Jak podaje specyfikacja lampy o mocy 200W strumień świetlny to 10000 lum, czyli sprawność wynosi 50 lum/W .To połowa tego co mają zwykłe , ogólnie dostępne świetlówki liniowe i LEDy.
http://growbox.pl/product-pol-1180-Zaro ... -200W.html
Pati karnisz jak na bardziej się nadaje do podwieszenia oprawy ze świetlówką.kaLo pisze:Swoją opinię o dokładnie takich samych lampach wyraziłem dzień wcześniej o godz.19:43.
Zastosowane diody to SMD5730 o mocy max. 0,5 W w idealnych warunkach termicznych. 28 szt x 0,5 to 14W. Jak widac i te 18 watowe z All.. są też przereklamowane o jakieś 30% a tak na prawdę o 50%.Twoje musiałyby tracić moc 1W/szt albo musiałoby ich być co najmniej 56 pracujących na max. parametrach. Zakładając takie parametry diod użytych do skonstruowania lampy, może ona mieć co najwyżej 14W mocy elektrycznej, czyli połowę tego, co napisał producent. Tak na prawdę ma o 25% mniej.
Niestety taki growbox udało mi się znaleźć (50x50x120) za niewielkie pieniądze w sumie z jakimiś filtrami węglowymi, i pierdołami wiadomo od czego za 150 PLN.kaLo pisze:Łącznie z mocą strat przetwornicy. To faktycznie niewiele i jest 2x gorzej niż myślałem 13 stycznia. Jedyne pocieszenie to takie, ze te 0,25 m2 jest doświetlone wystarczająco.