Moje roślinki... apus - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje roślinki... apus - cz. 2

Post »

Basiu ja miałam jednego W. chyba z 10 lat rósł w cieniu i chciałam mu ulżyć. Rozmnażałam go z patyczków, ale poszedł do ludzi. Po przesadzeniu odszedł już! Może sobie odkupie zobaczę? w tym roku z zakupami już koniec. Teraz ogród będę upiększać w innym sposób :uszy
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basieńko, napracowałaś się, a teraz co? Odchorowujesz, biedna. ;:168 ;:168
Musisz troszeczkę przystopować, ;:108 bo nie tylko ogród, ale i święta za pasem. ;:224
Zdrówka życzę. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Basieńko jak zdrówko?Zapowiadają ciepły weekend wygrzejesz się na słonku to zaraz wszystko przejdzie ;:3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Piękna pogoda dzisiaj a ja zakończyłam już prace ogrodnicze...
Przycinałam kuleczki (tuje) i obcięłam sobie opuszek palca... więc nici z grzebania w ziemi.
Wczoraj podlałam swoje róże, bo ewidentnie brakuje im wody, straszna susza u nas, widać że odżyły i zadowolone.
Do czego to doszło, żeby tak wczesną wiosną z konewką po ogrodzie latać ;:oj
Wczoraj przyszły prosto z Chin moje rękawice z pazurami, wydaje mi się, że całkiem fajnie będzie się w nich pracować, szczególnie przy sianiu wprost do gruntu - przetestuję i zdam relację. ;:333

Marysiu, z przyjemnością będę podglądać Twoje upiększenia :)

Lucynko
, katar mnie gnębi jeszcze, ale nie jest źle z tym... Gorzej a palcem, bo nic nie mogę w ziemi grzebać.

Tolinko wygrzewam się, zaraz wyciągnę leżak i po leżakuję... ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Basiu, jesem przekonana, że gdzieś pisałam o Twoim palcu. Gorzej, jestem przekonana, nże pisałam u Ciebie, ale chyba jednak nie ;:185 Gdzie ja to napisałam? U kogoś do Ciebie ;:202 ? Pesel jeszcze nie taki zły, aczkolwiek mógłby być lepszy, a tu taka skleroza? Kuruj się kobietko, kuruj-szkoda pogody ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu Ty opuszek a ja mam od łopatki dziurkę we wnętrzu dłoni ...ciągle zaklejam plastrami po i pod rękawiczką boli....ale to taki czas. Co to za cudo te rękawiczki? Pokaż je chociaż ;:180
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U nas też susza Basiu, wybraliśmy już wodę z dwóch 200l beczek i nie zanosi się na opady :(
Ale po raz pierwszy nie przyciąłem sobie żadnego palca podczas wycinania i przycinania i choć sezon jeszcze długi, to mam nadzieję że tak już pozostanie :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu, o tej porze to rany drapane, szarpane, kłute, cięte.....jakie tylko do wyboru i koloru :lol:Przed pracami polowymi należy apteczkę domową zabezpieczyć i do boju. Ja na razie mam na koncie dwie drzazgi, dłonie i przedramiona podrapane, paznokcie ;:131 . Ale co tam, Basiu, ważne że wiosna i że słoneczko :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Basiu niech plagi już cię omijają. ;:168 Pewnie katar szybciej minie, niż palec się zagoi. W przyszłym tygodniu ma być chłodniej i deszczowo, odpoczniesz. Różom jakoś ostania zima nie posłużyła, nie mam rarytasów, ale kilka przycięłam też bardzo krótko. ;:174 Mama obdarzyła cię ostróżkami, ;:215 pięknie się komponują z różami.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Właśnie... co tam obrażenia?! Wiosna! Radujmy się! ;:138
A tak na poważnie, to paluszek albo sekator zadecydował, że należy Ci się odpoczynek na leżaczku. ;:215
Zdrówka kochana!
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Basiu za szybko ciachałaś chyba dobrze, że to tylko opuszek, a palec cały ;:168 kuruj się nam szybciutko, bo wiem jak to jest jak się chce a nie można.... ;)
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Coś ta wiosna Ci nie sporzyja. Najpierw katar, potem paluszek :cry: Za to możesz poleżeć na trawce, nacieszyć się słoneczkiem, nawdychać świeżego powietrza. Ewentualnie lewą rączką w ziemi pogmerać, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że tego nie zrobisz. Nie po to siedziałysmy całą zimę, żeby teraz znów nic nie zrobić. Mam nadzieję, że czujesz się lepiej!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, może nie skleroza, ale sporo informacji, zabiegania i tak jakoś może nam się zakręcić w głowie :wink:

