Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Witajcie!
Mamy już niemal połowę miesiąca, a pani wiosna jakaś taka niemrawa. Zupełnie jak ja (wstyd się przyznać).

Julio - dam radę. Ktoś przecież musi.
Jedno moje dziecię na szczęście mieszka blisko i piechotką przemierza drogę w pięć minut. ;:63

Irenko [Rzepka] ;:196 Musi być dobrze. Nie ma innej opcji. Wykaraskałam się z pierwszego szoku i nie dam się złamać.
O, to ja też wystawię swoją cieplarenkę i rośliny z nią na balkon. Może pojutrze, bo jutro zapowiedziałam wszem i wobec, że idę na działkę i nic ani nikt mnie od tej decyzji nie odwiedzie. :tan

Marysiu [Maska] - powiem Ci w sekrecie największym, że podobny tłok panuje na moich parapetach i nie tylko na nich. ;:219
Niedziela minęła spokojnie, choć w minorowych nastrojach. Dziękuję. ;:196

Malwinko - Ło matko i córko!!! Mój humanistyczny umysł nie jest w stanie ogarnąć Twojego naukowego wywodu, ;:306 ale mimo to zgadzam się z nim. Coś przecież musi tłumaczyć zdolności tych latających po koszykach roślinek. ;:7

Tereniu [tencia] - trochę się pozbierałam do kupy i zaczynam myśleć po mojemu, tzn. optymistycznie.
Dziękuję Ci bardzo za dobre serduszko i wzajemnie wszystkiego co najlepsze życzę. ;:196

Maryniu - ;:196 Wierzę, a nawet jestem pewna, że wszystko skończy się pomyślnie. Przecież inaczej być nie może i już! ;:108
Pielęgnowanie sieweczek to sama przyjemność i bez tego zajęcia byłoby Ci smutno.
Niech więc pięknie wzejdą i ślicznie rosną.

Tereniu [TerDob] - mnie się też tak przydarza, że wysyłam swoje wypociny w jakieś nieznane rejony.
Jasne że się nie poddam. To nie leży w mojej naturze. Jestem raczej przebojową i twardą babą. ;:333
Dziękuję za słowa otuchy i wsparcia. ;:196 Tobie również zdrówka i dużo sił życzę, bo praca jaką aktualnie wykonujesz tego wymaga. ;:167

Aguniu [jagusia111] - dziękuję, ;:196 a kciuki się przydadzą.

Marysiu [amba] - spośród moich trzech synów jeden na szczęście mieszka nie tylko w tym samym mieście, ale dodatkowo bliziutko, bo na sąsiedniej ulicy. Bardzo mnie to cieszy, tym bardziej że zawsze mogę liczyć na jego pomoc, jako że pracuje w domu. ;:333
Gdybym miała daleko na działkę, to pewnie też ograniczałabym siewy domowe. Mam ten komfort, że na upartego mogę kilka razy przejść z domu do ogródka i nawet w jeden dzień poprzenosić roślinki, nie mówiąc o przewożeniu autem.

Danusiu [danuta z] - trochę roboty będzie, ale to takie miłe zajęcie.
W mojej Biedrze też wystawili dużo róż i nawet miałam jedną w ręce, ale gdy zastanowiłam się, gdzie ją posadzę, odłożyłam z powrotem na półkę. Choć raz wykazałam się mocną silną wolą. ;:306
Danusiu, widziałam u Aguni, że potrafisz wstawiać zdjęcia. ;:63 Możesz to robić również w moim wątku.
U Agi pokazałaś pięknego liliowca. ;:333 Pochwal się, co jeszcze u Ciebie kwitło.

Iwonko [00..] - zrozumiałaś wywód Malwinki? Dobra jesteś. ;:63
Ja przyjęłam na wiarę. ;:306
Powiem moim siewkom, co mają robić. Niech sobie nie myślą....

Na koniec pokażę Wam, jak ładnie zaczęły się rozrastać heliotropy, którym niedawno uszczykiwałam wierzchołki wzrostu.

