Pod puszczą cz.2
- Zuzia111
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod puszczą cz.2
Eluś...no to się dotleniłaś i z pracą podgoniłaś.
Myślałam że to tylko u mnie tak mało kwitnie, na razie sam szczypior
. Pogoda dopisuje, ciepełko więc nadzieja że następnym razem jak pojedziesz ogród zaskoczy cię kolorkami czego ci życzę.
Fajnie mieć dobrych sąsiadów. 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Eluś roboty trochę popchnęłaś ,to może już nie zostało dużo i teraz będzie na bieżąco ,ja oczywiście nie skończę pewnie do jesieni
,dzisiaj przerabiałam kaskadową rabatę na słomie ,bo trochę sie zawaliła
,na najwyższy stopień dołożyłam 2 bale słomy i posadziłam z powrotem roślinki ,a teraz pada to fajnie je podleje,pozdrawiam 
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam serdecznie po ogrodowych zmaganiach
Niesamowity upał utrudniał wszelkie zabiegi w ogrodzie . Jak zwykle zresztą , dopiero jak poczułam pieczenie na skórze to się posmarowałam filtrem
.Nie miałam jednak zbytnio czasu się nad tym zastanawiać , więc w rezultacie wróciłam do domu nieco przypieczona .Wszystkie zaplanowane prace wykonałam , przyciełam róże , posadziłam dalie , cebule lilii, 4 donice nowych hortensji , liliowce , rutewki ,wyczyściłam rośliny z zaschniętych badyli i liści , i posadziłam 20 szt. bukszpanu przy siatce . Oczywiście doszedł jeszcze nieduży porządeczek w domku przed pierwszym nocowaniem .Czyli mówiąc krótko , jak zwykle na wiosnę , zwariowane lotnisko .
Zuzieńko , tak się dotleniłam że jak przyjechałam do domu to padłam i spałam przez 3 godziny .Robotą wprawdzie podgoniłam , ale i tak jeszcze mam jej sporo , pewnie do września mi zejdzie
. Za tydzień jak pojadę muszę zająć się iglakami , podciąć i zasilić nawozami i zacząć już pielenie bo oczywiście chwaściory rosną .Kwitnień ciągle jeszcze niewiele ,ma się też ochłodzić więc pogoda też je jeszcze przystopuje , ale może to i dobrze bo będzie więcej kwitnień po świętach .
Martuniu tak jak piszesz ,roboty starczy nam do jesieni bo jak skończy się jedno , to drugie i trzecie stoi już w kolejce .No cóż wiosna każdego roku zawsze jest taka sama , niewiadomo w co ręce włożyć , a to dopiero przygrywka do całego sezonu .
.Masz duży ogród , więc i tak radzisz sobie dzielnie .Dobrego tygodnia
Obfociłam pierwsze kwitnienia w ogrodzie , chociaż niewiele tego jeszcze .

Niesamowity upał utrudniał wszelkie zabiegi w ogrodzie . Jak zwykle zresztą , dopiero jak poczułam pieczenie na skórze to się posmarowałam filtrem
Zuzieńko , tak się dotleniłam że jak przyjechałam do domu to padłam i spałam przez 3 godziny .Robotą wprawdzie podgoniłam , ale i tak jeszcze mam jej sporo , pewnie do września mi zejdzie
Martuniu tak jak piszesz ,roboty starczy nam do jesieni bo jak skończy się jedno , to drugie i trzecie stoi już w kolejce .No cóż wiosna każdego roku zawsze jest taka sama , niewiadomo w co ręce włożyć , a to dopiero przygrywka do całego sezonu .
Obfociłam pierwsze kwitnienia w ogrodzie , chociaż niewiele tego jeszcze .

- Zuzia111

Elu...najważniejsze że plan założony wykonałaś.
. Pergola na swoim miejscu, bratki w bali pięknie zdobią a i cebulowych także sporo u ciebie kwitnie.
Pogoda faktycznie dopisała, dziś już ochłodzenie....może nawet dobrze aby się nie zarobić.
Szkoda tylko że wraz z ochłodzeniem nie przyszedł deszcz, u mnie już sucho.
Ja z pracami działkowymi z przymusu zaczynam się oszczędzać, uważam to za jakąś karę dla mnie...jak to żeby nie pracować. 
- pela11

Zuziu , normę wyrobiłam , ale kolana i uda też
.Najbardzie napracowałam się przy sadzeniu bukszpanu bo musiałam cały kawał oczyścić z perzu . muszę jeszcze dokupić jakieś 12 szt i dosadzić .U mnie też sucho mimo że na łąkach i w kanałach dużo wody stoi .Szykujemy pomału materiał na domek i w majówkę będziemy stawiać , mam nadzieję że nareszcie bo mam znowu totalny bałagan na tarasie .Muszę też zająć się generalnym porządkiem w domku , szczególnie kuchnią i łazienką .Posprzątałam jedynie sypialnie na górze , ale też bez umycia okien , więc pracy jeszcze dużo .