Marysiu, ojej... to też sobie doprawiłaś rękę, uważaj żeby sobie nie zapaskudzić rany.

Andrzejku, trzymam kciuki, żeby cały sezon ten i każdy następny był bez wszelkich zranień ;:215
Ja dopiero niedawno zamknęłam zawór przy pojemniku na deszczówkę (1000 litrów), ale on pusty...
Podobno w przyszłym tygodniu ma być i chłodniej i deszczowo. Zobaczymy, liczę na deszcze, bo konewką wszystkiego nie obskoczymy ;:219

Małgosiu, faktycznie, uszkodzeń całą listę można... ;:306 chyba musimy zrobić spis zagrożeń na które są narażeni miłośnicy ogrodnictwa. I większy nacisk na BHP... :roll:

Soniu, liczę na szybką regenerację, bo skalniak czeka.
Wiesz, może te krótkie strzyżenie wyjdzie różom na dobre? Tej wersji się trzymajmy! :)
Ostróżki posadziłam właśnie w okolicach róż, jeszcze mam sobie od mamy odkopać ich kępkę i chcę posadzić w innym miejscu, ale też przy różach. Będzie pięknie ;:167

Aniu,
powiem Ci, że to moja wina... tak szybko chciałam obciąć te tuje (to takie niewysokie kuleczki), a po co się spieszyć było? Przecież nikt mnie nie gonił... ;:219
No cóż, odpocznę kilka dni od ziemi, dzisiaj będę rowerować, jutro zajmę się innymi pracami np. nic nierobieniem w ogrodzie :;230

Mariusz, oj... na szczęście! Tak to jest jak chce się szybko i szybciej... ;:219 ;:306

Ewuniu, bo wiesz... to takie zwykłe niedbalstwo z mojej strony. :roll:
Zamiast się ubrać porządnie, albo skupić się na tym co się robi, to... to by tego nie było. Ale już jest w porządku, jedynie odstawię na kilka dni prace ziemne.

Tak wyglądają moje drapieżne rękawiczki drapaki ;:306
Będę naprawdę fajne do siania jednorocznych! Pazury sa mocno przymocowane (plastikowe), zielona część rękawic to guma (pewnie dłoń będzie pływać jak będzie się zbyt długo pracować w nich, od góry ściągacz, który fajnie przylega.
Takie gadżet ;:306

Obrazek

Tak wygląda Pashmina posadzona jesienią ;:215

Obrazek

A tak prezentuje się Rosarium U.

Obrazek

A jak że już wiosna, to i moja Moka ma krótką, wygodną fryzurkę... ;:333

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Basiu Moka jaka wystylizowana. I zmęczona. :lol: Wykończył ją ten fryzjer. :wink:
Mówiłam, że Pashmina jest świetna! Moje też rwą się do życia aż miło! I te przyrosty od razu takie grubaśne. No kocham ją!
Nic nie robienie w ogrodzie to i moja baddzo lubiana czynność. ;:306
Miłego niedzielowania.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moka wyglądała już jak mop, a teraz to taka damulka... ;:306
Bardzo ja umęczy zawsze fryzjer, a jak słonko świeci, to bardzo lubi się wygrzewać, chyba ma coś z kota, albo ze swojej pani :;230 Aniu nic nie robienie ma sporo zalet... ;:333
Pozdrawiam, Basia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”