Familokowego ciąg dalszy
- Tolinka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu widzę że po powrocie działasz na całego ogrodowo
Pogoda chyba czekała na ciebie
U mnie dziś po południu troszkę popadało i wieje ,ale deszcz potrzebny niech więc popada 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
TOLINKO mnie pozostała jedna róża do przycięcia lecz nie mam jak do niej dojść bo to pnąca .Niestety na plastikowy kompostownik boję się wejść, a podstawić krzesło też nie bardzo ,bo ziemia miękka.Chyba jednak będę musiała kupić teleskopowy sekator .U nas też trochę pokropiło i zrobiło się wietrznie lecz teraz jest spokojnie
TERENIU ano wszystkie róże tnę nisko bo i tak miałam to uwzględnione w tegorocznych planach, a zima tylko mi w tym pomogła
Jedynie Pretty sunrise cięłam o 1/3 bo ani trochę jej zima nie drasnęła ani jej ani Elżbietki
AGUSIU ano kosmopolitanki są te moje róże
Wczoraj siedziałam na kamieniu i podziwiałam te pracownice i zastanawiałam sie czy człowiek też jest zdolny do takiej pracy jak one.One tylko pracują w słonku i chyba ono dodaje im energii
KAROLCIA mój wawrzynek też jest z takiej siewki ,więc musisz uzbroić się w cierpliwość .Ja czekałam na takie kwitnienie
5 czy nawet 6 lat ,ale sie opłacało dla takiego widoku Zawsze mogę powiedzieć ,ze to mój wychowanek, a to tym bardziej cieszy
BASIU jeśli ukorzenią się patyczki to możesz sie do mnie uśmiechnąć
W stacjonarnych szkółkach nawet nie masz co liczyć na tę różę może jeszcze Gloriadei będzie ją miała lecz wątpię
IWONKO polowałam na Cytrynka i Pawika lecz one też tylko przelatywały przez mój ogródek .Potem zoomem ściągnęłam Pawika lecz fotka zbyt słaba, bo za mało mam Zoomu, a gdy chciałam podejść bliżej czmychnął .Mam tylko x3 to trochę mało.Jedynie Rusałka pokrzywnik dał sie fajnie sfocić bo chyba zbyt był zajęty spijaniem nektaru
ANIU dawno nie zaglądałaś .Ciekawe czy juz byłaś na swojej działce.To biało kwitnące to wawrzynek 'Alba'

TERENIU ano wszystkie róże tnę nisko bo i tak miałam to uwzględnione w tegorocznych planach, a zima tylko mi w tym pomogła
AGUSIU ano kosmopolitanki są te moje róże
KAROLCIA mój wawrzynek też jest z takiej siewki ,więc musisz uzbroić się w cierpliwość .Ja czekałam na takie kwitnienie
BASIU jeśli ukorzenią się patyczki to możesz sie do mnie uśmiechnąć
IWONKO polowałam na Cytrynka i Pawika lecz one też tylko przelatywały przez mój ogródek .Potem zoomem ściągnęłam Pawika lecz fotka zbyt słaba, bo za mało mam Zoomu, a gdy chciałam podejść bliżej czmychnął .Mam tylko x3 to trochę mało.Jedynie Rusałka pokrzywnik dał sie fajnie sfocić bo chyba zbyt był zajęty spijaniem nektaru
ANIU dawno nie zaglądałaś .Ciekawe czy juz byłaś na swojej działce.To biało kwitnące to wawrzynek 'Alba'

- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
Jadziu czy masz już jakiś czas róże którą ukorzeniłaś z patyka? U mnie to się udawało na jeden sezon i padały
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- JAKUCH

AGUSIU oczywiście ,że mam swoje ukorzenione róże np.na pergoli jest potwór Louise Odier, Jack Cartier też niczego sobie jest ze mną juz 5 lat to samo LO mam także młodego Arthura Bella, Therese Bugnet i sporo ukorzenionych patyczków rozdałam .Na drugiej pergoli rośnie również potworkowy Parnik Liptov .Zdarzają sie takie róże których nie można sie dochować lecz historyczne super sie ukorzeniają i nie tylko one.Nie trzeba sie zrażać tylko dalej ukorzeniać
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jadziu, uśmiecham się!!!!
Gloriadei w sklepiku ma dodaną, ale chyba nie ma jej w "magazynie", ale w sumie napiszę do niej...
Gloriadei w sklepiku ma dodaną, ale chyba nie ma jej w "magazynie", ale w sumie napiszę do niej...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Sasanka18

- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Jadziuniu
jest już co podziwiać u Ciebie,piękna wiosna
Donoszę Ci,że różyczka wypuściła listek jest w doniczce zadołowana nakryta butelką.
Chyba jeszcze trochę ją tak potrzymam z obawy, żeby nie zmarzła.
Mam też złą wiadomość przycięłam Jana Pawła i zapomniałam o patyczkach dla Ciebie
-przepraszam.
Starość nie radość
,musimy jeszcze raz poczekać jak gałązki odrosną.

