Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
Witam
dopisuję się do wątku, kiedyś już czytałam i zgubiłam
teraz nadrabiam 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko pocieszę Ciebie i powiem, że nie przejdzie Ci ten szałcoco12 pisze:Iza nie gniewam się. Miałam nie kupować mieczyków bo mam problem z przechowywaniem cebulek przez zimę -ale tak je lubię że nie mogłam się powstrzymać. Na nowej działce mamy piwnice to w tym roku zobaczymy ,może wytrzymają.
Lucynko szał może i trwa ale mam nadzieje,że długo nie będzie mnie trzymał. Bo portfel się na mnie pogniewaa musimy wyremontować altankę na nowej działce i zrobić ogrodzenie.
Stasiu oprócz ogórków i cukinii wysieję jeszcze dynie i fasolkę szparagową-wtedy jej ślimory nie zjedzą.
Natalio witam cię ponownie w moich progach ,i zapraszam częściej
Iwonko może nie przejdzie ale w tym roku muszę się postarać go ograniczyć.
Pikowałam dzisiaj pomidorki i byłam na działce posadzić troszkę podkiełkowane ziemniaczki-nie dużo ale na pierwsze obiadki z koperkiem wystarczy.
Natalio witam cię ponownie w moich progach ,i zapraszam częściej
Iwonko może nie przejdzie ale w tym roku muszę się postarać go ograniczyć.
Pikowałam dzisiaj pomidorki i byłam na działce posadzić troszkę podkiełkowane ziemniaczki-nie dużo ale na pierwsze obiadki z koperkiem wystarczy.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Też w tym roku posieję tyczną szparagówkę, powtykam przy powojnikach, umili im towarzystwo i będzie miała po czym się wspinać.
Dyni nie sieję, bo miejsca brak a cukinia co roku rośnie na kompoście i wspaniale plonuje.
Dyni nie sieję, bo miejsca brak a cukinia co roku rośnie na kompoście i wspaniale plonuje.
- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
O co chodzi, że jej nie zjedzą? Masz jakiś sprawdzony sposób na te potwory?coco12 pisze:Stasiu oprócz ogórków i cukinii wysieję jeszcze dynie i fasolkę szparagową-wtedy jej ślimory nie zjedzą.
Ja mam nadzieję, że kontenera co roku zamawiać nie będę. Zamawiałam latem jak był ogrom śmieci po zakupie działki i pierwszym oczyszczeniu, rozmontowaniu walącej się narzędziówki i wyciągnięciu betonowych ścieżek. Niestety teraz nadal jest dużo do wywalenia, mnóstwo jest pochowanych śmieci za szpalerami tuj. Taka mała działka a ilość śmieci niewyobrażalna. Serio. Ja swoje śmieci mam zamiar na bieżąco wyrzucać żeby nie zaśmiecić sobie terenu, niestety poprzednicy mieli inny sposób
Izuś na ślimaki nie ma sposobu -chodzi mi bardziej o ochronienie młodziutkich roślinek. Jak już wsadzę podrośnięte to jest szansa na to że ja coś też zjem .Śmiecie najlepiej wyrzucać na bierząco ale na jesień i wiosnę zawsze nazbierają sie gałązki i inne co można by spalić.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trochę mnie nie było, wracam i czytam o uprawie własnego bobu.
Uwielbiam to warzywo
Pozdrawiam cieplutko.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Też lubię bób ale nie uprawiam choć bardzo drogi w sezonie, wolę kupić..Kiedyś byłam u znajomej i za płotem był spory zagon bobu uprawianego na sprzedaż,powiedziała mi, że gdybym wiedziała ile oni chemii używają do oprysków to bym go więcej nie kupiła...co oczy nie widzą...

