Asiu, trochę jestem z pracami w plecy, względem Twoich papryk - dopiero dziś będę przenosić je do osobnych pojemników. Mam nadzieję, że szybko nabiorą zielonej masy

super pomysl z recyklingiem
 super pomysl z recyklingiem  robisz dziurki w tych pojemnikach? Ja mam deficyt malych doniczek na rozsady i chyba tez wykorzystam plastikowe opakowania
 robisz dziurki w tych pojemnikach? Ja mam deficyt malych doniczek na rozsady i chyba tez wykorzystam plastikowe opakowania 
 . Fajnie, że odwiedziliście działkę, zazdroszczę, my znowu nie bo weekend wyjazdowy.
. Fajnie, że odwiedziliście działkę, zazdroszczę, my znowu nie bo weekend wyjazdowy.  . Jestem za. Widziałam, że poodkrywałaś jednak balkonowce. Ja to mam na razie lilie ale pójdą na działkę, wierzbę już drugi rok albo trzeci, poziomki chyba uschły, podobnie mięta. Jeszcze są goździki ale też słabo wyglądają. No i dzikie wino - niezniszczalne.
. Jestem za. Widziałam, że poodkrywałaś jednak balkonowce. Ja to mam na razie lilie ale pójdą na działkę, wierzbę już drugi rok albo trzeci, poziomki chyba uschły, podobnie mięta. Jeszcze są goździki ale też słabo wyglądają. No i dzikie wino - niezniszczalne. .
 . . U mnie bardzo suche powietrze w mieszkaniu, ziemia szybko wysycha, nie zalega na dnie kubeczków. W ogóle jakoś tak upraszczam wszelkie uprawy
 . U mnie bardzo suche powietrze w mieszkaniu, ziemia szybko wysycha, nie zalega na dnie kubeczków. W ogóle jakoś tak upraszczam wszelkie uprawy  .
.

Ja robię dziurki w kubeczkach, ale uczę się oszczędnego podlewania i póki co nic nie przelatuje.
 Ja robię dziurki w kubeczkach, ale uczę się oszczędnego podlewania i póki co nic nie przelatuje. 
 nie leci. W zasadzie nie robiłam dziurek tylko nożyczkami nacinałam takie kreseczki dookoła denka.
 nie leci. W zasadzie nie robiłam dziurek tylko nożyczkami nacinałam takie kreseczki dookoła denka.  , chyba lepiej nie drążyć. Papryczki pięknie rosną a tu już pora wysiać papryczki słodkie, bakłażany i miechunki. Ale nie mam dobrej ziemi. Trza kupić. Dzisiaj zapisywałam sobie co posiać i kiedy i wyszło mi, że pomidorki to dopiero na początku kwietnia.
, chyba lepiej nie drążyć. Papryczki pięknie rosną a tu już pora wysiać papryczki słodkie, bakłażany i miechunki. Ale nie mam dobrej ziemi. Trza kupić. Dzisiaj zapisywałam sobie co posiać i kiedy i wyszło mi, że pomidorki to dopiero na początku kwietnia.

,  ani nie budowali nowej drogi ani nie poszerzali starej po prostu dla bezpieczeństwa samochodziarzy...oczywiście szalejących, bo droga była z ograniczeniem prędkości
 ,  ani nie budowali nowej drogi ani nie poszerzali starej po prostu dla bezpieczeństwa samochodziarzy...oczywiście szalejących, bo droga była z ograniczeniem prędkości  Nie było ani tego rządu ani protestów!
  Nie było ani tego rządu ani protestów!

Drzewa niech zostawią w spokoju.
 Drzewa niech zostawią w spokoju. 

Ja to w ogóle nie lubię szybkiej jazdy i chociaż jestem pasażerem to stale M stopuję, nawet szantażowałam go że wysiądę w trakcie jazdy
 Ja to w ogóle nie lubię szybkiej jazdy i chociaż jestem pasażerem to stale M stopuję, nawet szantażowałam go że wysiądę w trakcie jazdy  

U nas teraz przy przesadzaniu borówek okazało się, że karczownik wygryzł jednej prawie wszystkie korzenie na środku - klasyka gatunku, o dziwo zostały jej jakieś ze dwa boczne i tym się żywiła w ostatnim roku. Ale już z niej zrezygnowałam, nie ma sensu reanimować, kupię jakąś inną upatrzoną odmianę zamiast niej.
  U nas teraz przy przesadzaniu borówek okazało się, że karczownik wygryzł jednej prawie wszystkie korzenie na środku - klasyka gatunku, o dziwo zostały jej jakieś ze dwa boczne i tym się żywiła w ostatnim roku. Ale już z niej zrezygnowałam, nie ma sensu reanimować, kupię jakąś inną upatrzoną odmianę zamiast niej. , już pal licho te nornice i norniki, one aż takich dużych tuneli nie drążą i nigdy nie wyżrą korzenia przy samej nasadzie...
 , już pal licho te nornice i norniki, one aż takich dużych tuneli nie drążą i nigdy nie wyżrą korzenia przy samej nasadzie... 

. Kiedyś tak (w dzieciństwie) wylądowaliśmy zimą samochodem w rowie i nikomu nic się nie stało.
. Kiedyś tak (w dzieciństwie) wylądowaliśmy zimą samochodem w rowie i nikomu nic się nie stało. . Nasze borówki podsypuję zrębkami i igliwiem ze swojego lasu i powstaje raj dla gryzoni. Pełno tuneli.
. Nasze borówki podsypuję zrębkami i igliwiem ze swojego lasu i powstaje raj dla gryzoni. Pełno tuneli. .
.

ten Twój rodzynek rośnie jak trawniczek a ten niski coś nie chce
  ten Twój rodzynek rośnie jak trawniczek a ten niski coś nie chce