Donoszę Ci,że różyczka wypuściła listek jest w doniczce zadołowana nakryta butelką.
Chyba jeszcze trochę ją tak potrzymam z obawy, żeby nie zmarzła.
Mam też złą wiadomość przycięłam Jana Pawła i zapomniałam o patyczkach dla Ciebie
Starość nie radość
- mimoza55

- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu, ja ukorzeniłam 9 róż metodą w ziemniaku , New Dawn, Pink Fair, Hapy chepy- przez odkład, Romanze, Elmschorn
Quen Elizabeth , Marchenland. Cztery patyczki przywiozłam sobie z Włoch dwie mi sie ukorzeniły, przez dwa lata pieknie rosły
i obficie kwitły w donicach na balkonie w zimę 2015- 2016 słabo zabezpieczyłam doniczki i mi zmarzły
Teraz próbuje innymi
metodami i bez powodzenia
Poczekam do czerwca i zacznę odnowa
zapomniałam o ukorzenionej Flammentanz 
Quen Elizabeth , Marchenland. Cztery patyczki przywiozłam sobie z Włoch dwie mi sie ukorzeniły, przez dwa lata pieknie rosły
i obficie kwitły w donicach na balkonie w zimę 2015- 2016 słabo zabezpieczyłam doniczki i mi zmarzły
metodami i bez powodzenia
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jadziu, pięknie mi już kwitnie różowa kokorycz.
Żólta też zaraz powinna. 
- JAKUCH

BEATKO kokorycze są bezproblemowe i dają tyle radości a ta różowa kokorycz potem zanika a żółta się fajnie rozsiewa
WANDZIU w ziemniaku nie ukorzeniałam, ja swoje patyczki bezpośrednio do ziemi wkładam .Ciekawe po co ten ziemniak ,żeby dłużej utrzymywała się wilgoć ?????
MARYSIU
cóż trudno nic się nie stało, a fajnie przezimował JPII ??? Oczywiście nic jej nie zagrozi jeśli dłużej ja potrzymasz w donicy pod okryciem tylko lepiej dla niej bo ładnie się ukorzeni .Moje róże dostały ostre cięcia i tylko patyczki Elżbietki i Dr Jamain nadawały się do dalszego obiegu reszta ścinek tylko na śmieci
BASIU uśmiechy przyjęłam i będę mieć to na uwadze, lecz najpierw mam zobowiązania i jeśli wszystkie patyczki się ukorzenią to nie będzie źle .Dlatego trzymaj mocno kciuki

WANDZIU w ziemniaku nie ukorzeniałam, ja swoje patyczki bezpośrednio do ziemi wkładam .Ciekawe po co ten ziemniak ,żeby dłużej utrzymywała się wilgoć ?????
MARYSIU
BASIU uśmiechy przyjęłam i będę mieć to na uwadze, lecz najpierw mam zobowiązania i jeśli wszystkie patyczki się ukorzenią to nie będzie źle .Dlatego trzymaj mocno kciuki

-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Za tę bujankę przyznaję Ci medal
Nie wiedziałam nawet, że taka muchówka może odwiedzić nasze ogrody. Ujęcia świetne 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu masz cudowną i kolorowa wiosnę
Kokoryczki prześliczne , moje dopiero zaczynają rosnąć
Zdjęcia piękne
U mnie też nareszcie ciepło to może coś zakwitnie .
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
Kokoryczki prześliczne , moje dopiero zaczynają rosnąć
Zdjęcia piękne
U mnie też nareszcie ciepło to może coś zakwitnie .
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
- JAKUCH

TERENIU kokorycze są śliczne bardzo lubię te maluszki natomiast kokorycz dopiero zbiera się do wychodzenia z ziemskich czeluści.Niestety biała kokorycz sfiksowała i zamiast białych ma lila kwiatki .Tylko jedna gałązka ma białe kwiaty czyli wraca do korzeni
.Muszę tę białą posadzić osobno ciekawe czy to będzie osobna cebulka, bo inaczej nic z tego a w ubiegłym roku śliczni zakwitła na biało.Podobno jeszcze tylko jutro ma być pogoda potem deszcze i ochłodzenie
IWONKO spod Twojej klawiatury klawiszy to więcej niż komplement
Dzisiaj znów szalały w słonku te owady to owadzie kukułki .Składają jajeczka w domki Pszczolinek ,żeby młode odżywiały sie larwami Pszczolinek, a one to takie śliczne rudzielce .Dzisiaj znów narobiłam sporo fotek Bujankom
BASIU jak teraz będziesz trzymać kciuki jak ucięłaś sobie sekatorem palec
Oj nie chciałabym tego przeżyć .Ja czasem sobie przyszczypnę palec sekatorem

a to Forsycja przed ogródkiem sąsiada
IWONKO spod Twojej klawiatury klawiszy to więcej niż komplement
BASIU jak teraz będziesz trzymać kciuki jak ucięłaś sobie sekatorem palec

a to Forsycja przed ogródkiem sąsiada
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Myślę sobie ... coś długo Jadzia nie otwiera wątku, no ale do mamy miała jechać ...
nagle widzę podpis pod jej wpisem "wątek aktualny" i to już 13 strona
Lepiej późno znaleźć, niż wcale
Twoja mała 5 centymetrowa siewka białego, puściła listek po zimie
nagle widzę podpis pod jej wpisem "wątek aktualny" i to już 13 strona
Lepiej późno znaleźć, niż wcale
Szczerze powiedziawszy liczyłem na 3 lataJAKUCH pisze:mój wawrzynek też jest z takiej siewki ,więc musisz uzbroić się w cierpliwość .Ja czekałam na takie kwitnienie5 czy nawet 6 lat
Twoja mała 5 centymetrowa siewka białego, puściła listek po zimie
- JAKUCH

ANDRZEJU pisałam ,że na taaaakie kwitnienie jak w tym roku ,bo zakwitnie z pewnością w trzecim czy 4 roku paroma kwiatkami.Wątek aktualny jest calutki czas w podpisie tylko zmieniają się kolejne linki do wątku.Dzisiaj znów wypatrzyłam kolejną siewkę wawrzynkową posadziłam ją na stary kompostownik niech rośnie