Mam wrażenie, że odbiją jak ich zasilę .Dosłownie wszystkie są do obcięcia.
...::Ogród Marii Cześć 2::...
Re: ...::Ogród Marii Cześć 2::...
Pokazał się dzisiaj dzień słoneczny i wykorzystałam to w porządkach na działce a sporo było do uprzątnięcia.Nawet zaczęłam obcinanie róż które wymarzły do gruntu.

-
Magdula141
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu miej nadzieję,że odbiją.Mnie jednego roku w kwietniu tak się porobiło.Gałęzie były czarne.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Wando ja zaszalałam przez 2 popołudnia i uprzątnęłam trochę działkę przycięłam róże sterta gałęzi do spalenia.U nas 2 popołudnia jest słonecznie nawet wiatr przestał wiać. Jeszcze jutro dokończę i mogę powoli wstępnie posiać troszkę sałaty i cebulę posadzić.To tyle by było na początek pozdrawiam.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu w wielu wątkach czytam o czarnych różach aż do kopca.Ja nie mam ich to mniej o nich przeżywam. Pewnie i u mnie trzeba je sporo przyciąć. Dlatego też ich nie sadzę w nadmiarze. Ty masz sporo to musisz je obrobić. 
Droga Alu!!!! róże przycięłam do ziemi to co widzę to odbijają .Tylko jedna pnąca/aloha/ nie daje znaku życia.Muszę je zasilać aby dobrały energii. Ponadto zmienił mi syn komputer na mocniejszy i to chwilę trwało.Jedynie co to teraz rozwinęły kwiecie pierwiosnki/te popularne/ A ząbkowane też zakwitły tylko prawie w jednym kolorze/siałam je z kupionej torebki w ub. roku. Rośliny idą nawet się ładnie budzą.3 dni nie byłam bo zimno i deszcz.Budzi się sangwinaria,jak pojadę to na pewno będzie na wierzchu.

Alu jak zwykle oglądam wątki ale w miarę sił.Widziałam różowego fiołka. Czy to oryginał ? czy tak się zapylił? pozdrawiam

-
Magdula141

Marysiu - u mnie jest jedna czarna róża,wszystkie pędy i to Baron Girod de lain.Jest na własnych korzeniach ,to może wypuści nowe pędy.
Dobrze,ze mam tej róży drugi egzemplarz w innym miejscu ogrodu
Zimę przetrzymała ,a na wiosnę zmarzła.

Dobrze,ze mam tej róży drugi egzemplarz w innym miejscu ogrodu
Zimę przetrzymała ,a na wiosnę zmarzła.
Witaj no właśnie co to się podziało z różami ale tak jak już obserwuję to odbijają i Twoja Wando na pewno odbije.

-
Magdula141

Będąc na działce w Wielki Piątek po bukszpan to mimo zimna roślinność rozwija się ,Nawet lilie krzewiaste wychylają noski.A miałam wcześniej trochę pracy bo nasadzałam w doniczki klematisy trochę siewek i wykopane od synowej bo tam gdzie rosły to mają malować pergolę ,a przy takich pracach zostały by zadeptane.A w donicach widać przyrost, Zobaczę jakie kolory wyjdą. 
oj dzisiaj nocne przymrozki pomroziły nawet magnolie.Dzisiaj widziałam brązowe pąki i jeszcze obiecują No tak kwiecień pleceń bp przeplata trochę zimy trochę lata. 
Dalej zimno ale w naszym ogrodzie dzisiaj było zebranie ROD i było 15 osób na 194 działkowiczów .Zainteresowanie takimi "imprezami'"jest zerowe.Tak prace w gruncie nie wchodzą w rachubę. Mokro , zimno i wiatr nie pozwalają na wyjście na działkę .

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu w tym roku wiosna do
U mnie podobnie. 
Podzielam to samo zdanie.

Taka jest tegoroczna wiosna pojechałam na działkę aby skosić trawę niestety skosiłam kawałek i burza mnie odpędziła i nie skończyłam koszenia