- eliszka60
- 200p

- Od: 3 paź 2011, o 16:59
Witaj Iwonko,przeszłam przez Twoje działki.Obejrzałam wszystko i myślę,że na tej nowej to dopiero poszalejesz.Jestem ciekawa jak będzie wyglądała altanka po remoncie?Pewnie zabierzesz z tamtej działki dużo roślin i wkrótce będziesz miała kolorowo i radośnie.Ja dzisiaj sadziłam cebulki lilii drzewiastych,pan góral z Zakopanego,który u nas sprzedaje cebulki zapewniał,że wszystkie będą jak na zdjęciach.Już nawet nie chodzę na zakupy w pobliże jego straganu bo można zostawić tam mnóstwo dudków.Jest jeszcze u nas zimno ale wszystko zaczyna wychodzić z ziemi na potęgę...może już ta upragniona wiosna zawita.Pozdrawiam Cię i będę zaglądała na Twoje włości. 
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Jakie kolorowe zakupy poczyniłaś
Też sobie robię w tym roku drugie podejście do mieczyków, może w tym sezonie ładniej mi się udadzą? O miejsce do przechowywania będę martwić się jesienią
Fajnie, że nowa działka jest z lepszą ziemią, same plusy takiej zmiany
Ja też kocham bób, w tym roku mam go naprawdę sporo i mam cichą nadzieję, że będzie więcej niż jesteśmy w stanie zjeść i uda się coś zamrozić
Fajnie, że nowa działka jest z lepszą ziemią, same plusy takiej zmiany
Ja też kocham bób, w tym roku mam go naprawdę sporo i mam cichą nadzieję, że będzie więcej niż jesteśmy w stanie zjeść i uda się coś zamrozić
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Brawo Iwonko, wzorowa rozsada, tak trzymaj a będą bogate plony.

No nie a ja myślałam,że będę miała najnowsze pomidorki
Cieszę się, że są smaczne.Pochwalę się,że kupiłam najzdrowsze warzywo świata wg.naukowców jest to ,,rukiew wodna,, ciekawe tylko jak smakuje.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Lucynko ja zjem każdą ilość bobu a mam jeszcze wspólników
. Mam to do siebie że upycham na działce zbyt wiele rzeczy na raz bo wszystko chcę mieć
Marpo co własne to własne,dlatego próbuje mieć wszystko na małej działce żeby wiedzieć co jem . Niestety nie zawsze się udaje bo za bardzo upycham -jak to mój małż mówi kolanem
Elu też jestem ciekawa bo nie wiem co mój małż wymyśli. Ze starej działki pozabieram co się da -sporo rzeczy nazbierałam i szkoda było by zostawiać. Chociaż póki się da będą dwie działki
Co do cebulek lilii to ja w tamtym roku kupiłam sporo różnych a jak przyszło do kwitnienia większość była biała
Aguś no po prostu nie mogłam się powstrzymać chociaż głowa mnie boli od myślenia gdzie ja to posadzę
. Ziemia przynajmniej na razie wydaje mi się świetna -przynajmniej nie rozmazuje mi się w rękach a jak ją nawiozę
Stasiu rozsada przygotowana do sadzenia ino pogody ni ma
Witam cię Danusiu w moich progach
. Pomidorki mają u mnie na targu już kilka lat -chociaż w tamtym roku udało mi się kupić tylko 4 krzaczki tak szybko się rozeszły
. Co do rukwi wodnej-nigdy nie miałam chętnie popatrzę na twoje uprawy. Masz może swój wątek ? Jak nie to zakładaj będę częstym gościem 
Marpo co własne to własne,dlatego próbuje mieć wszystko na małej działce żeby wiedzieć co jem . Niestety nie zawsze się udaje bo za bardzo upycham -jak to mój małż mówi kolanem
Elu też jestem ciekawa bo nie wiem co mój małż wymyśli. Ze starej działki pozabieram co się da -sporo rzeczy nazbierałam i szkoda było by zostawiać. Chociaż póki się da będą dwie działki
Aguś no po prostu nie mogłam się powstrzymać chociaż głowa mnie boli od myślenia gdzie ja to posadzę
Stasiu rozsada przygotowana do sadzenia ino pogody ni ma
Witam cię Danusiu w moich progach
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwciu, rozsady masz takie piękne, dorodne, zieloniutkie i jakie zdrowe!!!
Naprawdę przepiękne!
Naprawdę przepiękne!