Działka na Kaszubach - 2015
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2015
Olu -  to było duże opakowanie - nie pamiętam dokładnie wagi. Kosztowało około 80 zł. Po podzieleniu na trzy części ja mam prawie pełne 10-cio litrowe wiaderko. Nazwa nawozu to YaraMila. Kiedy wyjeżdżacie?

- amba19
Byliśmy wczoraj na działce. niestety pogoda nie była dla nas łaskawa  Przez 2-3 godziny padała mżawka a potem deszczyk. Chociaż zawsze cieszy mnie każda kropla wody spadająca na moje rabatki - to tym razem nie byłam uradowana
 Przez 2-3 godziny padała mżawka a potem deszczyk. Chociaż zawsze cieszy mnie każda kropla wody spadająca na moje rabatki - to tym razem nie byłam uradowana  Zrobiłam dużo mniej niż zaplanowałam.
 Zrobiłam dużo mniej niż zaplanowałam.
Tylko małą Rabatkę przy Ganku

I Rabatkę Żurawkową

Przycięłam wrzosy, L przywiózł piłę do gałęzi obciłął dwa złamane konary sosny, które wisiały na strzępkach kory. Trochę pograbiliśmy i to wszystko.

Przez 2-3 godziny padała mżawka a potem deszczyk. Chociaż zawsze cieszy mnie każda kropla wody spadająca na moje rabatki - to tym razem nie byłam uradowana
 Przez 2-3 godziny padała mżawka a potem deszczyk. Chociaż zawsze cieszy mnie każda kropla wody spadająca na moje rabatki - to tym razem nie byłam uradowana  Zrobiłam dużo mniej niż zaplanowałam.
 Zrobiłam dużo mniej niż zaplanowałam.Tylko małą Rabatkę przy Ganku

I Rabatkę Żurawkową

Przycięłam wrzosy, L przywiózł piłę do gałęzi obciłął dwa złamane konary sosny, które wisiały na strzępkach kory. Trochę pograbiliśmy i to wszystko.
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
Nie martw się, na pewno będzie coraz ładniej i sobie po mału posprzątacie. 

Nie da się rzucić na raz na wszystko i ogarnąć.
U nas też było paskudnie, ale nie padało. Dziś słonko.
Marysiu ten nawóz to jest jakiś specjalny, ekologiczny Nazwa tajemnicza
 Nazwa tajemnicza  

Nie martw się, na pewno będzie coraz ładniej i sobie po mału posprzątacie.

Nie da się rzucić na raz na wszystko i ogarnąć.
U nas też było paskudnie, ale nie padało. Dziś słonko.
Marysiu ten nawóz to jest jakiś specjalny, ekologiczny
 Nazwa tajemnicza
 Nazwa tajemnicza  
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Zawsze coś i do przodu   

Ładne rabatki. Żurawki dorodne.

Ładne rabatki. Żurawki dorodne.
- amba19
Agnieszko - ja wiem, że się nie da wszystkiego na raz ale w tym roku po zimie działka wygląda wyjątkowo żałośnie   W taki dzień jak wczoraj - patrząc na nią można złapać głębokiego doła...A żeby mnie już całkiem dobić - to spotkany przed klatką sąsiad zdziwił się, że narzekamy na wczorajszy deszcz - bo w Gdańsku wczoraj wcale nie padało
 W taki dzień jak wczoraj - patrząc na nią można złapać głębokiego doła...A żeby mnie już całkiem dobić - to spotkany przed klatką sąsiad zdziwił się, że narzekamy na wczorajszy deszcz - bo w Gdańsku wczoraj wcale nie padało  

Agnieszko YaraMila - to absolutnie nie ekologiczny nawóz mineralny. Kilka lat temu polecono go nam w szkółce we Franku. Kupiła go Grażynka_ Grazia i podzieliła się ze mną i Olą_Wrigley. Jest bardzo skuteczny dla roślin ozdobnych.
Kasiu - masz rację. Zawsze coś tam udłubałam . A żurawki naprawdę ładnie w tym roku przezimowały. Jestem z nich zadowolona
 . A żurawki naprawdę ładnie w tym roku przezimowały. Jestem z nich zadowolona  

Iryski żyłkowane Katharine Hodgkin. Troszkę ubłocone - bo fotka zrobiona po deszczu... 

