Tu na razie jest ściernisko...
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tu na razie jest ściernisko...
Malwinko jak czekamy na takie widoki, jak u ciebie.
Spacerowałam dziś z Karolem i też dojrzałam kilka krokusów na słonecznym miejscu. Niestety tylko z tarasu lub opaski zaglądam, bo bajoro straszne u mnie.
Pozdrawiam 
Pewnie jakbyś kory nie miała to jeszcze więcej by było
Ale tak jest lepiej, trzeba sobie dawkować
Ale tak jest lepiej, trzeba sobie dawkować
- Malvy
- 500p

- Od: 10 lut 2015, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko, teraz ma być coraz cieplej i w miarę słonecznie, więc woda zejdzie i wsiąknie
czytałam, że chodzisz na działeczkę, to pewnie lada moment zobaczysz noski
Soniu, Ci co mają przebiśniegi nawet wcześniej oglądają młode pędy cebulowych, ja ostatnio patrzyłam na foty z zeszłego roku i w takim stanie rośliny były już dwa tygodnie wcześniej zeszłego roku
lada moment będzie ładnie to trawnik wróci do życia i będziesz mogła z Karolem chodzić po całym ogrodzie
Tulap, dobrze, że rośliny są pod kora, może wolniej wychodzą, ale mróz w nocy im nie straszny
Nie mogę się doczekać weekendu, bo powoli zaczynam już skubać chwasty, a trawnik wymaga reaktywacji bezwzględnej

Soniu, Ci co mają przebiśniegi nawet wcześniej oglądają młode pędy cebulowych, ja ostatnio patrzyłam na foty z zeszłego roku i w takim stanie rośliny były już dwa tygodnie wcześniej zeszłego roku
Tulap, dobrze, że rośliny są pod kora, może wolniej wychodzą, ale mróz w nocy im nie straszny
Nie mogę się doczekać weekendu, bo powoli zaczynam już skubać chwasty, a trawnik wymaga reaktywacji bezwzględnej

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Malwinko, woda na mojej działce już zniknęła w głębi ziemi, błoto zostało wysuszone przez słoneczko i bardzo dobrze mi się pracowało.
Roślinki pokazują pąki, noski, a nawet kwiatki.
Te noski malutkie, ale cieszą.
Twoje też,jak widzę, spieszą do słonka. Niech im świeci.
Roślinki pokazują pąki, noski, a nawet kwiatki.
Te noski malutkie, ale cieszą.
Twoje też,jak widzę, spieszą do słonka. Niech im świeci.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Malvy i powoli dobijamy do brzegu! mamy to na co czekałyśmy tyle miesięcy
U mnie co błoto obeschnie pojawia się woda z nieba i zaczynamy od początku, no ale chyba to dobrze jak wiosna mokra bo to zapowiada dobry sezon dla roślin. Jak tam patyczki wypuszczają już coś? 
- Malvy
- 500p

Lucynko, cieszę się że i u Ciebie przedwiośnie zaczyna królować, wciąż wyglądam u Ciebie w wątku oznak wiosny (szczególnie tej parapetowej
)
Marysiu, mam nadzieję że sprawdzi się to co mówisz i będzie to bardzo dobry sezon, ja już zaczęłam go kupując wczoraj w L-lu nożyce do krzewów
dla Mamy a przy okazji hoste i łubin
Patyczki zaczęły wypuszczać listki, a wierzba nawet korzonki
, przesadziłam te z listkami do mniejszego pojemnika z piaskiem i postawiłam na oknie wschodnim, bo jakby nie miały światła to raczej by nie przetrwały, prawda?
Marysiu, mam nadzieję że sprawdzi się to co mówisz i będzie to bardzo dobry sezon, ja już zaczęłam go kupując wczoraj w L-lu nożyce do krzewów
Patyczki zaczęły wypuszczać listki, a wierzba nawet korzonki
- Malvy
- 500p

Witajcie
Jak pięknie mieć urlop tylko po to żeby go mieć
Dzień gdyby nie straszny wiatr byłby idealny, ale i tak postanowiłam wyjść do ogrodu
nie tylko w poszukiwaniu ruchu w roślinach ale i po to żeby coś zrobić. Udało mi się zagrabić trochę trawy, wyciąć część gałęzi w malinach i oczyścić róże z przerośniętej trawy (nie robiłam tego wcześniej uznając że przynajmniej grzeje róże
)

Jak pięknie mieć urlop tylko po to żeby go mieć
Dzień gdyby nie straszny wiatr byłby idealny, ale i tak postanowiłam wyjść do ogrodu

-
plocczanka

Widzę już spory ruch w Twoim ogrodzie.
Słonko robi dobrą robotę.
Wspaniałego weekendu
- Malvy
- 500p

I całe szczęście Lucynko, że ruch się robi, bo cały dzień chodziłam jak kotka wokół porzuconej śmietanki tak mi się chciało siać , ale sianie to dopiero od jutra, bo ponoć dziś zły dzień przez przejście księżyca
więc co rusz wychodziłam na zewnątrz i wpatrywałam się jak papuga w ziemię wypatrując nowych "czubków"
I wzajemnie życzę Tobie i Twojej rodzince wspaniałego weekendu
I wzajemnie życzę Tobie i Twojej rodzince wspaniałego weekendu
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Witaj. Widzę u Ciebie już wiosenka, u mnie też. Dzisiaj było cieplutko, aż się do domu nie chciało wracać.
- Malvy
- 500p

-
plocczanka

Malwinko, jak ładnie zakwitł Twój ciemiernik!
Mój jeszcze nawet pąków nie pokazał, ale ja mam jakiegoś późniejszego, zawsze późno zakwitał i długo trzymał kwiaty.
U mnie dzisiaj też było cieplutko, trochę wiało, ale niezbyt mocno.
Jednak na działce nie byłam.
Spełniłam inny obowiązek.
Dobrego, ciepłego i bardzo wiosennego tygodnia życzę.
Mój jeszcze nawet pąków nie pokazał, ale ja mam jakiegoś późniejszego, zawsze późno zakwitał i długo trzymał kwiaty.
U mnie dzisiaj też było cieplutko, trochę wiało, ale niezbyt mocno.
Dobrego, ciepłego i bardzo wiosennego tygodnia życzę.
- Malvy
- 500p

Lucynko, moje ciemierniki w sumie kwitły przez całą zimę, tylko w mrozy chowały kwiaty pod liśćmi i trzeba było wyjść do ogrodu, żeby je zobaczyć
co ciekawe kwitną odkąd je w zeszłym roku kupiłam koło lutego praktycznie nieprzerwanie
i ni wiem, czy to kwestia tego że wcześniej były w domu i było ciepło, a późno zostały wsadzone do ziemi czy może jakieś niedouczone, że powinny w określonych terminach kwitnąć
Będzie okazja na spacer na działeczkę, nadrobisz Lucynko. Życzę Ci tego i Udanego Tygodnia także
Będzie okazja na spacer na działeczkę, nadrobisz Lucynko. Życzę Ci tego i Udanego Tygodnia także
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Ładna Twoja wiosna
I ciemiernik chyba ubrał ciepłe futerko skoro nawet zima go nie wystraszyła
Moje na razie tylko w pąkach, ale nawet młodziutki pełny z ubiegłego roku bedzie kwitł
Już za chwilę wybuchnie kwieciem