziałam.