Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
- buum
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
To czekamy aż przyjdą trole
i oczywiście na fotki. Sam zastanawiam się nad nimi 
- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też metoda prób i błędów ;) W końcu jakoś się nauczymy
Donice betonowe lub podobne też planuję, ale zastanawia mnie to, że wszystkie, które widzialam nie mają odpływu. Nie wiem czy tak można rośliny sadzić pod gołym niebem. Nie bardzo mi się to podoba. W domu przecież wszystkie doniczki mają odpływ i nie wyobrażam sobie żeby nie miały.
Donice betonowe lub podobne też planuję, ale zastanawia mnie to, że wszystkie, które widzialam nie mają odpływu. Nie wiem czy tak można rośliny sadzić pod gołym niebem. Nie bardzo mi się to podoba. W domu przecież wszystkie doniczki mają odpływ i nie wyobrażam sobie żeby nie miały.
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Właśnie szykuję się do pracy i wiecie jaka jest pogoda - słoneczna
a przecież miało padać i przez to że miało padać nie wzięłam na dziś urlopu
Z jednej strony cieszę się
a z drugiej krew mnie zalewa
I jak to żyć, pytam

Marysiu Witam Cię w moich skromnych progach, cieszę się, że porzuciłaś skrytoczytactwo
Sama jestem ciekawa jak to z tymi trollami wyjdzie, oczy niebanalnie 
Jeśli chodzi o donice, to skłaniam się ku betonowym, jedynie czego obawiam się, to czy nie będą pękały gdy system korzeniowy rozrośnie się .... Nie podjęłam jeszcze decyzji. Prace zaplanowałam na maj, więc jest jeszcze chwila na zastanowienie się.....
maniolek Mam nadzieję, że już po chorobie
Ja jeszcze pociągam nosem ale jest już ok. Za to zezłoszczona chodzę od rana. Miało padać a świeci słońce a ja za chwilę zmykam do pracy, bo wolnego jednak nie wzięłam. Nad donicami dalej się głowię ale coraz bardziej skłaniam się ku betonowym ...
buum ;:
może hurtem zamówimy
Iza Nie popełnia błędów ten, kto nic nie robi. Ja na początku nie miałam koncepcji, sadziliśmy co nam dali a potem nie wiadomo było co z tym dalej zrobić. Teraz planuję i długo zastanawiam się, czy moje planu mają sens i czy na pewno tego chcę. Kobieta zmienną jest i zdarzało mi się, że to co mnie zachwycało, po kilku dniach nie było już takie atrakcyjne.
Donice, bez względu na to jakie, muszą mieć odpływ
Te betonowe nie mają dnia, wiec gdyby postawić je na ziemi, problem rozwiązuje się sam. Ja mam nieco gorzej, bo postawię je na utwardzonym podłożu, przez co bez porządnej warstwy drenażu i wywierceniu otworów odpływowych nie obejdzie się. To samo z drewnianymi.
New dawn raz jeszcze

Marysiu Witam Cię w moich skromnych progach, cieszę się, że porzuciłaś skrytoczytactwo
Jeśli chodzi o donice, to skłaniam się ku betonowym, jedynie czego obawiam się, to czy nie będą pękały gdy system korzeniowy rozrośnie się .... Nie podjęłam jeszcze decyzji. Prace zaplanowałam na maj, więc jest jeszcze chwila na zastanowienie się.....
maniolek Mam nadzieję, że już po chorobie
buum ;:
Nie ty jedenbuum pisze:To czekamy aż przyjdą trolei oczywiście na fotki. Sam zastanawiam się nad nimi
Iza Nie popełnia błędów ten, kto nic nie robi. Ja na początku nie miałam koncepcji, sadziliśmy co nam dali a potem nie wiadomo było co z tym dalej zrobić. Teraz planuję i długo zastanawiam się, czy moje planu mają sens i czy na pewno tego chcę. Kobieta zmienną jest i zdarzało mi się, że to co mnie zachwycało, po kilku dniach nie było już takie atrakcyjne.
Donice, bez względu na to jakie, muszą mieć odpływ
New dawn raz jeszcze
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- buum

- Kontakt:
Haha było by najlepiej hurtem, wtedy i cena była by jeszcze lepsza. Ale ja na razie muszą zakupić jeszcze parę innych rzeczy a później ozdoby 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenka teraz jest i u mnie słońce,ale o 13 ma padać
Także spokojna głowa:) A we wtorek ma być ciepło
Może wtedy wolne?
- buum

