Do poprzedniej części zapraszam tutaj.

dobrze że masz blisko takie sklepy
 dobrze że masz blisko takie sklepy   

Zazdroszczę takiego widoku przebiśniegów, u mnie na razie wyszedł JEDEN ;) Pozdrawiam serdecznie
  Zazdroszczę takiego widoku przebiśniegów, u mnie na razie wyszedł JEDEN ;) Pozdrawiam serdecznie  

Nowy wątek na nowy sezon, oj dobrze że znalazłam, bo ostatnio wszystkich gubię.
 Nowy wątek na nowy sezon, oj dobrze że znalazłam, bo ostatnio wszystkich gubię. Chyba każda ogrodniczka woli doniczkę z kwiatami, niż ścięty bukiet.
  Chyba każda ogrodniczka woli doniczkę z kwiatami, niż ścięty bukiet. Co prawda M. obiecał mi w weekend wyjazd po bylinki, ale jednak jakoś tak przykro, to jednak miły gest, nawet jak kwiatek jest maleńki.
 Co prawda M. obiecał mi w weekend wyjazd po bylinki, ale jednak jakoś tak przykro, to jednak miły gest, nawet jak kwiatek jest maleńki.   

Fajnie mieszkać w cieplejszej części Polski
 Fajnie mieszkać w cieplejszej części Polski  

.Te prymulki to zimowały,czy tegoroczne posadziłaś?
 .Te prymulki to zimowały,czy tegoroczne posadziłaś?

, piękna wiosenka u Was
 , piękna wiosenka u Was 

Ale śliczne kwiatki dostałaś na Dzień kobiet.
 Ale śliczne kwiatki dostałaś na Dzień kobiet.   

a jak się ma Twój ogród? stary czy nowy ? miałam Ci wysłać katalpę kwitnącą ? rosną siewki i żyją w garażu w donicach
  a jak się ma Twój ogród? stary czy nowy ? miałam Ci wysłać katalpę kwitnącą ? rosną siewki i żyją w garażu w donicach 
 wyjdzie sobie i nic nie powie gdzie, co i jak
 wyjdzie sobie i nic nie powie gdzie, co i jak   

(nie wiem jak się to świniożysko pisze).
 (nie wiem jak się to świniożysko pisze).