W taki dzień jak wczoraj - patrząc na nią można złapać głębokiego doła...A żeby mnie już całkiem dobić - to spotkany przed klatką sąsiad zdziwił się, że narzekamy na wczorajszy deszcz - bo w Gdańsku wczoraj wcale nie padało
 Agnieszko YaraMila - to absolutnie nie ekologiczny nawóz mineralny. Kilka lat temu polecono go nam w szkółce we Franku. Kupiła go Grażynka_ Grazia i podzieliła się ze mną i Olą_Wrigley. Jest bardzo skuteczny dla roślin ozdobnych.
Kasiu - masz rację. Zawsze coś tam udłubałam
 Iryski żyłkowane Katharine Hodgkin. Troszkę ubłocone - bo fotka zrobiona po deszczu...

- wrigley
- 500p 
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
Maryś dziś dopiero odczytałam. Na działce byliśmy o 19. Wczoraj pogoda kiepska, to mało zrobiliśmy, ale dziś nadrobiliśmy za cały weekend. Nie wiem czy jutro będę w stanie się ruszać   

- andowan
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu - u nas wczoraj nie padało ale wiał tak przejmujący północny wiatr, że nie zdecydowałam się na pracę w ogrodzie. Zapowiadają ocieplenie i ładną pogodę więc będzie można nadgonić obowiązki  

Witaj. Cudowne zdjecia robisz. Az milo patrzec. Czytalam, ze nie udalo ci sie z nasion lawendy wyhodowac. Mi cos wyroslo ale nawet nie wiem czy to to. Tylko 3 sztuki.

- amba19
Aniu - za to dzisiaj u nas pięknie i słonecznie. Jutro wybieramy się na działkę bo dzisiaj niestety wizyta u dentysty. Bardzo się cieszę, że jesteś teraz częściej na forum. Zaraz biegnę do Ciebie - zobaczyć czy wstawiłaś nowe zdjęcia!
Evii - witaj kochana Zawsze bardzo się cieszę - gdy zagląda do mnie nowy gość.
  Zawsze bardzo się cieszę - gdy zagląda do mnie nowy gość.
Wiesz moja lawenda jednak kiełkuje - kilka dni temu wylazła pierwsza, wczoraj druga a dzisiaj trzecia U mnie na pewno jest to lawenda - bo jak wychodzi z ziemi to ma łupinę od nasienia na. Jest bardzo delikatna i liścienie ma malutkie. Czy Twoja wygląda podobnie?
 U mnie na pewno jest to lawenda - bo jak wychodzi z ziemi to ma łupinę od nasienia na. Jest bardzo delikatna i liścienie ma malutkie. Czy Twoja wygląda podobnie?
Dla Was dziewczyny moje wczorajsze krokusy. Może jutro uda mi się zrobić więcej zdjęć?

Evii - witaj kochana
 Zawsze bardzo się cieszę - gdy zagląda do mnie nowy gość.
  Zawsze bardzo się cieszę - gdy zagląda do mnie nowy gość.Wiesz moja lawenda jednak kiełkuje - kilka dni temu wylazła pierwsza, wczoraj druga a dzisiaj trzecia
 U mnie na pewno jest to lawenda - bo jak wychodzi z ziemi to ma łupinę od nasienia na. Jest bardzo delikatna i liścienie ma malutkie. Czy Twoja wygląda podobnie?
 U mnie na pewno jest to lawenda - bo jak wychodzi z ziemi to ma łupinę od nasienia na. Jest bardzo delikatna i liścienie ma malutkie. Czy Twoja wygląda podobnie?Dla Was dziewczyny moje wczorajsze krokusy. Może jutro uda mi się zrobić więcej zdjęć?

- wrigley
- 500p 
Na pewno uda Ci się więcej, u mnie w sobotę krokusów nie było widać, za to wczoraj już cieszyły oczy:)

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu iryski już przekwitają, ale rozpoczynają spektakl żonkile i prymulki   

A u nas pogodna, ciepła wiosna

A u nas pogodna, ciepła wiosna

- amba19
Olu - nie byliśmy, bo wyskoczyła nam niespodziewanie pilna sprawa do załatwienia, ale mamy to już z głowy. Żałuję, że nie pojechaliśmy - bo Madzie mówiła, że była piękna pogoda i wyjątkowo ciepło. Planujemy wyjazd jutro - już torbę zaczęłam pakować....jeśli będzie tak ładnie jak zapowiadają to zostaniemy do niedzieli.
Marysiu - przed chwilką byłam u Ciebie i oglądałam zdjęcia U nas dzisiaj pochmurno i chociaż termometr pokazuje +10 stopni to odczuwalna temperatura - dużo niższa
 U nas dzisiaj pochmurno i chociaż termometr pokazuje +10 stopni to odczuwalna temperatura - dużo niższa  Ciekawe czy jutro naprawdę będzie tal ładnie jak zapowiadają.
 Ciekawe czy jutro naprawdę będzie tal ładnie jak zapowiadają.
Dla Was moje kochane - młodziutki ciemiernik który właśnie rozwija swój pierwszy kwiat

===============================
Ja sobie zrobiłam przyjemność - wyjęłam z lodówki i obrałam ponad 50 bulw mieczyków. Położyłam je w pudełku w zacienionym miejscu. Zobaczymy czy to faktycznie przyspieszy ich kiełkowanie i kwitnienie.