- Kontakt:
Annes 77 z jakiej części Lubuskiego jesteś??? 
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Mnie tez ta pogoda wciąż zwodzi, jak już rano mi sie wydaje, że będzie super dzień, to po powrocie z pracy juz takim nie jest...
Pomijam, ze nic się z prognozami nie zgadza
-- 17 mar 2017, o 09:57 --
Zapomniałam dodać, że moim zdaniem betonowe donice chyba lepiej sie u Ciebie komponują w tym miejscu
Pomijam, ze nic się z prognozami nie zgadza
-- 17 mar 2017, o 09:57 --
Zapomniałam dodać, że moim zdaniem betonowe donice chyba lepiej sie u Ciebie komponują w tym miejscu
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Kochana i u mnie
rano pięknie świeciło. Pełna werwy wskoczyłam w okno...
Teraz mam je czyściutkie ale pewnie deszcz poprawi po mnie prędzej niż mi się wydaje.
Pochmurno bardzo się zrobiło...
A miało być podobno tak ładnie.
Teraz mam je czyściutkie ale pewnie deszcz poprawi po mnie prędzej niż mi się wydaje.
Pochmurno bardzo się zrobiło...
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Piotrek ja ma płatne przy odbiorze i nie ukrywam, że nie śpieszy mi się z dostawą
Aniu, Annes I u mnie po południu przywiało chmury z których właśnie pada. We wtorki mam cotygodniowe spotkania na których raportuję różne dane, więc wskazane jest abym w ten dzień była w pracy ale tak sobie myślę, że może w poniedziałek zrobiła bym sobie wolne
Aniu, Ann U mnie też rozpadało się. Na prognozy mogę tylko psioczyć i narzekać, bo kompletnie nic się nie zgadza. Dzięki za opinię w sprawie donic, coraz bardziej przekonana jestem do wersji betonowej.
Olu Ależ Ci zazdroszczę. Nawet mycie okien w piękną pogodę jest przyjemne. Twoje okna już czyściutkie, więc kolejny słoneczny dzień możesz sobie popracować. U mnie nieruszone ani okna ani rabaty
Aniu, Annes I u mnie po południu przywiało chmury z których właśnie pada. We wtorki mam cotygodniowe spotkania na których raportuję różne dane, więc wskazane jest abym w ten dzień była w pracy ale tak sobie myślę, że może w poniedziałek zrobiła bym sobie wolne
Aniu, Ann U mnie też rozpadało się. Na prognozy mogę tylko psioczyć i narzekać, bo kompletnie nic się nie zgadza. Dzięki za opinię w sprawie donic, coraz bardziej przekonana jestem do wersji betonowej.
Olu Ależ Ci zazdroszczę. Nawet mycie okien w piękną pogodę jest przyjemne. Twoje okna już czyściutkie, więc kolejny słoneczny dzień możesz sobie popracować. U mnie nieruszone ani okna ani rabaty
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Marlenko , okno tylko jedno ruszone. Nie można się przemęczać za bardzo.
No i już pochlapane bo leje okropnie...
Chciałoby się już tego ciepełka na stałe. A tu jak w piecu nie podpalisz to w domu ziąb okropny.
No i już pochlapane bo leje okropnie...
Chciałoby się już tego ciepełka na stałe. A tu jak w piecu nie podpalisz to w domu ziąb okropny.
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Ja bym wybrał donice betonowe - są mocniejsze i będą na lata.
Takie jakie Ty pokazałaś są bardzo fajne. Sam bym sobie takie kupił, ale codzienny widok betonowego płotu mnie zniechęca
Może kiedyś doczekam się takiej kolekcji róż
Takie jakie Ty pokazałaś są bardzo fajne. Sam bym sobie takie kupił, ale codzienny widok betonowego płotu mnie zniechęca
Może kiedyś doczekam się takiej kolekcji róż
Marlenko,może zrób jakąś zgadywankę z trolami które wybrałaś
Donice to już pod siebie musisz wybrać,do ogółu muszą pasować.Mi zawsze naturalne materiały się podobają 
- buum

- Kontakt:
Haha
Marlenko zawsze człowiek się cieszy gdy paczka przychodzi do niego. Gorzej gdy trzeba sięgnąć do portfela by ta paczka była nasza 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Wybór donic trudny... Ja co prawda kocham drewno, ale wiadomo - wytrzymałość dość marna...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Marlena, prawda jest taka, że betonowe donice będą tańsze w utrzymaniu. Drewniane będziesz musiała malować co dwa lata (mam ogrodzenie drewniane i farba tragicznie odchodzi pod wpływem słońca) Betonowe pomalujesz raz farbą z silikonem i będzie na lata.. chyba, że zechcesz przemalować kolor