Pogoda piękna wczoraj była. Też trochę podziałałam na działce. Tylko jakoś efektów nie widać bo nadal dużo do zrobienia
Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
- lemonka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
Na której działce masz taką sąsiadkę? Nie mów, że na nowej
Pogoda piękna wczoraj była. Też trochę podziałałam na działce. Tylko jakoś efektów nie widać bo nadal dużo do zrobienia
Na szczęście na starej działce mam taki czasoumilacz
. Działka należy do takiej pani w średnim wieku i póki ona przychodziła sama dało się wytrzymać,chyba że przyjeżdżała do niej rodzina (przynajmniej 4 razy w tygodniu) . Jak dzieci były mniejsze to nie dało się ich wziąć na działkę ,bo uszy puchły. Niestety w tym roku na działkę przychodzi jej córka,młoda dziewczyna ze swoim chłopakiem -wygląda na to że teraz ona rządzi. Nie potrafi powiedzieć nic bez przekleństw. W zdaniu które na 5 wyrazów zawiera 3-4 przekleństwa -to się słychać nie da.
Izuś efekty pewnie widać gołym okiem,tylko że jak ktoś się orobi to sam tego nie widzi. Ślimaków współczuję,na starej też mam mnóstwo -chyba nie pozostaje ci nic innego jak rozsypać niebieskie granulki -bo wszystkich ślimaków nie zbierzesz.
Izuś efekty pewnie widać gołym okiem,tylko że jak ktoś się orobi to sam tego nie widzi. Ślimaków współczuję,na starej też mam mnóstwo -chyba nie pozostaje ci nic innego jak rozsypać niebieskie granulki -bo wszystkich ślimaków nie zbierzesz.
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Straszne, ja ostatnio miałam naprzeciwko budowę, co się z córką nasłuchałyśmy...
Ale w tym co opisujesz widac, że to wychowanie, jak jej matka tak się wyraża, to z córki też damy nie będzie
Na ślimaki wypróbowałam rok temu i polecam rozsypanie garstki superfosfatu, nie jak toksyczny jak te granulki, a ślimaki wybija dokładnie tak samo
Na ślimaki wypróbowałam rok temu i polecam rozsypanie garstki superfosfatu, nie jak toksyczny jak te granulki, a ślimaki wybija dokładnie tak samo
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Bardzo owocny dzień spędziłam dzisiaj na działce,dokończyłam oczyszczanie truskawek ,uporządkowałam maliny. Posadziłam rozsady bobu i groszku . Dzisiaj pracowało się w spokoju -sąsiadki nie było
.
Zauważyłam że powojnik Pillu jednak przeżył zimę
,pojawił się nawet pączek na tulipanie. Poobcinałam pnącą różę i podrapałam się okrutnie

Mam problem z wklejaniem zdjęć z telefonu ,jak dopuszczą mnie do komputera pokaże nowe zdjęcia.
Zauważyłam że powojnik Pillu jednak przeżył zimę

Mam problem z wklejaniem zdjęć z telefonu ,jak dopuszczą mnie do komputera pokaże nowe zdjęcia.
- wrigley
- 500p

- Od: 5 mar 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwciu a okrywasz te rozsady teraz? Ależ już czuć wiosnę u Ciebie 
Fajne nasadzenia. Sąsiadka okropna, nie lubię ludzi którzy brzydko mówią, od razu robią się brzydcy.
Zyczę
. Danuta.
Zyczę
Olu nie przykrywam ich niczym,jak przyjdzie mrozik to wtedy pomyśle
Danusiu dziękuję
. Dzisiaj dzień spędziłam na działce,na szczęście sąsiadki nie było
. Próbowałam przerobić jedną z rabat przy ścieżce o dł. ok 10 m . Niestety udało mi się tylko powyciągać i oczyścić kwiatki które zadołowałam . Dopiero po niedzieli pojadę i powybieram chwasty -dopiero wtedy powsadzam wszystko z powrotem. Niestety moja glina już przeschnięta i ciężko wbić łopatę a co dopiero wyplewić 

Danusiu dziękuję

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Napracowałaś się,
Sąsiadki nie zazdraszczam, nie znoszę ludzi posługujących się tzw. łaciną podwórkową.
Niech Ci dalej tak pięknie pogoda sprzyja, byś mogła skończyć ta robota i sobie spokojnie odpocząć na łonie.
- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Piękna robota
Gratuluję!
Z sąsiadką nie masz lekko, ale nic nie zrobisz. Dobrze,że działka nowa na Was czeka.
Z sąsiadką nie masz lekko, ale nic nie zrobisz. Dobrze,że działka nowa na Was czeka.
Sąsiadki Lucynko ni zazdraszczaj
ale za to sąsiada z drugiej strony możesz. Facet do rany przyłóż
. A narobiłam się,jutro kręgosłup nie mój. Poprzenosić te wszystkie kwiatki
-sam rozchodnik warzył ponad 10kg
Iza masz rację ,jakoś nie mam ochoty praktycznie codziennie mieć takie imprezy obok -nawet nie mogę powiedzieć że za płotem,bo płotu nie mam
Iza masz rację ,jakoś nie mam ochoty praktycznie codziennie mieć takie imprezy obok -nawet nie mogę powiedzieć że za płotem,bo płotu nie mam
-
plocczanka

Iwciu, miałam też takiego dobrego sąsiada na działce.
Niestety, przeniósł się do lepszego świata,
a sąsiadka taka bardziej samotnica. 
Dzisiaj z działeczki nici
,pogoda taka ogródkowa a ja dzisiaj nie mam czasu. Najpierw w południe basen z najmłodszym a później tego samego bąbla muszę zawieść na urodziny do kolegi . I tak przejdzie cała sobota. A na przyszły tydzień zapowiadają pogorszenie pogody
.
-
plocczanka

Iwciu, biedna Ty... Choć gdybym ja miała wybierać: działka czy "bąble", też wybrałabym to drugie.
Działka nie ucieknie, a dzieci bardzo szybko rosną i zaczyna ich brakować, gdy rodzice mają więcej czasu na wszystko.
Miłej niedzieli, Iwonko.
Działka nie ucieknie, a dzieci bardzo szybko rosną i zaczyna ich brakować, gdy rodzice mają więcej czasu na wszystko.
Miłej niedzieli, Iwonko.
Lucynko masz rację
. Zawiodłam bąbelka na urodziny i pojechałam na działkę żeby popodlewać. No nie mogłam się powstrzymać
.
-
plocczanka

A jednak....
Co one takiego mają w sobie te nasze działeczki?
Magnes jakiś cycuś...
Co one takiego mają w sobie te nasze działeczki?