Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
Gratuluję wykonanej pracy oraz zapału i energii
wiosnę czuć w powietrzu, ale z odkrywaniem roślin bym uważała, od jutra ma się ochładzać 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenko ja też wczoraj się napracowałam na działce,pograbione liście,sporo ich było po zimie.Przycięłam kocimiętki i 3 róże.
Sporo pracy Nas wszystkich czeka,pozimowe porządki
Biały bukiet róż
Sporo pracy Nas wszystkich czeka,pozimowe porządki
Biały bukiet róż
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Wszystkich widzę rączki świerzbią, żeby już pogrzebać i pokopać ;) Ja mam jeszcze pokopczykowane róże, ale widzę, że trzeba to szybko zmienić 
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marlena będą rosły na pewno nie masz co się martwić
pierwsze prace już za Tobą widzę teraz już tylko będzie z górki
się nie obejrzymy jak kwiatki będą kwitły
Najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet zostawiam

Najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet zostawiam
Wszystkiego najlepszego Marlenko,dużo zdrowia życzę 
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Witajcie,
Pogoda znów nas nie rozpieszcza. Jest zimno, mokro i ponuro. Na szczęście temperatury są dodatnie, więc nie boję się o moja różane panny.
Na działkę wybieram się w sobotę, więc będę miała troszkę zdjęć
Dziś za to, jeszcze przed pracą, wybrałam się do lidla po wióry rogowe oraz podpory do pnączy. Kupiłam to co chciałam, ale w kolejce musiałam odstać, ludzi cała masa
_oleander_ Ja również odczuwałam ogrodowe robótki w każdym mięśniu. Do tego jeszcze te moje plecy ... nie wskazane jest dźwigania
Za to jaka satysfakcja z wykonanej pracy. Hortensje przycięłam a pozyskane patyczki właśnie moczą nóżki w w wodzie, może uda mi się je ukorzenić
Seba ja jednak mam nadzieję, że zima już nie powróci, co najwyżej będziemy mieć przedwiośnie, ale bez ujemnych temperatur. Choć przyznam, że wszystkie róże dalej w kopcach. Zdjęłam jedynie ubranka z włókniny.
Blueberry Z każdym promieniem słonecznym mam więcej sił. W taką pogodę, jaka była w ostatni weekend nie jestem w stanie usiedzieć w domu a robota sama pali mi się w rękach.
Annes 77 Chyba jako pierwsza ciachnęłaś róże w tym sezonie
Moje jeszcze pod kopczykami. Niestety, część pędów jest poczarniała, więc ciąć będę nisko. Mam nadzieję, że pod kopcami zobaczę zielony kolor.
Ann_85 Kopców nie ruszam, chyba jeszcze za wcześnie. Ale nie powiem, świerzbią mnie rączki
Drodzy Mariusze, maniolek i gloff dziękuję Wam za życzenia, to bardzo miłe z Waszej strony
Pogoda znów nas nie rozpieszcza. Jest zimno, mokro i ponuro. Na szczęście temperatury są dodatnie, więc nie boję się o moja różane panny.
Na działkę wybieram się w sobotę, więc będę miała troszkę zdjęć
Dziś za to, jeszcze przed pracą, wybrałam się do lidla po wióry rogowe oraz podpory do pnączy. Kupiłam to co chciałam, ale w kolejce musiałam odstać, ludzi cała masa
_oleander_ Ja również odczuwałam ogrodowe robótki w każdym mięśniu. Do tego jeszcze te moje plecy ... nie wskazane jest dźwigania
Seba ja jednak mam nadzieję, że zima już nie powróci, co najwyżej będziemy mieć przedwiośnie, ale bez ujemnych temperatur. Choć przyznam, że wszystkie róże dalej w kopcach. Zdjęłam jedynie ubranka z włókniny.
Blueberry Z każdym promieniem słonecznym mam więcej sił. W taką pogodę, jaka była w ostatni weekend nie jestem w stanie usiedzieć w domu a robota sama pali mi się w rękach.
Annes 77 Chyba jako pierwsza ciachnęłaś róże w tym sezonie
Ann_85 Kopców nie ruszam, chyba jeszcze za wcześnie. Ale nie powiem, świerzbią mnie rączki
Drodzy Mariusze, maniolek i gloff dziękuję Wam za życzenia, to bardzo miłe z Waszej strony
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
No ciachnęłam kilka róż,ale reszta nie ruszona,a mają już naprawdę spore kiełki
Wióry rogowe? Hmm ciekawe kiedy u nas będą? Chętnie zakupiłabym magiczny worek
Czekam na relację z soboty co u Ciebie w ogrodzie wychodzi z ziemi?
U mnie również niebo zasnute chmurami,czekam na słonko
Wióry rogowe? Hmm ciekawe kiedy u nas będą? Chętnie zakupiłabym magiczny worek
Czekam na relację z soboty co u Ciebie w ogrodzie wychodzi z ziemi?
U mnie również niebo zasnute chmurami,czekam na słonko
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Marlenko pokaż te podpórki z Lid..
Też się na nie czaję ale dopiero jutro mogę podjechać.Kurcze chciałam coś pod powojniki ale nie wiem czy one nie będą za niskie?
Też się na nie czaję ale dopiero jutro mogę podjechać.Kurcze chciałam coś pod powojniki ale nie wiem czy one nie będą za niskie?
Olu,podpórki z Lidla mają 120cm,bez dospawania przedłużających prętów są raczej za niskie do powojników.O ile mówimy o tych za 25zł.
- wagabunga123
- 1000p

Dziś w planach miałam wizytę na działce ale od rana kiepsko się czuję i dzień spędzam w łóżku na planowaniu. W tym sezonie, oprócz podłoża tarasu, chciałabym uporządkować moje skalniaki. Są to twory robiona na tzw "prędce", bez ładu i składu. Mniejszy znajduje się przy domku, większy pomiędzy ogrodzeniem a pergolą. Plan, który od jakiegoś czasu kiełkuje w mojej głowie polega likwidacji mniejszego oraz powiększeniu większego. W miejscu mniejszego, wzdłuż domku chciałabym postawić duże donice, w których rosły by hortensje oraz trawy. Skłaniam się ku donicom betonowym, niestety są strasznie drogie i jeśli nie znajdę tańszych zrobimy donice drewniane.
Mając jeden duży skalniak łatwiej mi będzie wprowadzić do niego ład i harmonię w nasadzeniach. Do tego chciałabym aby miał w sobie odrobinę humoru - może zamieszają w nim jakieś trolle
No zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Wstępnie prace planuję na koniec kwietnia.

Annes 77 Niestety nie dotarłam dziś na działkę, może jutro wpadnę. Ciekawa jestem czy moje panny puszczają do mnie oczka
Pogoda dziś jest paskudna, może następny weekend będzie ładniejszy
Chciałabym troszkę popracować na rabatach. Pewnie nie tylko ja, też bym sobie coś ciachnęła sekatorem

Olu Podpórki są w aktualnej gazetce lidla ale wydaje mi się, że dla powojników będą jednak zbyt niskie. Są za to śliczne więc można się skusić. Zdjęć niestety nie miałam jak zrobić, bo podpórki są na działce na którą niestety nie dotarłam

Mariusz tak, to te za 25 pln
Udanego weekendu
Mając jeden duży skalniak łatwiej mi będzie wprowadzić do niego ład i harmonię w nasadzeniach. Do tego chciałabym aby miał w sobie odrobinę humoru - może zamieszają w nim jakieś trolle
Annes 77 Niestety nie dotarłam dziś na działkę, może jutro wpadnę. Ciekawa jestem czy moje panny puszczają do mnie oczka
Olu Podpórki są w aktualnej gazetce lidla ale wydaje mi się, że dla powojników będą jednak zbyt niskie. Są za to śliczne więc można się skusić. Zdjęć niestety nie miałam jak zrobić, bo podpórki są na działce na którą niestety nie dotarłam
Mariusz tak, to te za 25 pln
Udanego weekendu
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
A mnie najbardziej zaciekawiły zmiany na skalniaku...trolle powiadasz
Hm...co też ciekawego Ci chodzi po głowie? 
- wagabunga123
- 1000p

Dorotko szukając donic betonowych natrafiłam na cudaczne trolle i chociaż nigdy nie podobały mi się figurki w ogrodzie, to nad tymi zastanawiam się. Ba, na 80% je zamówię
Nadadzą one wysokości mojemu płaskiemu skalniakowi i będą stanowiły taki mały żarcik
Oto one (jest jeszcze wersja szara)

Tylko które wybrać
zmieszczę 3-4 szt
Oto one (jest jeszcze wersja szara)
Tylko które wybrać
zmieszczę 3-4 szt
- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Ale piękną masz działeczkę Marlenko:) Ile wkładu waszego trzeba było by doprowadzić do tak pięknego efektu jaki teraz macie
Brawo. Widzę że u Ciebie róż nie brakuje
Aż zachęciło mnie to do dokupienia jeszcze do siebie
Piękne kwiatki, cudne tuje a do tego śliczna trawka
brawo WY

Piękne kwiatki, cudne tuje a do tego śliczna trawka
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marlenko muszę mieć takie trolle
Są cudowne
Z czego są wykonane ?
Jeślibyś mogła powiedzieć ile kosztują
( na pw
)
Jeślibyś mogła powiedzieć ile kosztują