Moje roślinki... apus - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje roślinki... apus - cz. 2

Post »

Przy tak uzbrojonych rękawicach ... paluszki będą już bezpieczne ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak Andrzejku, mają pancerze ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zaznaczam wątek i jak znajdę więcej czasu poczytam co u Ciebie słychać :D
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Basiu ;:168 dmuchaj i chuchaj na ten paluszek ;:167 ale rękawiczki z pazurkami dinozaura rewelka :;230
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Takich cudaków jeszcze nie widziałam, ale różowe z puszkiem i kokardką mam. :wink:
Nasiona się w te pazurki nabiera? ;:oj

Róże mają już listki u Ciebie, moje chyba jeszcze nie.
A czym smarujesz Basiu końce łodygi po ścięciu?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu zapraszam serdecznie ;:168 ;:196

Wandziu, dmucham i chucham... już lepiej bo nie boli, zaklejony plasterkiem, mam nadzieję szybko się wyleczy. I będę działać dalej.

Elu, tymi pazurkami można robić np. rowki pod nasiewy, można nimi wybrać liście spod roślinek, na pewno wiele zastosowań mają takie pazurki, póki co jeszcze nie miałam okazji ich użyć.
Widziałam gdzieś filmik, ale nie mogę go teraz znaleźć, gdzie rożne takie zastosowania.
Smaruję dermokorą z Brosa. Bardzo wydajna maść ogrodnicza, mam ją już dwa lata i końca nie widać. :)
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Basiu musisz zdać relację, po zagojeniu palca, z pracy w tych rękawicach wampira. :wink: Dostałam od M do róż, ale nie umywają się do twoich. :) Moje zdrowe róże w podobnym stanie rozwoju, teraz tylko dobrej pogody na dłużej sobie życzyć możemy. ;:108 Pisałaś u mnie o tulipanach w koszyku. Będą w gruncie, czy kompozycja stojąca. :?: U mnie 90% tulipanów w gruncie, w koszykach lub doniczkach, inaczej niewiele by się uchowało. ;:174
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Basiu, zdrowego paluszka życzę ;:108
I czekam na wiadomości o pazurkowaniu rękawiczkowym, czy się to przydaje i jak Ci się w nich pracuje w ogrodzie. ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajne rękawice i pomysłowe i szybko się z pewnością nie zniszczą, bo są te pazurki.Fajnie odbiły nowości lecz masz rację chyba przydałby sie deszcz ,chociaż u mnie ziemia mokra .Moje koszyczkowe tulipany padły wyciągnęłam zgniłe cebulki i wszystko poszło na śmieci .To samo z hiacyntami też przemrożone. Kuruj Basiu paluszek, bo potrzebne wszystkie jak nic ,ale za to można sie trochę poobijać :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Basiu masz już rękawiczki ;:oj moje jeszcze nie przyszły ,ale w takim razie będę ich wyglądać ;:65 Super!!Przydadzą się na wiosenne plewienie ;:108
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Rosarium wyraźnie startuje ;:63 , pamiętaj, że to szeroka róza , potrzebująca podpory. Myślę, że już w tym roku Cię zachwyci. Mnie kwitnie kapitalnie, czego i Tobie życzę.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, Beatko, Jadziu, Tolinko, długo bez prac ogrodniczych nie wytrzymałam, :roll: palec ładnie się goi, zrobiłam opatrunek, gumową rękawiczkę założyłam, a dopiero na to ogrodnicze, również przetestowałam pazury.
Siałam jednoroczne kwiatuszki i pazury fajnie się spisują do robienia rowków, robiłam nimi też otworki pod małe cebulki hiacyncików.

Tolniko, ekspresem przyszło!!! Sama byłam zaskoczona, 2 tygodnie i już... ;:304

Ewuniu mam dwie RU z jesiennych nasadzeń i obydiwe rosną jak na drożdżach, a jeszcze w sobotę i woczraj dostały sporo picia i widać, że im to potrzebne było.
Jedna na razie jeszcze nie ma podpory, ale mąż pospawa dla niej coś ładnego :wink: druga posadzona przy siatce, na której będę mogła ją podpinać, rozpinać, zapinać, przypinać... ;:209 ;:333

Wysiałam szałwię jednoroczną, porcelankę, czarnuszkę, facelię dzwonkowatą, naparstnicę, ostróżki oraz rumianek...
Z tym że ten ostatni coś miał dziwne nasionka i nie bardzo wierzę, żeby to w ogóle wzeszło. :roll:
Zostało mi sporo do siania, trzeba by wysiać szpalerek z białej smagliczki. Z resztą wysiewów to chyba się wstrzymam jeszcze, boję się przymrozków.
Udało mi się przepikować heliotropy, ale to takie maluszki, że nie wiem czy one w ogóle dadzą radę zakwitnąć ;:306 Mikroby jakieś... Jeszcze żeniszki muszę ogarnąć, ale one też nie lepsze :;230

Popełniłam jedno maluśkie zamówienie u Pani Ewy - w rozarium... ;:131 Elzbietkę Węgierską i Concerto 94, a żeby nie było że same różę, to wzięłam 2 x Barbula klandońska "Dark Night".

Czy macie Barbulę w swoich ogrodach? Jak się sprawuje?
Pozdrawiam, Basia.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Basiu, mam barbulę i jestem z niej zadowolona. Kwitnie pod koniec lata i tworzy śliczny, niebieski akcent w ogrodzie, oblepiony mnóstwem motyli. Na zimę robię jej kopczyk, a wiosną przycinam jak lawendę. Nie urośnie za duża, przy dużych mrozach może nie wytrzymać. Moja pierwszą zimę spędziła jeszcze pod chochołem, potem tylko kopczykowałam.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Małgosiu za info, bardzo spodobała mi się barbula, podobno pięknie pachnie, posadzę ją na rabacie różanej, bo mam tam puste miejsca, tzn. wydaje mi się, że będą tam dziury, bo róże sadzone jesienią 2016, więc specjalnie nie mam co się wypowiadać... ;:306

Za to forsycja w tym roku ma focha... nie zakwitnie ;:202 Ani jedna ani druga, nie wiem co im się porobiło :evil:
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ciekawe czy te rękawice spełnią swoją rolę.. mnie też by się przydały takie, bo każde inne szybko się przecierają.. chyba za dużo grzebię w ziemi... ;:306
Moja Pashmina sadzona jesienią też wystartowała nadzwyczaj dobrze...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”