Widać już wiosnę w ogrodzie ?
Początki mojego ogrodu
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Początki mojego ogrodu
Mati super piesio
Pogłaskaj go ode mnie
- Carmelka00

- Od: 25 lut 2015, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mati u mnie oczko to na razie dziura
ale jak będę u siebie obsadzać to o liliach będę pamiętać 
- matt55

- Od: 17 cze 2012, o 22:10
- Kontakt:
Aguss85
Oj tak, Luśka już nie jedno serducho podbiła
Taka mała, słodka ale i rozbrykana kuleczka
U mnie żeby było śmieszniej są miejsca gdzie stoi woda, ale są i takie gdzie trzeba podlewać
seba1999 Na weekendzie było u mnie małe przedszkole, Luśka została wygłaskana już na zaś
Wiosenna pogoda powoli zagląda, roślinki też co nieco budzą się. Zauważyłem, że cebulowe mi wychodzą już, choć wcale nie były sadzone
Wawrzynek różowi się, liliowce wschodzą, róża powoli puszcza...
Carmelka00 Oj u mnie takie oczko też długo stało, stało na tyle długo, że się osunęło i trzeba było kopać znów. Zresztą i tak kopałem je 2 czy nawet 3 raz
To dziś tak na dobre rozpoczęcie dnia trochę mojej wiosny:
Pozostałości po wykopanych cebulach:

Trawnik już nabiera kolorków

U mnie na razie za dużo tej wiosny nie widać niestety, ale może z czasem
U mnie żeby było śmieszniej są miejsca gdzie stoi woda, ale są i takie gdzie trzeba podlewać
seba1999 Na weekendzie było u mnie małe przedszkole, Luśka została wygłaskana już na zaś
Wiosenna pogoda powoli zagląda, roślinki też co nieco budzą się. Zauważyłem, że cebulowe mi wychodzą już, choć wcale nie były sadzone
Carmelka00 Oj u mnie takie oczko też długo stało, stało na tyle długo, że się osunęło i trzeba było kopać znów. Zresztą i tak kopałem je 2 czy nawet 3 raz
To dziś tak na dobre rozpoczęcie dnia trochę mojej wiosny:
Pozostałości po wykopanych cebulach:

Trawnik już nabiera kolorków

U mnie na razie za dużo tej wiosny nie widać niestety, ale może z czasem
Zapraszam do mojego wątku: Początki mojego ogrodu
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
Podoba mi sie ta roslinka na 3 zdjeciu. Co to jest? Ja juz tez czekam na cieple dni bo nie moge nic w ogrodku podzialac ;(
- matt55

- Kontakt:
Evii91 Ta roślina to śniadek. Mam wszędzie to, strasznie ekspansywne, co prawda kwiatki mimo, ze niepozorne to ładne
Też czekałem na te cieplejsze dni, a przede wszystkim bez deszczu, a jak już nadchodzi to się nic nie chce. Wiosna się robi, dziś cieplutko a mnie depracha bierze...
Mam za to kilka zdjęć wiosny dla was. Co prawda z tamtego tygodnia ale zawsze coś...
W ogóle skąd się wzieły u mnie krokusy?

Nie wiem dlaczego, ale niektore zdjęcia mi obraca ;x

Mam za to kilka zdjęć wiosny dla was. Co prawda z tamtego tygodnia ale zawsze coś...
W ogóle skąd się wzieły u mnie krokusy?