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Eluś stawiasz domek na działeczce?taki mieszkalny ,bo czytam ,że ogrodowy masz,chyba że coś źle zrozumiałam ,super ,jak ja lubię jak się wszyscy rozwijają ,życzę powodzenia 
- Zuzia111

Elu...uważaj na kolanka, ja kiedyś 150 % normy wyrabiałam
, no i wyrobiłam kolanka.
. Faktycznie narobiłaś się przy sadzeniu bukszpanu, toż to taki rząd jak dwie moje działki.
. W domku jeszcze nic nie tknęłam, jednak do świąt chciała bym aby błyszczało. 
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Elu to tak jak ja ,też padłam i nie mogę dojść do siebie,ale już powoli wraca forma! 
Ela, poszłaś jak burza. Tyle pracy w jeden dzień, podziwiam. Masz już sporo roślinek. Ciekawi mnie domek, który ma powstać. Trzymam kciuki i ślę

- pela11

Hej ,Dziewczyny
Martuniu[ , domek ma być ogrodowy bo rzeczy ogrodowych i narzędzi ciągle przybywa przez co mam ciągły bałagan na tarasie i w przedpokoju więc czas coś z tym zrobić .Domek będzie miał 12m kw., więc sporawy i może nareszcie będę wiedziała gdzie co mam .Miał powstać w zeszłym sezonie , ale wiadomo , doba za krótka .
Zuzieńko ,Chyba właśnie tym razem wyrobiłam te 150% normy bo nawet jazda na rowerze sprawia mi kłopot
W piątek syn wiezie mnie samą na weekend bo sam pracuje w sobotę co mnie cieszy bo będę sama więc zrobię trochę porządku głównie w kuchni . Po zimie trzeba umyć wszystkie naczynia , szkło ,uruchomić lodówkę ,domyć wszystko dokładnie po kątach . Mam też bardzo dużo do sadzenia bo przychodzi następna paczka z roślinkami .
Bożenko . Zrobiłaś robotę za chłopa a może i dwóch chłopów . Jak bym była bliżej to bym Ci
.Jesteś wariatka
,Ale mnie też niewiele brakuje bo po ciężkim dniu w pracy właśnie bułeczki upiekłam
Ewuniu , człek powinien chyba leczyć się na głowę bo na nogi już za póżno
Różyczka oczywiście też posadzona jak i pozostałe roślinki a następne ciągle dochodzą i dochodzą
.Dzięki

Martuniu[ , domek ma być ogrodowy bo rzeczy ogrodowych i narzędzi ciągle przybywa przez co mam ciągły bałagan na tarasie i w przedpokoju więc czas coś z tym zrobić .Domek będzie miał 12m kw., więc sporawy i może nareszcie będę wiedziała gdzie co mam .Miał powstać w zeszłym sezonie , ale wiadomo , doba za krótka .
Zuzieńko ,Chyba właśnie tym razem wyrobiłam te 150% normy bo nawet jazda na rowerze sprawia mi kłopot
Bożenko . Zrobiłaś robotę za chłopa a może i dwóch chłopów . Jak bym była bliżej to bym Ci
Ewuniu , człek powinien chyba leczyć się na głowę bo na nogi już za póżno

- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Elu super kolor hiacyntów taki fiolet hmm nie widziałem nigdy chyba takich
no a donica na bratki suuper 
- Zuzia111

Elu...nie drażnij mnie tą balią, choć ładna bo Ema uduszę.
Użyczył sobie do rozrabiania cementu.
. Hiacynty ładnie się zapowiadają, moje jakieś cienkie glizdy...szkoda im papu dawać.
. Dziś jadę na działeczkę ale tylko na przegląd. 
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Oj Elu żebyś wiedziała,teraz mam za swoje.Też mam niebieskie bratki ale nie mam balijki. 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
To się wyżyłaś ogrodowo
I za to masz i
i
Jak każda z nas nie znasz umiaru, skąd ja to znam? Szczególnie wczesną wiosną rozum mnie opuszcza, kiedy tyle jest do zrobienia. Latem jestem już trochę bardziej ogarnięta
Hiacynty mają super kolorek, muszę na jesieni ich dokupić.Domek na działeczce fajna rzecz, dodatkowe miejsce na pewno Ci się przyda. Nasadziłaś się tego bukszpanu
Nic dziwnego, że kolana wyrobiły normę za dwie pary
Pozdrawiam 
Hiacynty mają super kolorek, muszę na jesieni ich dokupić.Domek na działeczce fajna rzecz, dodatkowe miejsce na pewno Ci się przyda. Nasadziłaś się tego bukszpanu
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Życzę powodzenia w budowie domku, mam nadzieję że w tym roku uda Ci się go postawić

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia