Moje Arboretum cz.7
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Arboretum cz.7
Marysiu Bąbel bezwzględnie woli piłki , muszę nawe zakupy pilnować ,żeby nie zaczął próbować czy smaczne
A Stasiu mówi ,ze ruch to zdrowie
a ja nie zaprzeczam
Oj nakupiłam a jeszcze idą 2 derenie i inne małe z Krotona , ale na tym koniec ( mam nadzieję ) 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobrze ,ze nie mam miejsca bo inaczej też poszłabym z torbami a tak mam święty spokój i nic mnie nie kusi 
Tak jest, Panie Stasiu! Tak trzymaćA Stasiu mówi ,ze ruch to zdrowie![]()
Katalpa mi zmarzła od Ciebie
Ale za to hibiskusy i złotokap piękne, zielone są już
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha

Moni jakby co to katalpy jeszcze mam
siedzą w garażu i puszczają listki 
W garażu
a ja moje na dwór wystawiłam. Miały dwa piękne liście
Hibiskusy i glicynię za to w domu trzymam, ukradkiem
Bo ostatnio usłyszałam - żadnych więcej badyli w domu 
Hibiskusy i glicynię za to w domu trzymam, ukradkiem
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha

Moni mój mówił <badziewie> i kosił co było na drodze
ale teraz jak badziewie urosło u budzi powszechne zainteresowanie , to już rzadko mówi badziewie a z róz na drzewie jest dumny nie mniej niz ja
Akurat glicynię i hibiskusy mozesz wystawić na dwór. Nie mają listków to nie ma co zmarznąć
Zwłaszcza glicynia, musi sporo czasu upłynąć żeby z tych korzenie coś wypuściło,
mam tylko nadzieję ,że wypuści. ja takie same mam w doniczkach i na dworze, goły korzeń, zobaczymy kiedy wypuści. A jak już wypuści to powinno szybko kwitnać bo krzew macierzysty jest kwitnacy
mam tylko nadzieję ,że wypuści. ja takie same mam w doniczkach i na dworze, goły korzeń, zobaczymy kiedy wypuści. A jak już wypuści to powinno szybko kwitnać bo krzew macierzysty jest kwitnacy
Hibiskusy nie są gołe
Pewnie dlatego, że je w domu trzymam

A glicynię wystawiłam, skoro tak poradziłaś, sporo miejsca zajmowała
ciekawe czy zakwitnie
No tylko, że u Was to jest co podziwiać, to już nawet chyba taki co ogrodu nie lubi doceni takie bogactwo natury
a u mnie?
wszystko gołe

A glicynię wystawiłam, skoro tak poradziłaś, sporo miejsca zajmowała
No tylko, że u Was to jest co podziwiać, to już nawet chyba taki co ogrodu nie lubi doceni takie bogactwo natury
wszystko gołe
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha

Moniko nie spodziewałam sie ,że hibiskusy tak ładnie Ci rosną
Glicynia nawet jak wypuści , to nie zakwitnie zaraz, trochę poczekasz , ale nie tyle co kupiona w sklepie z nasionka
A ,że masz goło , bo u Ciebie inny klimat, no i jesteś młodą ogrodniczką
jak będziesz miała taki staż jak ja to i u Ciebie będzie raj 
A ,że masz goło , bo u Ciebie inny klimat, no i jesteś młodą ogrodniczką
A jeszcze dopytam. To są te czerwone hibiskusy?
bo ja szukałam u Ciebie, ale przedrzeć się przez 7 wątków, każdy po 80 stron się nie da
chociaż coś 
Moniko nie spodziewałam sie ,że hibiskusy tak ładnie Ci rosną
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha

Moniko to są rózowe hibiskusy , o róznym odcieniu różu. A inne kolorowe mam powtykane patyczki to będą jesienią
prawdopodobnie kwitnące 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspomniałaś o glicynii... Mam to cudo zaledwie od zeszłej wiosny, niestety nie okryłam jej na zimę
Teraz co rusz podglądam ją czy daje znaki życia... Kiedy ona się budzi? Myślisz, że miała szansę przeżycia tej srogiej zimy? U mnie zimniej niż u ciebie 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- karolacha

Małgosiu glicynia budzni sie późno, zwłaszcza na młodej późno widać oznaki budzenia. Starsza zawiązuje pąki kwiatowe jesienią i wiosną je widac , ale młoda pąków nie ma a listki późno widać . U mnie te gałązki z listkami tylko, śpią jeszcze
Pewnie iTwoja śpi 
Jeśli Ci nie zal , to wystarczy zeskrobać odrobinę gałązkę , i jak jest zielone to żywa
Jeśli Ci nie zal , to wystarczy zeskrobać odrobinę gałązkę , i jak jest zielone to żywa
A ja, choć nie chcę zapeszać, widzę, że glicynii puchną pączki
może ruszy
Różowe
jeszcze lepiej
Ninka jest zachwycona 
Różowe
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha

Moni pokaż te pączki glicynii . Super by było
Ja mam w doniczkach takie mniejsze korzenie glicynii , to zero ruchu na nich .Ale to nic , najważniejsze żeby Tobie urosło. Ale o kwiatkach w tym roku nie marzcie , bo one zawiązują sie jesienią . To pewnie listki
Nieszę sie, że Nineczka zadowolona, ale to nie kwiatki , nie łudźcie sie , zeby potem nie było rozczarowanie
ja tu się wymądrzam na temat pąków a to pewnie PRIMA APRILIS
Nieszę sie, że Nineczka zadowolona, ale to nie kwiatki , nie łudźcie sie , zeby potem nie było rozczarowanie
ja tu się wymądrzam na temat pąków a to pewnie PRIMA APRILIS
Ninka z różowych hibiskusów się cieszy
a glicynie Ci później pokażę jak wylegnę z dziećmi na dwór, bo póki co mały Dżon śpi 
O tak to wygląda
i z dnia na dzień coraz większe.

O tak to wygląda

Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo