Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

Siła przyciągania jest porażająca :;230 . A z dnia na dzień coraz większe zmiany.

Obrazek

Na przykład wczoraj sasanka miała tylko pączki a dzisiaj pokazała kolorek ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje sasanki jeszcze w fazie pąka, ;:131 ale jeśli zbyt gwałtownie się nie ochłodzi, zapewne za dzień-dwa pokażą kwiatki. ;:218
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kwiatki kwitną, jest co podziwiać, tylko,że masz dużo pracy na dwóch działkach.Ja jedną ledwo mogę obrobić, jednak starość nie radość.
:evil: :twisted:
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu na razie daję radę ;:215 .
Podziałałam dzisiaj na nowej działce -musimy przygotować miejsce pod ogrodzenie. Na naszej działce na punkcie stycznym czterech ogródków jest wspólna pompa . Ponieważ chcemy się ogrodzić musimy ją jakoś ominąć. Ostatnio mój eM stwierdził że tego kawałka nie ogrodzi bo skoro jest pompa to po co nam własna ;:223 . Myślałam że mnie trafi.
Na działce znalazłam niestety podagrycznik przy ogrodzeniu od dróżki ;:134 . Wypatrzyłam też takie chyba kwiatki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podagrycznik na sałatkę :D A tak serio to szkoda, że się pojawił. U mnie też jest paskudztwo. Staram się wyrywać, ale pewnie będzie rósł. Musiałabym wszystko przekopać i wybrać, ale to nie jest możliwe niestety.

Świetnie, ze ogrodzenie robicie. To taka podstawa. Potem już z górki ;:108
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś ja na szczęście mogę kopać ile wlezie,więc spróbuję to dziadostwo wyrwać ;:134 .
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Iwciu, ja z podagrycznikiem stoczyłam wojnę i prawie ją wygrałam. Wyłazi tylko pod samą siatką, tam, gdzie pod betonową podmurówką ma kłącza. Wyrywam na bieżąco. Wiosną 2015, zakładając boczną rabatę, przeryliśmy jak dziki kilkanaście metrów działki, wywożąc kilkadziesiąt taczek kłączy podagrycznika i konwalii, i wszelkich chwastów, ratując przy okazji rosnące pomiędzy kwiaty, wysupłując kłącza spośród ich korzeni, ;:172

Z kwiatków to chyba ostróżka, a na drugim nie mogę sobie przypomnieć nazwy, ale kwitnie na żółto, chyba... :wink: Wiem, tojeść rozesłana- ja się pozbyłam :wink:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwciu, walka z podagrycznikiem to nieustający bój. ;:134 Ja walczę już kilka lat. ;:134 ;:134 Wykopaliśmy wszystkie kłącza i cieszyłam się, że się łobuza pozbyłam. ;:124 Do czasu. Wylazł w innym miejscu i ciągle wyłazi. ;:145
Nauczyłam się więc z nim żyć w symbiozie, ;:306 innego wyjścia nie mam. :(
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Iwciu, pogoda sprzyja roślinkom, uwielbiam wiosenne przebudzenie.
To niesamowite jak dużo w ciągu zaledwie doby czy dwóch może się zmienić w przyrodzie.

Twoja piękna sasanka przypomniała mi że moja gdzieś w tym roku chyba uciekła :evil: bo nie dojrzałam jej...
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko ;:180 patrzę na te roślinki i ni choroby nic mi do głowy nie przychodzi ;:124 . Wiem że walka będzie trudna ale nie będę nic sądzić aż do przyszłego roku więc mam nadzieje że uda mi się go pozbyć.

Lucynko mam nadzieję że ha ten bój wygram ;:306

Olu masz rację ,z dnia na dzień coraz bardziej kolorowo robi się na działce -dzisiaj zaczęły rozkwitać hiacynty i narcyzy,a za oknem kwitną mirabelki :tan
Oto zdjęcia z dzisiejszego wypadu na działkę -rąk już nie czuję ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tyle sałatki mam w kompostowniku

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Prawda, że wiosna wszystkich nas cieszy, Iwciu! ;:138 ;:138
Dzisiaj byłam daleko od swojej działeczki i bardzo jestem ciekawa, co mi tam przybyło.
U Ciebie ślicznie kwitną kwiatuszki. ;:215
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Ale kolorowo ;:138
I jaka fajowa sałatkowa niespodzianka :)
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Bardzo ładny kolor sasanki. ;:333 . U mnie najlepiej rosną i kwitną te najpopularniejsze kolory..fiolety. Pogody życzę i nie urabiaj się tak bo ręce mogą odpaść. ;:oj
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

A ja nie mam podagrycznika ...... wytępiłam Roundupem , wystarczy popsikać w słoneczny dzień i nic nie kopać, żeby nie przerwać kłączy.Wypali go do ostatniego korzonka a w razie czego, niedobitki potraktować ponownie. ;:108
W miejscach gdzie nie można opryskać, żeby nie poniszczyć kwiatów, wystarczy popędzelkować poszczególne listki.
Napracowałaś się Iwonko, ale widoczne efekty są Twoją satysfakcją. ;:215 ;:138 ;:138
Sałaty będziesz miała całe poletko, ja lubię z niej wiosenne roladki - nadziane twarożkiem z bryndzą, lub szczypiorkiem i polane majonezem, lub śmietaną ... pychota. ;:152
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Stasiu ;:167 . Zamierzam popryskać randapem ,tych kilka kwiatków przesadzę. Dużo pracy ale efekty rekompensują bolące wszystkie mięśnie.
Zuziu to są moje pierwsze sasanki ,na dodatek wysiałam je z nasion od sąsiada. Teraz szukam innych kolorów,bo takie są śliczne.
Byłam dzisiaj na działce dokończyć sprzątanie tej rabaty wzdłuż ścieżki-robota skończona i kwiaty posadzone.
Wyobraźcie sobie ,że przyszła ta moja sąsiadka żeby posadzić róże. Wykopała wysokie marcinki rosnące na naszej granicy i nie plewiąc posadziła róże. Prosto w trawie. Wyciąnęła róże z kartonika i nie zciągając folii zakopała. Posadzila tak 5 sztuk. A ile się naklęła że twarda ziemia ;:124.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”