Marysiu - przed chwilką byłam u Ciebie i oglądałam zdjęcia
 U nas dzisiaj pochmurno i chociaż termometr pokazuje +10 stopni to odczuwalna temperatura - dużo niższa
 U nas dzisiaj pochmurno i chociaż termometr pokazuje +10 stopni to odczuwalna temperatura - dużo niższa  Ciekawe czy jutro naprawdę będzie tal ładnie jak zapowiadają.
 Ciekawe czy jutro naprawdę będzie tal ładnie jak zapowiadają.Dla Was moje kochane - młodziutki ciemiernik który właśnie rozwija swój pierwszy kwiat

===============================
Ja sobie zrobiłam przyjemność - wyjęłam z lodówki i obrałam ponad 50 bulw mieczyków. Położyłam je w pudełku w zacienionym miejscu. Zobaczymy czy to faktycznie przyspieszy ich kiełkowanie i kwitnienie.
- amba19
Kochani - jestem od wczoraj na działce i nawet mi internet działa  

Pogoda piękna...praca na działce w takich warunkach to po prostu bajka...
Wczoraj wycięłam wszystkie suche zeszłoroczne chabazie - i wszystkie na bieżąco spaliłam. Dzisiaj dłubałam w rabatkach, przede wszystkim powyrywałam gwiazdnicę - bo ta zaraza już kwitła na całego...to co oczyściłam podkarmiłam obornikiem, Rozłożyłam mini tunelik z Lidla i posiałam koperek i rzodkiewkę. W inspekcie ładnie wykiełkowała sałata, rzodkiewka i astry, cynii jeszcze nie widać. Dzisiaj dosiałam tam dalie. W warzywniku pokazał się czosnek zimowy. Zapomniałam, że aż tyle go posadziłam...ot, skleroza 

Teraz siedzę sobie na pięterku z laptopem, wyglądam przez okno i widzę jak znad jeziora podnosi się mgła...
==================
Dla wszystkich świeżutki dzisiejszy biały śnieżnik

Pogoda piękna...praca na działce w takich warunkach to po prostu bajka...
Wczoraj wycięłam wszystkie suche zeszłoroczne chabazie - i wszystkie na bieżąco spaliłam. Dzisiaj dłubałam w rabatkach, przede wszystkim powyrywałam gwiazdnicę - bo ta zaraza już kwitła na całego...to co oczyściłam podkarmiłam obornikiem, Rozłożyłam mini tunelik z Lidla i posiałam koperek i rzodkiewkę. W inspekcie ładnie wykiełkowała sałata, rzodkiewka i astry, cynii jeszcze nie widać. Dzisiaj dosiałam tam dalie. W warzywniku pokazał się czosnek zimowy. Zapomniałam, że aż tyle go posadziłam...ot, skleroza

Teraz siedzę sobie na pięterku z laptopem, wyglądam przez okno i widzę jak znad jeziora podnosi się mgła...
==================
Dla wszystkich świeżutki dzisiejszy biały śnieżnik

- wrigley
- 500p 
Pięknie Marysiu, pogoda nam sprzyjała, prawda?  Można było sporo nadrobić. Myślałam przez chwilę żeby podejść do Was, ale czas naglił bo dziś miało padać więc każda minuta była bezcenna:)
 Można było sporo nadrobić. Myślałam przez chwilę żeby podejść do Was, ale czas naglił bo dziś miało padać więc każda minuta była bezcenna:)
Chyba musieli gdzieś nadajnik postawić albo naprawić, bo net rzeczywiście super śmigał

Można było sporo nadrobić. Myślałam przez chwilę żeby podejść do Was, ale czas naglił bo dziś miało padać więc każda minuta była bezcenna:)
 Można było sporo nadrobić. Myślałam przez chwilę żeby podejść do Was, ale czas naglił bo dziś miało padać więc każda minuta była bezcenna:)Chyba musieli gdzieś nadajnik postawić albo naprawić, bo net rzeczywiście super śmigał