Witam wszystkich pasjonatów ogrodowych,wszyscy pewnie zapracowani w swoich ogrodach jak ja ,dzisiaj rozmnożyłam trochę roślin dosypałam ziemi na nową rabatę i już coś posadziłam ,nowe roślinki jeszcze do mnie nie przyjechały ,no i obcinałam róże ,bo jeszcze nie wszystkie są przycięte,jutro też mam sporo roboty w ogrodzie ,niby dużo zrobione ,a jeszcze tyle do zrobienia ,parę dni miałam przerwę w ogrodzie ,bo były wysyłki,i to właśnie było najważniejsze,jeszcze po świętach mam troszkę do wysłania i mogę zająć się następną pracą .
Ala,stroiki robiłam na kiermasz świąteczny,bo jestem w grupie twórców nieprofesjonalnych i nic mi nie zostało,ale w ogrodzie są kwiaty to dom pięknie przystroję ,u mnie też zimno i wieje bardzo zimnym wiatrem ,ale da się robić w ogrodzie,pozdrawiam
Irenko,pomidorki na razie mają się dobrze, u mnie też zimno więc wiosna wyhamowała ,rośliny tak szybko nie przekwitają ,a ja zawalona robotą ,ale czuwam nad wszystkim

pozdrawiam
Ewa,mam dużo odmian piwonii od najwcześniejszych do najpóźniejszych,więc zaraz zaczną a skończą pod koniec czerwca,miło,że podobają się stroiki,mało mam czasu ,bo przeróżności bym robiła,nożyki kupuję w hurtowni za 100 płacę 3 lub 4 złote,nawet nie pamiętam ,bo nie ma o czym i fajnie sie na nich pisze olejowym pisakiem ,on nie płowieje szybko,pozdrawiam
Marysiu,nic nie podgrzewam ,zimno u mnie bardzo ,koniecznie musisz przyjechać ,zdjęcia stroikom robiłam na kiermaszu ,wszystko ściągnęłam na ziemię i robiłam pojedynczo ,bo razem byłby harmider ,koleżanka miała na kiermaszu śliczne żabki robione na szydełku,znajdę zdjęcie ,to pokażę ,bo zrobiłam ,byłam w ogrodzie ,nawet teraz sie trzymam ,nawet kataru nie mam ,tylko łzy mi płyną od zimnego wiatru ,nienawidzę wiatru,pozdrawiam i buziaczki
Agatko,myślę ,że nie zjedliście wszystkich listków naraz

,patrz jak urywasz listki,żeby zostawić kwiatuszki ,one jeszcze malutkie pączki mają w pochewkach liści,niech się darzy,pozdrawiam
Kasiu 100780,miło,że roślinki już rosną i ,że podobają się stroiki,pozdrawiam
Kasiu 123 katex witaj ,miło,że jesteś ,rabata w trakcie obsadzania więc zapraszam znowu
Marzena,czasem rośliny robią przerwę w kwitnieniu,bo odpoczywają ,jak przekwitną to zasil nawozem potasowo fosforowym ,żeby miały z czego wzmocnić się na rok następny,robiłabym dużo różnych rzeczy ,ale naprawdę nie mam czasu na więcej ,pozdrawiam
Gosiu,stroiki zrobione ,ale w ogrodzie nie wysprzątane ,będę sprzątać pewnie do jesieni

,ja tak uwielbiam przynosic kwiaty z ogrodu do domu i nic nie przyniosłam ,bo tak gonię ,ale jutro nie zapomnę ,pozdrawiam
Gosiu margo-margo,dobrze,że jesteś,nie ważnie ,że później,u mnie też zimno ,wieje i teraz leje,a ja ciągle nie odrobiona w ogrodzie ,dobrze,że leje bo rozmnożyłam trochę roślin,trochę przesadziłam ,ale już nie podlałam bo ciemno się zrobiło ,ale na jutro zamawiam piękną pogodę ,bo chcę coś podgonić w ogrodzie

pozdrawiam