Nie wiem dlaczego, ale niektore zdjęcia mi obraca ;x

- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Ciepłe dni i depresja? no co Ty to czas budzenia się i szaleństwa nie tylko barw na ogrodzie
Krokusy nie sadzone? to może się wysiały lub coś je przyniosło, masz gratisy
Krokusy nie sadzone? to może się wysiały lub coś je przyniosło, masz gratisy
- matt55

- Kontakt:
Kasiula17 niestety. Jak patrzę na to wszystko... Oczko się osuneło ;x, bardzo dużo roślin wygniło, nie mało tej zimy wymarzło. W dodatku w domu niezbyt ciekawie... No ale postaram się tu nie narzekać.
Krokusiki chyba się przeniosły od sąsiadki, bo widzę, że tylko od jej strony i pojawiają się w kilku różnych miejscach.
Krokusiki chyba się przeniosły od sąsiadki, bo widzę, że tylko od jej strony i pojawiają się w kilku różnych miejscach.
- Carmelka00

Ech Mateusz , wszyscy mają zazwyczaj pod górkę
trzeba patrzeć na to wszystko przez pryzmat różowych okularów, u mnie też często i gęsto jest nieciekawie , szczególnie w pracy, i dlatego ogród jest dla mnie odskocznią i relaksem 
- matt55

- Kontakt:
Carmelka00 Doskonale wiem, że każdy ma problemy. Uwierz, że staram się być uśmiechnięty, nie tylko na twarzy, ale i na duszy
Ogród to też moja odskocznia, ale ja tam walczę nie tylko z naturą, mróz, susza, woda, ale walczę i z siłą wyższą, ludźmi... To nie potrzebne, tego nie rób, tego nie sadź, to nie tak, tam się chodzi, tam się jeździ... To ujdzie, ale jak już się kupi, posadzi a ktoś wyrzuci
Dobra, wystarczy tego, tak sobie ponarzekałem
Mam problemy w pracy i duży stres ogólnie. Remont w domu... Zastanawiam się nad wyjazdem za granicę na jakiś czas...
W ogóle to żeby tak zakończyć dziś pozytywnie to... Piękny dzień był, byłem w pracy, ale wieczorkiem jeszcze zdążyłem pochodzić po ogrodzie. Już jest lepiej, jest przede wszystkim suszej
Muszę jakiś drenaż zrobić, ale nie mam gdzie wody odprowadzić ;x
Ogród to też moja odskocznia, ale ja tam walczę nie tylko z naturą, mróz, susza, woda, ale walczę i z siłą wyższą, ludźmi... To nie potrzebne, tego nie rób, tego nie sadź, to nie tak, tam się chodzi, tam się jeździ... To ujdzie, ale jak już się kupi, posadzi a ktoś wyrzuci
Dobra, wystarczy tego, tak sobie ponarzekałem
Mam problemy w pracy i duży stres ogólnie. Remont w domu... Zastanawiam się nad wyjazdem za granicę na jakiś czas...
W ogóle to żeby tak zakończyć dziś pozytywnie to... Piękny dzień był, byłem w pracy, ale wieczorkiem jeszcze zdążyłem pochodzić po ogrodzie. Już jest lepiej, jest przede wszystkim suszej
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Mati wiesz... u mnie jest tak samo. Codziennie słyszę jakieś komentarze na temat tego co robię w ogrodzie. Tu nic nie rób bo nie wjadę do garażu, tu będzie parking a tu nie sadź nic bo są inne miejsca od tego, tu nie sadź bo nie wiadomo co będzie w tym miejscy w przyszłości
. I bądź człowieku mądry. Jak mnie to denerwuje
Masz problem z drenażem ? Zaraz coś podeślę
Mam :
http://majawogrodzie.tvn.pl/158,Osuszam ... -prac.html
Masz problem z drenażem ? Zaraz coś podeślę
Mam :
http://majawogrodzie.tvn.pl/158,Osuszam ... -prac.html
- matt55

