Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Mariusz -maniolek właśnie posadziłam dwie ponoć bliźniacze siostry Pashminy. Jedną jest Patricia Flower Circus. Ponoć identyczna jak Pashmina, tylko kolor kwiatów ma kremowy. A druga to Roxy Flower Circus. Ta z kolei ma całe różowe kwiaty. Nie mogę się wprost ich doczekać. ;:65

Marlenko owocnego kupowania bratków Ci życzę. ;:168

Małgosiu -clem a to ja też tak mam, że przypominam sobie o niektórych dopiero jak je zobaczę. ;:131

Mariusz -gloff ja już zapasy kory poczyniłam i na pewno były mniejsze od Twoich, bo tylko 6 worków potrzebowałam do uzupełnienia braków.
Udanego polowanoa w sobotę. ;:333

Jolu clematisy pokażę. Masz spore zamówienie ale rozumiem Cię... clematisów nigdy za wiele. ;:215

Seba chyba bym oszalała gdybym miała wykopywać wszystkie cebulowe. Mam ich dwa i pół tysiąca. ;:224 Fakt, że w tym jest i drobnica typu krokus, szafirki i inne, czosnki, szachownice, korony, których się nie wykopuje. Tulipanów ponad tysiąc. Nie mam ochoty ich wykopywać. Jestem ciekawa czy wszystko zakwitnie?

Małgosiu PEPSI bratki uwielbiam. Szczególnie te drobne. Tak wesoło tańczą na wietrze. I uśmiechają się do mnie zawsze gdy na nie spoglądam. ;:131

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Różyce bardzo dorodne Ci się trafiły ;:oj Niech tylko tak samo pięknie zakwitną jak mają korzenie, to będzie pięknie. Już jest za sprawą bratków ;:63 Cudne niebiekości się trafiły. W tej chwili bardzo urozmaicają rabaty. Grillowaną kiełbasą narobiłaś smaka ;:224 Moje clematisy jeszcze stoją na balkonie. Czekam na wenę :;230
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, piękne Twoje bratki, one mają takie wesołe buziaczki! :)
Też miałam z 8 kg nawozów granulowanych (trochę bydlęcego i trochę kurzącego), niewiele mi zostało, ale nawoziłam też drzewka owocowe. Wióry do nowych nasadzeń poszły, już śladu nawet po nich nie ma... a przydałoby się ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Krokusowe piękności oglądam w odwiedzanych ogrodach,u Ciebie Aneczko nasyciłam oczy przesilone od szukania obiektów do fotografii u mnie bo bez tych nie wracam do domu! :) Wyczytałam ile to masz cebul różnistych posadzonych więc będę zakotwiczona u Ciebie na dłużej! :)
Mimo braków cebulowych roślin coś tam i u siebie znalazłam! Jest to dla mnie nie bywała frajda na stare lata! ;:131
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Aneczko pięknie i kolorowo. Ładne mini białe brateczki - wiesz, że nie trafiłam na takie:)? A kupiłam tony wszelkich innych. Melduję, że prześcignęłam się - w sobotę miałam ognisko z kiełbaskami:).
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aneczko ale wiosna u Ciebie!!! U mnie jeszcze nie jest tak kolorowo. Wiosna przygnała mnie na forum i podglądam co tam w kwestiach ogrodowych się dzieje. A widzę, że dzieje się dużo. Szaleństwo różane pełną parą! Ja w tym roku skusiłam się na pienne. Na inne nie mam już miejsca. Iryski cudnie zakwitły, strasznie je lubię. Jak to cudnie że już ciepełko idzie, koniec z siedzeniem w domu.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Piękna dziś pogoda była, chyba w całej Polsce. Obrazek Po pracy śmignęłam na rowerze na działeczkę swoją najukochańszą. ;:167 Porobiłam trochę zdjęć. Rozsypałam granulowany obornik, wszystko co miałam, czyli 1,5 wora. A i tak mogło być go więcej. Poprzesadzałam niezapominajki i trochę innych roślin. Ponownie przycięłam kilka róż, bo stwierdziłam, że jeszcze mocniej można. Nawet dwie hortensje ciachnęłam jeszcze mocniej. ;:224 Zobaczymy...
Krokusy powoli kończą swój spektakl. Na szczęście zaczęły Puszkinie i moje ukochane Śnieżniki. Małe to kwiatuszki ale też cieszą. Dodatkowo bratki rozweselają.
Namęczyłam się ostro próbując wydobyć hostę z glinianki. Wiedziałam, że będzie mieć już ciasno i to ostatni dzwonek. Musiałam ją pociachać nożem, bo nie chciałam popsuć gara a wyleźć po dobroci też nie chciała. I może nie miała aż tylu kłów, by było ich po brzegi ale korzenie?! Ho ho! ;:oj I w ten sposób mam trzy nowe sadzonki. I gary zdobyte zimą dostały lokatorki. Obrazek

Iwonko i moje clematisy stoją na balkonie. Czekam na weekend. ;:215
Brateczki są naprawdę wdzięczne i tak długo kwitną. No tylko je sadzić! :wink:

Obrazek

Basiu warto mieć wesołe buziaczki.
Co do nawozu to rozsypałam dziś 1,5 worka obornika granulowanego. I tak na styk poszło. Jeszcze niektórym, cenniejszym muszę w nóżki wiórów wcisnąć. ;:333

Obrazek

Maryna -marpa doskonale Cię rozumiem! Każda oznaka wyłażącego z ziemi życia, pod warunkiem, że nie jest to chwast :twisted: , cieszy niebotycznie. I wcale nie musi być to cebulowy nosek. ;:215

