Hmm... Powiem Ci, że rzuciłaś dobry pomysł z tą uprawą na agrotkaninie pod gołym niebem
 Mam nawet nie użytą agrotkanine czarną (kupiłam w szale zakupowym, bo tania była a może się przyda
  Mam nawet nie użytą agrotkanine czarną (kupiłam w szale zakupowym, bo tania była a może się przyda   ) Tunel mam 3mx6m a w planach tyle pomidorów i papryk, że chyba nie upcham... Może zaryzykuję i wysadzę według Twojego pomysłu część papryk i melona. Będę miała porównanie uprawy w tunelu a pod gołym niebem
 ) Tunel mam 3mx6m a w planach tyle pomidorów i papryk, że chyba nie upcham... Może zaryzykuję i wysadzę według Twojego pomysłu część papryk i melona. Będę miała porównanie uprawy w tunelu a pod gołym niebem   

U mnie torf więc zawsze jest mokro a często za mokro. Ale za to wodę zużywam tylko do mycia warzyw przed jedzeniem a nie do ich podlewaniaLyanna pisze:Ja mam zupełnie inne. Glinę czyli albo za sucho albo za mokro.
 Tak się właśnie zastanowiłam, to w ubiegłym roku podlewałam na działce tylko kwiaty w donicach i czasem lekko tunel foliowy
  Tak się właśnie zastanowiłam, to w ubiegłym roku podlewałam na działce tylko kwiaty w donicach i czasem lekko tunel foliowy  ale potem okazało się, że w tunelu ziemia przesycha tylko na 20 cm a potem jest przemoczona więc zrezygnowałam z podlewania.
 ale potem okazało się, że w tunelu ziemia przesycha tylko na 20 cm a potem jest przemoczona więc zrezygnowałam z podlewania. Przejeżdżałam koło działki w poniedziałek to calutka pokryta była śniegiem, dopiero po woli przedzierały się kretowiny. We wtorek po śniegu nie było śladu. Tak mnie korci, żeby tam pojechać, pogrzebać chociaż palcem w ziemi
 Sałatę posiać czy cokolwiek... ale jak się pracuje to na razie dzień za krótki żeby znaleźć na to czas. W weekend znowu mam szkołę i też pewnie czasu nie będzie. Choć nie ukrywam, że z chęcią urwę się szybciej z zajęć żeby zdążyć na działkę
  Sałatę posiać czy cokolwiek... ale jak się pracuje to na razie dzień za krótki żeby znaleźć na to czas. W weekend znowu mam szkołę i też pewnie czasu nie będzie. Choć nie ukrywam, że z chęcią urwę się szybciej z zajęć żeby zdążyć na działkę   Tylko pewnie bez woderów to nie mam po co tam iść
  Tylko pewnie bez woderów to nie mam po co tam iść  

.
.

Było piękne słońce, tylko wiatr wiał zimny i porywisty. Ale w tunelu foliowym na takim słońcu było tak cudnie ciepło
  Było piękne słońce, tylko wiatr wiał zimny i porywisty. Ale w tunelu foliowym na takim słońcu było tak cudnie ciepło   
   Załączam zdjęcia. Pietruszka naciowa w tunelu regeneruje się po zimie, to samo z pozostawionym selerem naciowym . Oregano wygląda jakby zimy nie było
  Załączam zdjęcia. Pietruszka naciowa w tunelu regeneruje się po zimie, to samo z pozostawionym selerem naciowym . Oregano wygląda jakby zimy nie było   Widać również jak nieśmiało wychodzą z ziemi pierwsze wiosenne kwiaty .
  Widać również jak nieśmiało wychodzą z ziemi pierwsze wiosenne kwiaty .

dwie kapry po drzewach i posiałam już kawałek trawy, wszak to tylko 1,5 na 6 m ale to tak na dobry początek przed obsianiem reszty
  dwie kapry po drzewach i posiałam już kawałek trawy, wszak to tylko 1,5 na 6 m ale to tak na dobry początek przed obsianiem reszty   

Wzeszły mi też tulipany i inne jeszcze niezidentyfikowane kwiaty. Moje dwie róże biedronkowe wysadzone jesienią i niezabezpieczone przed zimnem przez moją niewiedzę mają się dobrze, więc dokupiłam im do towarzystwa jeszcze dwie biedronkowe. Posadziłam jeszcze mirabelkę, żółtą malinę, czerwoną porzeczkę i czerwony agrest - wszystko z biednejdronki.
 Wzeszły mi też tulipany i inne jeszcze niezidentyfikowane kwiaty. