Odezwij się, kochana,
A w planach był tylko trawnik...
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: A w planach był tylko trawnik...
Heloł Kasiu! Śpisz w oczekiwaniu na pełnię wiosny czy tak ciężko pracujesz w ogrodzie, że nie masz czasu dla Forum?
Odezwij się, kochana,
bo trochę nam Ciebie tu brakuje. 
Odezwij się, kochana,
Lucynko w pracy mam urwanie głowy. Ale zapowiedziałam, że ja sobie te wszystkie nadgodziny odbiorę jak będzie słoneczko. Już nie mogę się doczekać odstresowania w moim ulubionym fartuszku z milionem kieszeni siejąc, grzebiąc, sadząć i tnąc...
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
Kasia
Kasia
- patkaza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Aga mam ją dopiero jeden sezon, ale uważam, że jest super bo nie wyrobiłam się z miedzianem ubiegłej wiosny a i tak nie złapała plamistości. Była zdrowiutka jak rydz- tylko mszyce ją męczyły. U mnie jest tyle mrówek, że mszyce są moim najczęstszym utrapieniem. Przy sadzeniu podsypałam jej mączki rogowej i widocznie jej posmakowała, bo kwitła cały sezon. W ty roku też zaopatrzyłam się w woreczek tej dobroci, jeszcze dokupię obornik granulowany i jedzonko dla królowych zapewnione.
Swoją drogą to ciekawe- róże lubią takie śmierdziuchy a dobrze najedzone kwitnąc, pachną zgoła inaczej
Mariuszku zapomniałam podziękować za życzenia
Szczerze dziękuję i "wicewersal" z okazji dnia mężczyzny 
Swoją drogą to ciekawe- róże lubią takie śmierdziuchy a dobrze najedzone kwitnąc, pachną zgoła inaczej
Mariuszku zapomniałam podziękować za życzenia
Kasia
Kasia
-
plocczanka

O, tak, Kasiu, tak trzymaj.
Zbieraj sobie dni dla przyjemniejszej, bo ogrodowej pracy!
Jutro już wiosna kalendarzowa, niebawem przyjdzie prawdziwa,
to niech wreszcie słonko zacznie nas ogrzewać.

Zbieraj sobie dni dla przyjemniejszej, bo ogrodowej pracy!
Jutro już wiosna kalendarzowa, niebawem przyjdzie prawdziwa,
Kasiu dzięki
Tą mączką rogową też dużo roślin podsypuję
Tą mączką rogową też dużo roślin podsypuję
Lucynko dzisiaj u nas słonko grzało pięknie
Mariuszku podsypywanie i większe roboty panuję na sobotę. Mam nadzieję, że piękna pogoda się utrzyma.
Pierwsze krokusiki. Rano było tak:

A po południu tak:

Zrobiłam też eksperyment z Sibeliusem, nawypuszczał mi batów długaśnych to go zakulkowałam. Ciekawa jestem efektu, na razie wygląda tak:

I niespodziewajka- nie pamiętałam, że sadziłam tam hiacynta, a tu wystawił fioletowy łepek:

I przyznam się jeszcze, że kupiłam 2 krzaki Louise Odier- no po 5 zł były to grzech nie kupić, prawda? A jeden krzaczek na konfiturę różaną to za mało. Na razie moczą się w wiadrze a ja dumam gdzie wsadzić...
Mariuszku podsypywanie i większe roboty panuję na sobotę. Mam nadzieję, że piękna pogoda się utrzyma.
Pierwsze krokusiki. Rano było tak:

A po południu tak:

Zrobiłam też eksperyment z Sibeliusem, nawypuszczał mi batów długaśnych to go zakulkowałam. Ciekawa jestem efektu, na razie wygląda tak:

I niespodziewajka- nie pamiętałam, że sadziłam tam hiacynta, a tu wystawił fioletowy łepek:

I przyznam się jeszcze, że kupiłam 2 krzaki Louise Odier- no po 5 zł były to grzech nie kupić, prawda? A jeden krzaczek na konfiturę różaną to za mało. Na razie moczą się w wiadrze a ja dumam gdzie wsadzić...
Kasia
Kasia
-
plocczanka

Kasiu, na weekend zapowiadają nawet 20 stopni ciepełka,
więc poszalejesz w ogrodzie.
Zakup pierwsza klasa!
Zakup pierwsza klasa!
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Kasiu zaczęło się ! Będzie więcej kolorków ?
Jak tam róże przezimowały ? U mnie kiepsko
Jak tam róże przezimowały ? U mnie kiepsko
Fajne takie niespodzianki jak zapomni się że coś się wsadziło 
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Kasiu dwa LO
będzie się działo i konfitury będzie sporo
no po 5zł to też bym brała mimo że mam już dwa 
Lucynko jak sie okazało dzisiaj, mogę zacząć szaleć już jutro bo córcia ma zapalenie gardła i zostaję z nią w domu. Oby tylko nie padało. W sumie to wtedy porządki w szafach sobie zrobię.
Seba z różami jest różnie. Większość w miarę w porządku, ale jedna NN, New Imagine i Elmshorm wyglądają kiepsko. Podkarmię obornikiem i zobaczę co będzie. Nie są to moje ulubieniec, ale zawsze roślinkę szkoda.
Mariusz ja sobie co roku takie funduję. Wydaje mi się, że to oczywiste że coś posadziłem w tym miejscu, a na wiosnę chodzę nieustannie zdumiona
Tolinko ja już jednego Louisa mam i tak się zakochałam, że mu dokupiłam towarzystwo.
Seba z różami jest różnie. Większość w miarę w porządku, ale jedna NN, New Imagine i Elmshorm wyglądają kiepsko. Podkarmię obornikiem i zobaczę co będzie. Nie są to moje ulubieniec, ale zawsze roślinkę szkoda.
Mariusz ja sobie co roku takie funduję. Wydaje mi się, że to oczywiste że coś posadziłem w tym miejscu, a na wiosnę chodzę nieustannie zdumiona
Tolinko ja już jednego Louisa mam i tak się zakochałam, że mu dokupiłam towarzystwo.
Kasia
Kasia
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, gdzieś Ty dorwała róże po 5 zł
takiej okazji nie można przepuścić
Ja jesienią posadziłam LO u siebie, bardzo jestem ciekawa tej róży -opinie ma super i ponoć nie wymaga specjalnych zabiegów. Co do kulkowania, to tak jak Ty, też w tym roku próbuję z trzema różami, zobaczymy co to z tego będzie 
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Marlenko LO sądziłam 2 lata temu i mam krzaczor ponad 2 m, lubią ją mszyce poza tym jest zdrowa. Jej wadą są dosyć wiotkie gałęzie - lubi się pokładać, ale kwiaty i ich zapach to rekompensują. Nie wiem jak to się stało że nie mam zdjęcia kwitnącego krzewu.
I chciałam ogłosić, że wiosna jest na pewno bo moja kocica wyszła na dwór, a ona jest stworzeniem wybitnie ciepłolubnym.
I chciałam ogłosić, że wiosna jest na pewno bo moja kocica wyszła na dwór, a ona jest stworzeniem wybitnie ciepłolubnym.
Kasia
Kasia
To kocicy mizianie się należy za oficjalne wiosny ogłoszenie