Ogród Biedronki641 cz.5
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.5
Uuu Alu jaki porządeczek u Ciebie, wszystko widzę wypielone, ziemia zruszona no pięknie
Chyba muszę Cię zaprosić do siebie

- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Tyle pięknego kwiecia pokazujesz, a narzekasz, że wiosną jesteś zawiedziona. Wreszcie zrobiło się cieplej i noc była już bez przymrozku. Roślinki wnet śmigną w górę i otworzą kwiaty. Nowe iryski masz zjawiskowe, zarówno te z L. jak i z H. Niebieski pierwiosnek rzeczywiście ciekawy.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam.
Nie wiem co tam dziś nowego zakwitło.
Halinko to tylko część rabat jest zrobiony. Cały ogród czeka na wielkie porządki. Obrabiam w pierwszej kolejności teraz kwitnące rośliny. Moje żurawki były już w zeszłym roku odmładzane a po tej zimie się nadal byle jakie. Nie mam czasu im poświęcać tak dużo czasu.
maryna45m staram się oporządzać dokładnie, bo taka już jestem. Wiosenne idą w pierwszej kolejności a potem dochodzę do letnich. Jeszcze sporo pracy , bo już przychodzą nowe nabytki i trzeba je też powsadzać. A jakie dorodne już dostałam to
Małgosiu jeszcze sobie kupisz więcej ich odmian. Jutro powinny zakwitną te ociągające się.A może i dziś już pokazały kwiaty ale mi nie było dane ich oglądać.
Marysiu chinanit żadne irysy nie kwitną długo
A porządku jeszcze nie zrobiłam w całym ogrodzie. To co pokazałam to kropla w morzu obrobiona. A Ty nie szalej.
Oszczędzaj się.
Maruisz jak dokończę u siebie to chętnie, bo lubię grzebać w ziemi. To taki mój antydepresant i lek na stres i zło całego świata. Ale potem będzie odrobek. Czyli ciężkie prace wykonujesz Ty.
Co Ty na to.?
Lidziu narzekam, bo mam to w naturze.
A tak poważnie to długo było zimno i wszystko licho kwitło. Teraz przyszły cieplejsze dni i jest lepiej. Jeszcze jakieś iryski powinny zakwitnąć.
wszystkim na jutro i kolejne dni.
A jutro zapraszam a nowe fotki. Dobranoc.
Nie wiem co tam dziś nowego zakwitło.
Halinko to tylko część rabat jest zrobiony. Cały ogród czeka na wielkie porządki. Obrabiam w pierwszej kolejności teraz kwitnące rośliny. Moje żurawki były już w zeszłym roku odmładzane a po tej zimie się nadal byle jakie. Nie mam czasu im poświęcać tak dużo czasu.
maryna45m staram się oporządzać dokładnie, bo taka już jestem. Wiosenne idą w pierwszej kolejności a potem dochodzę do letnich. Jeszcze sporo pracy , bo już przychodzą nowe nabytki i trzeba je też powsadzać. A jakie dorodne już dostałam to
Małgosiu jeszcze sobie kupisz więcej ich odmian. Jutro powinny zakwitną te ociągające się.A może i dziś już pokazały kwiaty ale mi nie było dane ich oglądać.
Marysiu chinanit żadne irysy nie kwitną długo
Maruisz jak dokończę u siebie to chętnie, bo lubię grzebać w ziemi. To taki mój antydepresant i lek na stres i zło całego świata. Ale potem będzie odrobek. Czyli ciężkie prace wykonujesz Ty.
Lidziu narzekam, bo mam to w naturze.
A jutro zapraszam a nowe fotki. Dobranoc.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Alu u mnie żurawki po zimie tez brzydkie , chyba w końcu z nich zrezygnuję , zawsze wiosna bardzo mnie wkurzają ,potem są piękne ale zbyt długo trzeba na nie czekać .
- maniolek

Hmm Alu kusząca propozycja
tylko jakie ciężkie prace masz w zanadrzu ?

- Biedronka641

Witam.Piękny i słoneczny dzień.
Wiosna nadeszła i buchnęło w końcu kwieciem.
Gieniu jeszcze do żurawek nie doszłam ale widzę ,że środki odbijają a stare liście wszystkie do wycięcia. Nie ma sensu ich uprawiać i co dwa lata odmładzać.
Mariusz w tym roku planuje dużo. Jeszcze dokończyć wymianę obrzeży w trójkątach. Stare się kruszą. Wyciąć tuje, bo stare i brzydkie. A wiesz jak to przy domu roboty ful. Kopanie kawałka ogrodu, bo tam mam w planie pozbyć się konwalii i poprzenosić z różnych miejsc do kupy zioła. To plany na ten rok.
Zapraszam na obiecane fotki.

Jeszcze nie pokazywana .

Dziś zakwitła pierwsza

Cieszynianka

Cebulica syberyjska niebieska

i
Reszta jutro, bo image mi szwankuje.
Wiosna nadeszła i buchnęło w końcu kwieciem.
Gieniu jeszcze do żurawek nie doszłam ale widzę ,że środki odbijają a stare liście wszystkie do wycięcia. Nie ma sensu ich uprawiać i co dwa lata odmładzać.
Mariusz w tym roku planuje dużo. Jeszcze dokończyć wymianę obrzeży w trójkątach. Stare się kruszą. Wyciąć tuje, bo stare i brzydkie. A wiesz jak to przy domu roboty ful. Kopanie kawałka ogrodu, bo tam mam w planie pozbyć się konwalii i poprzenosić z różnych miejsc do kupy zioła. To plany na ten rok.
Zapraszam na obiecane fotki.

