Ach te róże! ach te różyczki!
- daysy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ach te róże! ach te różyczki!
Wandziu, jak widać nawet przy kontuzji wykorzystujesz każdą chwilkę i pracujesz na całego. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Widzę, że patyczkowanie, wzięło Cię na całeg
. Tak trzymaj 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu tu masz przepis na olej żywokostowy http://ziolowawyspa.pl/koniec-boli-kregoslupa/ robi sie go z korzenia.Ja robiłam nalewkę żywokostową 50 g suszonego korzenia żywokostu zalałam 0,5 l 40 % alkoholu i trzymałam 2 tygodnie potem można używać.No widzisz przedszkole patyczkowe spore i trzymam kciuki za ukorzenienie sie wszystkich .Dobrze ,że masz pomocników do pomocy bo inaczej trudno byłoby ze wszystkim nadążyć .Kuruj sie i pilnuj nóżki 
- mimoza55

- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu,właśnie wróciłam z ogrodu, troszeczkę okopałam rabatki, siedząc na tafli styropianu
Masz racje deszcz jest potrzebny,
chodziarz go nie lubie. Niby ciepło a forsycje jeszcze nie kwitną
Ewuniu, W ubiegłym roku, w naszych lasach wysyp grzybów był w dwóch krótkich fazach, na szczęście udało nam sie uchwycić
te monety, ususzyliśmy i zamroziliśmy troszkę grzybków. W tym roku mam nadzieje, że noga mi wydobrzeje i będę mogła chodzić na
grzyby i jeździć na rowerze
Słonko uwielbiam
Daysy, Dziękuje
dziś byłam u ortopedy, zrobił fotki ,złamanie kostki bocznej podudzia- na szczęście przy tak dużym skręceniu
stopy nie nastąpiło przesuniecie kostek i wszystko jest na swoim miejscu . Gips - 2 maja do kontroli
będzie dobrze
Oj
wzięło mnie na patyczki
może sie uda i co nieco wyrośnie z tych patyczków , ale mam problem posiałam za wczas
pomidory i sa bardzo duże a to dopiero kwiecień , nie mam namiociku foliowego
Jadziu, dziękuje za przepis, na pewno skorzystam, tym bardziej że żywokost mam na działce i w ogrodzie. Na patyczki mnie
wzięło widząc u Ciebie żłobek z patyczkami
Tej wiosny próbowałam już z patyczka róży That's Jezz 5 patyczków puściły
nawet 4 cm pędy z listkami ja zadowolona a tu jeden moment i wszystko zaczęło schnąc a patyczki zrobiły sie czarne
nie tracę nadziei może się uda.
chodziarz go nie lubie. Niby ciepło a forsycje jeszcze nie kwitną
Ewuniu, W ubiegłym roku, w naszych lasach wysyp grzybów był w dwóch krótkich fazach, na szczęście udało nam sie uchwycić
te monety, ususzyliśmy i zamroziliśmy troszkę grzybków. W tym roku mam nadzieje, że noga mi wydobrzeje i będę mogła chodzić na
grzyby i jeździć na rowerze
Daysy, Dziękuje
stopy nie nastąpiło przesuniecie kostek i wszystko jest na swoim miejscu . Gips - 2 maja do kontroli
Oj
pomidory i sa bardzo duże a to dopiero kwiecień , nie mam namiociku foliowego
Jadziu, dziękuje za przepis, na pewno skorzystam, tym bardziej że żywokost mam na działce i w ogrodzie. Na patyczki mnie
wzięło widząc u Ciebie żłobek z patyczkami
nawet 4 cm pędy z listkami ja zadowolona a tu jeden moment i wszystko zaczęło schnąc a patyczki zrobiły sie czarne
nie tracę nadziei może się uda.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Wandziu
paskudne takie uziemienie ale cóż byle się dobrze zaleczyło a wkrótce będziesz na chodzie.
Dobrze, że masz pomocników do sadzenia takich pięknych róż z dostawy. Będzie co podziwiać jak zakończą kwitnienie wiosenne cuda.
Dobrze, że masz pomocników do sadzenia takich pięknych róż z dostawy. Będzie co podziwiać jak zakończą kwitnienie wiosenne cuda.
- mimoza55