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko ja dzisiaj w drodze powrotnej z odwiedzin u mamy zahaczyłam o Biedronke i kupiłam sobie Chopina ,zobaczę jak urośnie ,bo kupiłam w Rosarium i wcale nie przypomina tych w Waszych ogrodach.Będę miała porównanie a w drodze z pracy mam tylko jeden sklep Centrale ogrodniczą,co prawda wiecej tam akcesoriów ogrodniczych niż roślin ale akurat przywieżli lilie więc w tym tygodniu kupiłam 6 szt i siedzą posadzone w doniczkach.
Pozdrawiam i ściskam serdecznie ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Heliotropek już dorośleje ;:oj Piękny Ci on ;:63
Adres wysłałaś mi wypasiony, oczy wybałuszyłam, ośliniłam się i złapałam za kieszeń. Na razie jednak wstrzymuję się z zakupami, mamy w tym roku tyle niespodziewanych wydatków, że chyba już nie mogę sobie pozwolić. A przecież jeszcze nie dotarła do mnie żadna przesyłka, trzeba będzie sporo zabulić za chciejstwa do ogrodu ;:224 Ale adres już sobie zapisałam, będzie na zaś ;:108 Pozdrawiam ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Lucynko a jaki to adres wysłałaś Iwonce jeśli można wiedzieć ,może skorzystam jeśli to nie tajemnica.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tereniu [tencia] - lilie do doniczek wsadziłaś, a w marcu można już w gruncie sadzić. ;:108
Pod warunkiem, że ziemia nie jest zmarznięta, oczywiście.
Ja czekam na kuriera z zakupionymi cebulami lilii i już wydaje mi się, że się spóźniają z wysyłką. ;:160 Wcześniej wsadzone wcześniej kwitną.
'Chopina' nie mam, a to ładna różyczka. ;:333 W mojej Biedr. nie widziałam tej odmiany. Zresztą i tak nie kupiłabym, bo dla róż na tę chwilę nie mam już odpowiedniego miejsca. ;:7
Odwzajemniam pozdrowienia i uściski. ;:168 Dobrego jutra z dużą ilością ciepłych promieni słonecznych. ;:196
Tereniu, to żadna tajemnica, wyślę Ci PW.

Iwonko1 - po raz pierwszy trafiłam pod ten adres i muszę powiedzieć, że z ciężkim sercem opuszczałam to miejsce po dokonaniu zakupów, ;:174 bo chciejstw miałam zatrzęsienie, a portfelik niezbyt wypasiony. :;230
Co dzień jakiś 'Skierka' czy 'Chochlik' szepcze mi do ucha: "Zajrzyj tam, zajrzyj tam...." Trzymam fason i twardo nie zaglądam, ;:185 bo wiem, że na zaglądaniu by się nie skończyło. ;:306
Buziaki i buziole. ;:196 ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Brawo dla heliotropka, brawo dla Ogrodniczki!
Dobrej nocy i niech Ci się kwitnące heliotropy przyśnią ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko to może i mnie podeślij ten adresik ;:180 może chociaż popatrzę :D
Z góry dziękuję i dobrej nocy życzę ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu [Maska] - może się przyśnią, skoro tak mi życzysz. ;:63
Bardzo dziękuję ;:196 Z całego ;:167
Tobie również kolorowych snów kwiatowych życzę. ;:cm

Tereniu [TerDob] - poszło do Ciebie PW z 'adresem'.
Tylko popatrzeć chcesz? ;:131 Trudno będzie wyjść z tego sklepu z pustym koszykiem. ;:306
Wzajemnie dobrej nocki. ;:196

Wszystkim Przyjaciołom życzę dobrej, spokojnej nocy i pięknej wiosennej pogody na jutro.
;:cm ;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Lucynko bardzo mocno trzymam za Twoich bliskich kciuki, a Ciebie przytulam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Zdjęcie dla Ciebie Lucynko!