Jeszcze nie pokazywana .

Dziś zakwitła pierwsza

Cieszynianka

Cebulica syberyjska niebieska

iReszta jutro, bo image mi szwankuje.
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przylaszczki prima sort 
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Wszystkie piękne wiosenki 
- maniolek

No Alu myślę, że byśmy się dogadali
są tylko w sumie dwa małe problemiki
pierwszy to, że mieszkamy na dwóch różnych końcach Polski, a drugi to co na to Twój mąż
A tak ogólnie to bardzo ładne kwitnienia
A tak ogólnie to bardzo ładne kwitnienia
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu dzięki za porównawcze zdjęcia,
już wiem, że to puszkinia, cebulicę masz śliczną. Cieszynianka śliczna, wyjątkowa roślina.
Świetnie, że wreszcie cię ucieszyła kwitnieniem.
Jaka wypieszczona ta nowa rabata, znowu nasadziłaś piękności.
Sasanką mnie zastrzeliłaś, już zakwitła. Ja dzisiaj podzieliłam żurawki Marmalade i zrobiłam z kilkunastu obwódkę. To właściwie jedyna, która dobrze znosi zimy u mnie.
Ciepła i słońca na kolejne dni. 
Świetnie, że wreszcie cię ucieszyła kwitnieniem. - Biedronka641

Sławku dziękuję.
Tereniu dziękuję.
Mariusz mąż by się ucieszył,że mam pomocnika. Zawsze by mu mniej zostało do pracy. Ale byłbyś stratny, bo moja praca były by nieadekwatna do Twojej-cięższej.
Cieszy mnie,że tylko dwa małe problemy przedstawiłeś a nie tysiąc innych.
Widzisz tak mało osób jest chętnych do pomocy i jeszcze bezinteresownej. Pomalutku jak będzie zdrowie to się zrobi.
Soniu jak nowe miejsca zagospodaruje to może będzie okey. Jeszcze sporo muszę dosadzić. Cieszę się ,że i tak udało mi się dużo zrobić w zeszłym roku. Porządku jeszcze nie zrobiłam w starym ogrodzie. Tam też by się przydała rewolucja. Czyli moja podpowiedz była dobra. Już się bałam,że Cie wprowadziłam w błąd.

Dziś dostrzegłam na oknie taki kwiat. Hoduje tego domowego od paru lat ale zapomniałam co.
Pamiętam,że kwitnie jeden dzień i na Wielkanoc. Zeby zakwitł musi mieć 12 liści.
Może znacie go?
Tereniu dziękuję.
Mariusz mąż by się ucieszył,że mam pomocnika. Zawsze by mu mniej zostało do pracy. Ale byłbyś stratny, bo moja praca były by nieadekwatna do Twojej-cięższej.
Soniu jak nowe miejsca zagospodaruje to może będzie okey. Jeszcze sporo muszę dosadzić. Cieszę się ,że i tak udało mi się dużo zrobić w zeszłym roku. Porządku jeszcze nie zrobiłam w starym ogrodzie. Tam też by się przydała rewolucja. Czyli moja podpowiedz była dobra. Już się bałam,że Cie wprowadziłam w błąd.

Dziś dostrzegłam na oknie taki kwiat. Hoduje tego domowego od paru lat ale zapomniałam co.
Pamiętam,że kwitnie jeden dzień i na Wielkanoc. Zeby zakwitł musi mieć 12 liści.
Może znacie go?
- trillum30a
- 200p

- Od: 6 lut 2012, o 15:24
Znacie
To neomarica caerulea. Zwana rośliną dwunastu apostołów.
To neomarica caerulea. Zwana rośliną dwunastu apostołów.
Pozdrawiam-Iwona
- Biedronka641

Witam. Dziś chłodniej.
;Pikowałam następna turę pomidorów. Ja na razie lichoty.
Iwona dzięki za nazwę. Niestety już przekwitł.
Maryniu cudeńko ale kwitnie tylko jeden dzień. A w ogrodzie przylaszczki prawie przekwitają te pierwsze kwitnące.Dziś dostrzegłam nowe pąki na innych kwiatach,więc nie jest źle.

;Pikowałam następna turę pomidorów. Ja na razie lichoty.
Iwona dzięki za nazwę. Niestety już przekwitł.
Maryniu cudeńko ale kwitnie tylko jeden dzień. A w ogrodzie przylaszczki prawie przekwitają te pierwsze kwitnące.Dziś dostrzegłam nowe pąki na innych kwiatach,więc nie jest źle.

- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Pięknotka z tej neomarica caerulea.
Ale byłabym zawiedziona, żeby żeby po 4 latach czekania oglądać ją tylko 1 dzień. 
Nie mogę się napatrzyć na Twoją przylaszczkę NN, na drugiej fotce. Jak pomazana niebieską akwarelą.
Nie mogę się napatrzyć na Twoją przylaszczkę NN, na drugiej fotce. Jak pomazana niebieską akwarelą.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;