Elżbietko,
noga na pewno się wygoi, jeszcze będę skakać
tylko teraz siedząc tak myślę, że mam za mało tych wiosennych piękności i tak robię kolejną listę co jeszcze muszę kupić, aby wiosną rabatki tętniły kolorami. 
tylko teraz siedząc tak myślę, że mam za mało tych wiosennych piękności i tak robię kolejną listę co jeszcze muszę kupić, aby wiosną rabatki tętniły kolorami. - mimoza55

Wiosna
jedne kwiatuszki zakwitają inne przekwitają , jak trawka będzie rosła w takim szybkim tępię to za tydzień będziemy
musieli wyciągać kosiarki, ups a ja tak lubię kosić a jestem uziemiona
Byłam w ogrodzie i posadziłam mieczyki, i
zastanawiam sie czy można posadzić już Dalie bo puszczają kłącza

Moje balkonowe kwiatuszki, ładnie rosną, tylko boję się jak przyjdą przymrozki to clematisy będę musiała okrywać

musieli wyciągać kosiarki, ups a ja tak lubię kosić a jestem uziemiona
zastanawiam sie czy można posadzić już Dalie bo puszczają kłącza

Moje balkonowe kwiatuszki, ładnie rosną, tylko boję się jak przyjdą przymrozki to clematisy będę musiała okrywać

- Marta+
- 200p

- Od: 4 wrz 2016, o 12:38
Zachwyt i tyle w temacie
P.S. Też mam trawkę na balkonie- jest ekstra i szybko wysycha no i kotka łapek nie przypala w lecie
P.S. Też mam trawkę na balkonie- jest ekstra i szybko wysycha no i kotka łapek nie przypala w lecie
Jaka piękna różyczka. Masz już sporo wiosennych roślin. Już niedługo będzie kolorowo.
- mimoza55

Ewo, witam
już nie mogę sie doczekać jak ogród będzie pełen kolorów i ten śpiew ptaków,błękit nieba, słoneczko
na Hawaie mnie nie stać
więc mam swój mały raj 
na Hawaie mnie nie stać
- alexia

- Od: 1 lut 2011, o 18:19
Wando, piękną masz wiosnę i to wszędzie..., ogród już kolorowy, balkon kipiący świeżą zielenią i nawet parapetowa różyczka pięknie kwitnie
.

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu, cudna ta róża, a powiedz mi, czy planujesz ją przenieść do gruntu?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- mimoza55

Alexio , miło powitać Ciebie w moim wątku
Wiosna już się rozbujała na całego, dziś posiałam troszkę kwiatków,
troszkę po-plewiłam . Burza kołuje wokoło ale nie może sie zebrać a przydałby się deszcz. Alexio, byłam na twoim balkonie masz
cudowne róże , mam pytanie na 58 stronie , co to za roślinka w tym wiklinowym koszyczku, kwiat zbliżony do lawendy
troszkę po-plewiłam . Burza kołuje wokoło ale nie może sie zebrać a przydałby się deszcz. Alexio, byłam na twoim balkonie masz
cudowne róże , mam pytanie na 58 stronie , co to za roślinka w tym wiklinowym koszyczku, kwiat zbliżony do lawendy
- mimoza55

Basiu, Różyczka naprawdę ślicznotką, łapie troszkę mączniaka, ale systematycznie listki smaruje mlekiem
działa
a muszę się przyznać, że jak czytałam na forum o zastosowaniu mleka to odnosiłam sie do tego bardzo sceptycznie, w domu nie chciałam
stosować chemii wiec użyłam mleka
ZADZIAŁAŁO
Różyczkę chyba przesadzę do ogrodu, tylko poczekam aż będzie
ciepło
a muszę się przyznać, że jak czytałam na forum o zastosowaniu mleka to odnosiłam sie do tego bardzo sceptycznie, w domu nie chciałam
stosować chemii wiec użyłam mleka
ciepło
- alexia

- Od: 1 lut 2011, o 18:19
Życzę obfitego deszczu, teraz rośliny bardzo go potrzebują.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;