Moje roślinki... apus - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje roślinki... apus - cz. 2

Post »

Basiu, kiedy zaczyna startować krwawnica? Bo nie wiem czy z tej mojej coś będzie....
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu, ładna ta margerytka ;:333
Teraz masz zagwozdkę, jak ją przezimować. ;:7 Może z niej taka twardzielka, że przeżyje zimę bezproblemowo.... ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu 30 zł kosztowało, może nie tanio, ale tak sobie pomyślałam, że czasami na głupoty wyda się więcej, a tak to przynajmniej już coś kwiecistego mam w ogrodzie. U mnie mało tych teraz kwitnących roślin...
Musze KONIECZNIE jesienią nasadzić więcej cebulowych, które w różnych terminach kwitną.

Zuziu, będę próbować ją przezimować. Różne opinie o tym zimowaniu są, ale podobno da się... Mam jeszcze smaka na daturę... :roll:

Mariuszu, dziękuję ;:168 Póki co w ciągu dnia wynoszę ją na taras a na noc wnoszę do domu.

Małgosiu, ja u mojej mamy będę przechowywać, u mnie w piwnicy nie ma okna, tylko w kotłowni, ale bardzo malutkie i obawiam się, że tam źle by przetrwała... zobaczymy, póki co żeby dotrwała zimy :wink:

Beatko,
spróbuj bardzo jestem ciekawa czy bylica załatwi problem. Ja swoją krwawnicę przesadzałam ze 3 tygodnie temu, karpa była żywa,bo dzieliłam ją... coś chyba wychodzi, ale na razie wstrzymuję oddech nad nią.
Ona chyba ma późny start, więc czekaj cierpliwie, a najlepiej w ogóle nie patrz w jej stronę przez najbliższe dwa tygodnie ;:333

Lucynko, na to liczę. Docelowo będzie stała przy wejściu do domku. Mam nadzieję, że zaprzyjaźni się ze mną i nie będzie robić scen. ;:306 ;:333

Dzisiaj zrobiłam inaugurację sezonu rowerowego, 31 km wykręciłam, przyjemnie było, ale czuję mięśnie... :roll: No cóż po zimie zastana jestem i to dosyć mocno.
Przy okazji przejażdżki zaglądałam ludziom do ogrodów ;:131 podglądając co w nich się już dzieje, a dzieje się wiele. ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wow, jaka piękna margatetka, zawsze sie bałam ,że szybko padnie, przekwitnie ...a tu Zuza pisze ,ze przezimowała i nadal jest . Ciekawe jak Tobie przetrwa? kolor śliczny ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też Karolinko na to liczę, bo żal by było...
Z kolorków były jeszcze jaśniutko różowe, żółte i białe. Wszystkie ładne, z tym, że białe były już mocno rozkwitnięte.
Pozdrawiam, Basia.
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Śliczna ta Margaretka, no i kolor różowy. ;:138
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Basiu ale mi narobiłaś chętkę na Margaretkę ;:173 tym bardziej że przybyły mi dwie donice w które nie bardzo wiem co wsadzić 8-)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu śliczna margerytka, ale ja już nic na pniu nie kupię. Nie wiem nie mam szczęścia do takich roślin. Dostawałam i kupowałam róże...nie ma żadnej. Kupiłam głóg dwuszyjkowy po zimie suchy. Będę zatem tylko podziwiać u innych ;:63 ...i znowu pada!
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Basiu, stałam ostatnio w LM nad takimi Margerytkowymi drzewkami i robiłam szybką listę za i przeciw ;:306 Tak niesamowicie pachniały.. Jak znajdowałam argument typu "nie mam gdzie przezimować" to od razu wskakiwał.. "chociażby jako jednoroczne kupić" :;230 Dopiero eM wyrwał mnie z rozmyślań i stwierdził, że w tym roku już poszalałam z zakupami i pora dać sobie na wstrzymanie, a skoro zastanawiam się wziąć/nie wziąć to znaczy, że tak naprawdę nie jest mi potrzebna ta "stokrotka" ;:224 Taki jest z niego psycholog ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Basiu świetnie, że rękawice się sprawdziły. ;:215 Sprzątanie po remoncie miłe nie jest, ale jak finał, to już można przeżyć. Jak w rytmie walca, to tym bardziej. :D margerytka śliczna. ;:oj Moja mama zimuje żółtą w formie krzewu, w chłodnym pomieszczeniu 10-15 stopni. Nie jest długowieczna w takich warunkach, co 2-3 lata pobiera szczepki i sadzi od nowa. Spokojnego świętowania. ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Fajne drzewko sobie sprawiłaś ;:215 . Niech cieszy Twoje oczy jak najdłużej ;:196 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i ciepełko się skończyło... ;:219
Wczoraj tak cudownie było, udało mi się częściowo uporządkować taras, pomalowałam koszyki, trochę oplewiłam. Zaczęłam nawet zdzierać trawnik na przed ogródku, pod nową rabatę, nie za wiele udało mi się zrobić, bo jakoś szybko dzień się skończył. Dzisiaj odpuściłam sobie, bo dosyć, że zimno, to jeszcze przenikliwy wiatr...

Szukam jakieś fajne przepisu na sernik, zależy mi żeby był wilgotny i miękki, macie jakieś fajne, sprawdzone przepisy?

Elu, co po niektóre kwiatuszki są dwukolorowe... ;:167

Tolinko, no wiesz... puste donice będą źle wyglądać, więc taka margerytka będzie cudnie w nich wyglądać... ;:306

Marysiu, ja z tymi piennymi też ostrożnie, ale nie mogłam się oprzeć... Będę próbować przezimować, ale póki co mam nadzieję, że dotrwa do tego okresu.

Sabinko, czasami dobrze zabrać ze sobą psychologa do takiego sklepu ;:306 ...bo gdyby nie oni, to nazwlekałabyśmy różnych cudów i wianków.

Soniu, niby finisz już tuż, tuż, ale jakoś mi tak nie idzie. Może jutro będę miała więcej pary i ogarnę. W każdym razie jutro zamykam rozdział "sprzątanie na święta" a we wtorek otworzę kolejny pt. "sprzątanie po świętach" :wink: ;:306
Powiedz mi jak mama ukorzenia margerytki?

Ewelinko dziękuję ;:196
Pozdrawiam, Basia.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Basiu, zerknij na PW. Wyślę Ci tam przepis na tradycyjny sernik wiedeński. Prosty w wykonaniu i bardzo smaczny. ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko, ja też poproszę o taki przepis na sernik wiedeński :wit Muszę porównać z tym co mam bo Twój przepis może okazać się lepszym.

Basiu - datura przy margaretce na pniu to pikuś ;:172
Na krwawnicę zerknę po świętach ;:306
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko dziękuję ;:196 ;:168

Beatko,
krwawnica u mnie budzi się, czyli ona jednak ma późny start.
Pozdrawiam, Basia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”