- Kontakt:
seba1999 ja do komentarzy się przyzwyczaiłem, jak nie wolno to nie sadzę, jak ma być miejsce na samochód, to robię to miejsce... Uzgadniamy wszystko. Ale nagle jednak nie. I drzewko znika
Dzięki za pomysł, ale znany mi. U mnie na działce nie nie robiłem takich odwiertów, a studnie... 0,5m szerokie, 2 metra głębokie. W dodatku, nie zasypywałem ich. Wcale tak mało ich nie ma. Jednak woda przelewa się przez nie i zalewa wszystko dookoła, planuję jeszcze dodatkowo zrobić odprowadzenia od nich, taki system by się nie przelewały. Ale no na razie tylko kombinuje gdzie to puścić.
U mojego sąsiada od końca zimy, do maja czasem nawet, zależy od pogody, zwykła studia się przelewa a co dopiero takie moje odwierty
Dzięki za pomysł, ale znany mi. U mnie na działce nie nie robiłem takich odwiertów, a studnie... 0,5m szerokie, 2 metra głębokie. W dodatku, nie zasypywałem ich. Wcale tak mało ich nie ma. Jednak woda przelewa się przez nie i zalewa wszystko dookoła, planuję jeszcze dodatkowo zrobić odprowadzenia od nich, taki system by się nie przelewały. Ale no na razie tylko kombinuje gdzie to puścić.
U mojego sąsiada od końca zimy, do maja czasem nawet, zależy od pogody, zwykła studia się przelewa a co dopiero takie moje odwierty
- drakka
- 500p

- Od: 4 lip 2016, o 23:26
No ładnie !
Do mnie zaczną zaraz spływać zamówienia internetowe z roślinkami ! dopiero się nasłucham że znowu badyli nakupiłam
Pies wygryzł mi w zimę magnolię, pięciornika, róże x3, popodgryzała tuje.. teraz ryje za kretami.. W ostateczności zakończy się to kojcem i wychodzeniem na dłuższe spacery..
Apropos wody, a jakby zrobić fosę ?
Do mnie zaczną zaraz spływać zamówienia internetowe z roślinkami ! dopiero się nasłucham że znowu badyli nakupiłam
Pies wygryzł mi w zimę magnolię, pięciornika, róże x3, popodgryzała tuje.. teraz ryje za kretami.. W ostateczności zakończy się to kojcem i wychodzeniem na dłuższe spacery..
Apropos wody, a jakby zrobić fosę ?
- Carmelka00

matt55 jak masz duże problemy z wodą to zasadź kilka oxytree hehhe zaraz teren Ci odwodnią 
- matt55

- Kontakt:
drakka U mnie piesek mały, aż takich szkód nie robi, bardziej kury
Czasem coś poskubie, ale od razu uczę, że nie wolno. Choć coraz częściej dołki kopie
Fosę? Własnie niedawno zacząłem robić coś z tą wodą... Oj dużo już porobiłem takich mini fos, studni itd. Problem w tym, że jak się te dziękuję przepełniają, to nie ma gdzie tego dalej odprowadzić, a całego ogrodu nie porobię w fosach. Ale wizja jest, może coś z tego będzie. W sumie zaczęte, tylko remont przeszkodził, a potem trochę deszcze.
Kasiula17 witaj
Zabawy fajne, rozbrykana strasznie i coraz głośniejsza
Ale ogólnie to słodka, bardzo energiczna i kochana
Troszkę ją szkolimy póki mała, ale niezbyt dobrze idzie
Carmelka00 Właśnie czytałem o tym drzewku, powiem, że pomysł ciekawy. Nawet zrobić taką plantację miałbym gdzie. Niestety sadzonki drogie. Na razie taniej mi wyjdzie wykopać rówki
Fosę? Własnie niedawno zacząłem robić coś z tą wodą... Oj dużo już porobiłem takich mini fos, studni itd. Problem w tym, że jak się te dziękuję przepełniają, to nie ma gdzie tego dalej odprowadzić, a całego ogrodu nie porobię w fosach. Ale wizja jest, może coś z tego będzie. W sumie zaczęte, tylko remont przeszkodził, a potem trochę deszcze.
Kasiula17 witaj
Carmelka00 Właśnie czytałem o tym drzewku, powiem, że pomysł ciekawy. Nawet zrobić taką plantację miałbym gdzie. Niestety sadzonki drogie. Na razie taniej mi wyjdzie wykopać rówki