Ojj... Człowiek się cieszy, że weekend wolny, bo róże posadzone, to wyślą lilie i róże następne, dadzą nauki i zadowoleni
Także jutro lilie, a róże chyba we worek. Ale to tylko 7 sztuk, to nie jest źle

Tym bardziej, że wiem, gdzie posadzę, i 4 dołki wykopane.
Te posadzone bez dwóch sztuk bo zabrakło obkopczykowałem po same końcówki (kopczyk mniej więcej do połowy, a potem błoto i oblepiałem

) A to co wystawało obsypałem słomą

W dodatku perełki jak Novalis są zakopczykowane od góry do dołu i słomą porządnie okryte, żeby mi nawet milimetr pędu nie odpadł

Pytanie-kto to odkopczykuje
Agnieszko, jeszcze nie, jeszcze nie, na efekty trzeba czekać, ale dziękuję
Bea, wiedziałem, że tak samo jak ja sobie go skojarzysz
Ewelino, od Ewy róże zawsze takie

Sadzenie nie takie złe, jak się wydaje

Ale lilii.. Będzie źle
Grażynko, wyobraź sobie, że u mnie się nic nie dzieje-następuje załamanie czasoprzestrzeni i zniszczenie światów równoległych
Zwierzaki i oko Horusa robił Przemek-Priam. Ścieżka dość fajnie wygląda póki co, zobaczymy, jak zakwitną, bo tak grubych ogółem pędów ich nie miałem jeszcze.
Latem nie będę przesadzać, raczej w kwietniu wezmę się za byliny, jak trawy już będą posadzone i będę wiedzieć, co u mnie w ogóle rośnie.. Sadzenie o tej porze to robota dla sapera
O Novalisie wiem, ocieniony choinkami i bzem od wschodu, od południa wiśnią i domem od zachodu, nie powinno mu nic być, tym bardziej, że jeszcze metr od niego będzie wierzba bambusowa
Malvy, zaraz tam kolekcjoner

Taka burza to za rok czy dwa. Boję się, że wszystkich wyduszę, jak miskanty zamkną ostatnią wietrzną stronę

Krokusów dokupisz, mogę Ci jesienią podesłać stronę, 50 sztuk wychodzi 15zł
Małgosiu, i vice versa w sezonie! Posadzone, a jakże. Jak rabaty pęcznieją, to bierzesz sznurek i prowadzisz wszystko na pion, szybko wsadzasz i robisz tak samo

A tej jedynej datury pilnuj, bo nie będzie czego porównywać
Seba, jak Ty dopiero teraz zamierzasz kupować, to trochę powybierane będą. Ale powoli wybierzesz. Powodzenia
A zaraz będą fotki, z emotkami bo wyczerpałem!