zaraz idę go obskubać
 zaraz idę go obskubać  
Ps. Właśnie byłam w ogródku, jeden pączek eksperymentalnie przecięłam i zauważyłam, że tylko warstwa zewnętrzna ta pierwsza jest zmarznięta, w środku ładnie zielone, zostawić czy oberwać??

zaraz idę go obskubać
 zaraz idę go obskubać  

A mój młody, który był okrywany na zimę i po odkryciu miał miejscami szkliste liście odżył całkowicie, nie ma śladu po przemrożeniu! Listeczki piękne, zielone
 A mój młody, który był okrywany na zimę i po odkryciu miał miejscami szkliste liście odżył całkowicie, nie ma śladu po przemrożeniu! Listeczki piękne, zielone   Uff! Ale więcej przykrywać nie będę
 Uff! Ale więcej przykrywać nie będę   

ale inni chyba zaglądają.
  ale inni chyba zaglądają.  Pięcioletni Helsinki od jesieni zgubił trochę liści, a teraz ma sporo niewybarwionych. Staram się stosować do rad doświadczonych ogrodników, ale nie umiem sobie poradzić z tym egzemplarzem. Inne w dobrej kondycji.
  Pięcioletni Helsinki od jesieni zgubił trochę liści, a teraz ma sporo niewybarwionych. Staram się stosować do rad doświadczonych ogrodników, ale nie umiem sobie poradzić z tym egzemplarzem. Inne w dobrej kondycji.