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie.
Dzisiaj dzionek dość przyjemny, choć mógłby być lepszy.
Odbyłam wreszcie spacerek na działeczkę i muszę przyznać, że jestem rozczarowana. Nic się nie zmienia. Roślinki ciągle jeszcze śpią. A wokół mnie było całkiem pusto. Działkowcy nie kwapią się do wiosennych porządków ani prac.
Miałam zamiar rozgarnąć kopczyki spod róż, ale zobaczyłam na sąsiednich działkach jeszcze agrowłókninę okrywającą rośliny, więc dałam sobie spokój. Niech im jeszcze w nóżki ciepło będzie.
Wsadziłam bylinki, które przywiózł kurier, odrobinę jeszcze uporządkowałam niektóre grządki i zrobiłam kilka zdjęć, po czym wróciłam do smutnego domu.

Jako pierwszy pozował rabarbar.Obrazek

ObrazekKępulka przebiśniegów.

Krokusy ciągle w fazie niziutkich szczypiorków.Obrazek

ObrazekJedna jedyna stokroteczka próbuje rozwinąć pączek.

Pierwiosnki w różnej fazie wzrostu, ten wyrywny.Obrazek

ObrazekMój bielutki nieprzerwanie cieszy oczy.

Pierwszy bratek próbuje rozwinąć pączek.Obrazek

ObrazekTulipany mniej więcej w takiej fazie wzrostu.

I takie tam ze skalniaka.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko [Iwona i P...] - bardzo dziękuję. ;:196 Kochana jesteś. ;:167

Danusiu [danuta z] - dziękuję za ślicznego iryska. ;:196
A możesz napisać, jaka roślinka towarzyszy irysowi z prawej jego strony? Plissss. ;:180
Pozdrawiam. Lucyna
jagusia111

Post »

Co roku sobie obiecuję zakupić i wsadzić przebiśniegi i tak mi schodzi :D .
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko...pogoda nas nie rozpieszcza, roślinek także więc i na działeczce większych niespodzianek brak. :wink: Planuję jutro zajrzeć na swoją działeczkę, ponoć ma być ;:3 , ale kto tam wie. ;:224. Na razie pozostaje pocieszać się domowymi wysiewami. ;:oj . Twoje heliotropy... ;:333 Pozdrawiam... ;:168
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Lucynko, na moim ogrodzie też wszystko jeszcze w uśpieniu, gdyby nie ciemiernik to jakby zimą była ;:131
Teoria sadzonki wydawała mi się dość oczywista, ja też w sumie jestem humanistką, tylko lubię operować słowem :wink:
Życzę Tobie i rodzinie zdrowia i żeby roślinki wreszcie ruszyły w ciepłym słońcu.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aguniu [jagusia] - jesienią wsadziłam kilkanaście nowych cebulek przebiśniegów i ani jedna roślinka się nie pokazała. ;:222

Zuziu111 - no nie rozpieszcza. ;:185 Pogoda. ;:145
Działkowcy z naszego ROD śpią. ;:19 Nic się w ogródkach nie dzieje. ;:131 Cisza i spokój, który zakłócają jedynie przeloty dzikich gęsi. ;:204
Domowe wysiewy nie dają tyle radości co ogrodowy wysiłek, ;:185 ale masz rację. ;:108 Póki co to one muszą nam wystarczyć. ;:7

Malwinko - przeczytałam Twój wywód swojemu synowi. Jego zdaniem jesteś miłośniczką literatury fantastyczno-naukowej. :) On też. ;:108
Prawda-li to?
Obce mi jest wszelkie słownictwo związane z naukami ścisłymi, ale masz rację, że trzeba, by "język giętki powiedział wszystko, co pomyśli głowa". ;:63 ;:63
U mnie nawet ciemierniki jeszcze nie kwitną. ;:223 Wypatrzyłam tylko pojedyncze pączki. ;:224
Za życzenia serdecznie dziękuję ;:196 i szczerze odwzajemniam. ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”