A Sanguinaria możesz się troszkę zachwycać bo je też jej wyczekuję, normalnych sklepach ogrodniczych chyba trudno spotykać ale kto szuka nie błądzi.
Od przybytku głowa nie boli część 3
-
leszczyna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli część 3
Sabinko bo te Twoje sroki to jakieś inne, u mnie też latają ale rośliny w ogrodzie omijają.
A Sanguinaria możesz się troszkę zachwycać bo je też jej wyczekuję, normalnych sklepach ogrodniczych chyba trudno spotykać ale kto szuka nie błądzi.

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Krysiu to taki mało spotykany okaz w naszych ogrodach
zawsze cieszy podwójnie jak się ma takie cudeńko 
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Pamiętam jak moja Sanguinaria zakwitła dwoma kwiatami a teraz ...małe poletko ...co roku coś wykopuje a one rośnie i rośnie . Myślałam że mi Star zginał a on dopiero wychodzi ...chyba dlatego że ma mocno cieniste stanowisko .
Troszkę mały warzywniak ja bym ciut powiększyła ...kosztem trawnika ;)
Troszkę mały warzywniak ja bym ciut powiększyła ...kosztem trawnika ;)
-
leszczyna

Ewo a jak długo czekałaś na poletko ze Sanguinaria moja rośnie drugi rok w dobrym miejscu, potrzebuje cień i widać efekty.
A co to Tobie wychodzi STAR ?
U mnie wczoraj widziałam Stopowca himalajskiego, może juz dzisiaj będzie do pokazania.
Warzywniak mały ale to dlatego, ze mam drugi na ROD o tam szczególnie warzywa i owoce.
Sabinko co Ty masz za sroki co Ci kwiatu wyjadają, u mnie też latają ale kwiaty w ogrodzie pomijają.
Milka sangunaria bardzo uroczo wychodzi z ziemi, kwiatek otulony listkiem wychodzi na światło dzienne, liście pozostają dłużej i mają swój urok.
Milka te rarytasiki to spotykam na giełdzie ogrodniczo rolniczej w Marszewie, zobacz Ty też nie masz aż tak daleko tam dojechać.
Basiu nadal mamy RODOS to już tylko sentyment i chęć spotykania się z sąsiadami rodowskimi.
Oj jak patrzę na Twój staw i to co się dzieje dookoła to brrrrrrrr
A co to Tobie wychodzi STAR ?
U mnie wczoraj widziałam Stopowca himalajskiego, może juz dzisiaj będzie do pokazania.
Warzywniak mały ale to dlatego, ze mam drugi na ROD o tam szczególnie warzywa i owoce.
Sabinko co Ty masz za sroki co Ci kwiatu wyjadają, u mnie też latają ale kwiaty w ogrodzie pomijają.
Milka sangunaria bardzo uroczo wychodzi z ziemi, kwiatek otulony listkiem wychodzi na światło dzienne, liście pozostają dłużej i mają swój urok.
Milka te rarytasiki to spotykam na giełdzie ogrodniczo rolniczej w Marszewie, zobacz Ty też nie masz aż tak daleko tam dojechać.
Basiu nadal mamy RODOS to już tylko sentyment i chęć spotykania się z sąsiadami rodowskimi.
Oj jak patrzę na Twój staw i to co się dzieje dookoła to brrrrrrrr
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sanguinarię oferują w Byli...Raju, jeszcze.
Krysiu, ja od dawna stosuję zasilanie bananowe swoim różom. Z tym że w moim domu nikt nie przepada za tymi owocami, wobec tego całe owoce kroję na kawałki i pod róże.
U mnie dzisiaj zimnica, choć po południu słonko zaświeciło i wiatr już tak bardzo nie dokuczał, ale rano zmarzłam jak siedem nieszczęść
i później już tylko w domu się grzałam. 
Krysiu, ja od dawna stosuję zasilanie bananowe swoim różom. Z tym że w moim domu nikt nie przepada za tymi owocami, wobec tego całe owoce kroję na kawałki i pod róże.
U mnie dzisiaj zimnica, choć po południu słonko zaświeciło i wiatr już tak bardzo nie dokuczał, ale rano zmarzłam jak siedem nieszczęść
- Florian Silesia

- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki za informacje nt opieki nad koronami cesarskimi! Jak starczy czasu - spróbuję.
- Florian Silesia

- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Dziś na spokojnie poczytałem i zobaczyłem ostatnie zdjęcia. Sangwinaria 'Multiplex' piękna. Moja gatunek kwitła tylko jeden dzień i wiatr zdmuchnął jej delikatne płatki.
O koronie cesarskiej radzono mi, by głęboko sadzić ale to nie dawało efektu. Podobnie mocny drenaż - nie pomagało. Teraz spróbuję Twojej metody, bo i tak wykopuję cebule. Na pocieszenie kwitnie mi szachownica perska
O koronie cesarskiej radzono mi, by głęboko sadzić ale to nie dawało efektu. Podobnie mocny drenaż - nie pomagało. Teraz spróbuję Twojej metody, bo i tak wykopuję cebule. Na pocieszenie kwitnie mi szachownica perska
-
leszczyna

Święta spędzam poza domem, po wczorajszym świątecznym śniadaniu spacer w Dolinie Kościeliskiej aż do Schroniska Ornak wszędzie biało i wystające krokusy spod śniegu.
Nie mogę pokazać bo nie potrafię wklejać zdjęć z telefonu ale widoki urocze, pokażę jak wrócę do domku.
Za oknem piękna pogoda, jestesmy pi śniadaniu i szykujemy się na dalszą wędrówkę szlakami.
Pozdrawiam
Nie mogę pokazać bo nie potrafię wklejać zdjęć z telefonu ale widoki urocze, pokażę jak wrócę do domku.
Za oknem piękna pogoda, jestesmy pi śniadaniu i szykujemy się na dalszą wędrówkę szlakami.
Pozdrawiam
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale Ci zazdroszczę
Ja też kombinuje, żeby na parę dni jechać w maju, bo później to już nie wiadomo jak się będę czuć.
Widoki na pewno piękne
Odpoczywaj
Ja też kombinuje, żeby na parę dni jechać w maju, bo później to już nie wiadomo jak się będę czuć.
Widoki na pewno piękne
Odpoczywaj
-
leszczyna

Kasiu tak nam się podoba spędzenie Świąt Wielkanocnych w górach, że pewno będziemy to kontynuować.
Jesteśmy całą rodziną, wszystkie tradycje świąteczne zachowane łącznie z kościołem i te spacery po śniadaniu świątecznym po dolinach....wracamy na obiadokolację.
Za chwilkę wyruszamy na Kalatówki i troszkę wyżej do Pustelni Albertynek a potem już Krupówki z lodami i grzańcami.
Pozdrawiam
Jesteśmy całą rodziną, wszystkie tradycje świąteczne zachowane łącznie z kościołem i te spacery po śniadaniu świątecznym po dolinach....wracamy na obiadokolację.
Za chwilkę wyruszamy na Kalatówki i troszkę wyżej do Pustelni Albertynek a potem już Krupówki z lodami i grzańcami.
Pozdrawiam
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Krysiu - napawaj się pięknymi widokami, bo u nas mokro, deszczowo i pochmurno. Tylko nie przywoź ze sobą śniegu
, bo to przecież wiosna, przynajmniej w kalendarzu!
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Krysiu, miłego świętowania i wypoczynku.
Jak wrócisz, zapewne i wiosna wreszcie pokaże się z dobrej strony.
Wczoraj u nas sypał śnieg z deszczem.Dzisiaj otuliłam mocno na tarasie oleandra.Ponoć, do końca tygodnia ma być
jeszcze "kwiecień-plecień".
Wczoraj u nas sypał śnieg z deszczem.Dzisiaj otuliłam mocno na tarasie oleandra.Ponoć, do końca tygodnia ma być
jeszcze "kwiecień-plecień".
-
leszczyna

Lodzia moje oleandry bez przykrycia ale myślę, że sobie poradzą przecież we Włoszech rosną wszędzie a tam bywa też różnie. Nic dobrego w pogodzie nie przywiozę, Tatry zasypane na biało, wyjrzy słońce stopi śnieg na dole po to, aby znowu sypnęło...mimo wszystko święta urocze już się kończą.
Ewka bylo krótko ale intensywnie i przyjemnie.
Śniegu nie zabiorę ale ciepełka też chyba nie przywiozę.
Pozdrawiam
Ewka bylo krótko ale intensywnie i przyjemnie.
Śniegu nie zabiorę ale ciepełka też chyba nie przywiozę.
Pozdrawiam
- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Krysiu zazdroszczę świąt w górach. Może kiedyś i ja z rodzinką zmienimy przyzwyczajenia .... Miłego wypoczynku