Obrazek

Karolinko kiełbaski pieczone nad ogniskiem smakują lepiej niż te grillowane. ;:333 Fajnie miałaś.
U mnie białych bratków do kupienia pod dostatkiem. ;:224

Obrazek

KLEO1 Paskudzie Ty mój kochany! Obrazek Jak mogłaś zniknąć na tak długo?! Obrazek Bardzo się cieszę, że już jesteś! Obrazek Mam nadzieję że nie znikniesz znów na kilka miesięcy! Obrazek
Jak tam nowy teren do zagospodarowania? Ogarnęliście temat?
Pamiętasz może jak dostałam od Ciebie dzwonek (nie wiem jaki Ci on) Och jakże ja go przeklinam... i ganiam po całym ogrodzie tak masakrycznie się rozłazi a i wydłubac kłącza nie jest tak łatwo, bo rwą się niemiłosiernie i odrastają. Obrazek

Obrazek

Moja pierwsza w życiu szachownica perska. Z trzech cebul wylazły dwie. Wszystkie posadzone obok siebie. Jest nadzieja, że jeszcze i trzecia się pojawi? Bardzo czekam na te jej kwiatostany. Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uwaga! Tadam!!!
Obrazek

I moje ślicznotki. Jesienią kupię jeszcze więcej.
Śnieżnik lśniący:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Ilość cebul powala na kolana ;:oj Moje 200 cebul mogą sie chować ;:306
O tak, piękna była dzisiaj pogoda. Nie mogę uwierzyć patrząc w kalendarz, że to jeszcze marzec :shock: Pogoda iście majowa.
Chętnie zobaczę te gary :) Szkoda, że u mnie takiego targu staroci nie ma. No może na Dymarkach Świętokrzyskich można kupić, ale nie tanio ;:224
Też znalazłem pączka tulipana :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piszesz "uwaga", więc przymykam oczy z myślą, że zaraz poczęstujesz nas kolejnym paskudnym pająkiem :;230 a tu tulipanek ;:138 Też dzisiaj dostrzegłam u siebie nowy pąk :heja Długo żyją u ciebie śnieżniki? Bardzo mi się podobają, posadziłam u siebie, ale gdzieś przepadły ;:224 Jakiegoż to dzwonka tępisz tak niemiłosiernie? ;:218 Ja tak kocham dzwonki, ze wszystko im wybaczam :D
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aneczko i jak w końcu zrobiłaś z Crocus Rose? Cięłaś czy kulkowałaś? :uszy
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Aniu, ilość cebulowych w Twoim ogrodzie jest niesamowita ;:oj Dlatego takie piękne masz rabaty, cebulowe plus inne rośliny dają piękny efekt. Śnieżniki są prześliczne, okazało się, że mam też u siebie :) Muszę poprzesadzać cebule z tych przedziwnych miejsc, w których obecnie wiele z nich się znajduje. Tylko czy jak przekwitną to ja je odnajdę? ;:173 Ja wczoraj też nawoziłam niektóre rośliny, konkretnie to krzaczki owocowe :) Nie wiem czy dobrze bo tylko rozsypałam nawóz przy korzeniach, liczę na to, że deszcz przeniesie co trzeba wgłąb ;:219
Też kocham bratki, szczególnie miniaturowe. Zawsze mam na balkonie. Na działkę jeszcze nie kupiłam.
Aniu, czy kratka, którą masz przy siatce ogrodzeniowej jest wkopana na kotwach metalowych, tak wprost do gruntu czy jakoś inaczej? Impregnowałaś ją jakimś preparatem?
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Aniu pięknie wiosennie u Ciebie - ładny powojnikowy pączek. Dziś planuję wparować w moje rabatki i zrobić to co jest do zrobienia. Śnieżniki bardzo ładne, nawet nie wiedziałam, że są niebieskie. Miałam Ci ja kiedyś białe, ale padły pod zębami koparki.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, ale wyrywne u Ciebie tulipanki, już w pączku! A moje dopiero grajdolą się z ziemi i w dodatku tak od niechcenia ;:306
Leniwce jakieś :;230
Sporo trzeba żarełka dla tych naszych roślinek, mam nadzieję że to docenią ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ho, ho, ho...Tulipanowy pączuś już!!!Czyżby to jakiś wcześniak? ;:138
No ale tak, Mati też już ma i to kwitnącego. Co się tu dziwić....Ja moje cebulowe muszę jeszcze podkarmić co nieco.
Zaraz lecę wkopać moje różane panienki, które wczoraj przybyły...Aniu czy ty , te swoje co teraz wkopywałaś , robiłaś im jeszcze teraz kopczyki :?: Nie przymrozi je w razie czego?
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

:wit Aniu :)

Nadgoniłam szybko kilka ostatnich stron, no powiem Ci, że tymi kiełbaskami, to pachnie w całym wątku ;:306 :D Aż ochoty nabrałam ;:218 My jeszcze grilla nie robiliśmy, bo póki wczesna wiosna i zimniej, to na działkę jeżdzę sama.

Aniu, u Ciebie jak zwykle pięknie ;:138 Jak to rośliny cebulowe potrafią przybliżyć wiosnę :D Ładne są te snieżniki, nie znałam ich jeszcze, w dużej ilości widzę, że ładnie się prezentują ;:108 W ogóle wszystko, co rośnie w dużej ilości ładnie wygląda - to podobno pierwszy punkt projektowania ogrodów, że rośliny najładniej wyglądają w grupach :D

No proszę, jakiego masz szybkiego tulipana ;:215 Moje jeszcze nie myślą o wysyłaniu pąka kwiatowego, ale najbliższy weekend podobno ma byc ciepły, to pewnie wszystko nadgonią :D

Wszystkiego dobrego Aniu, dużo słoneczka ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”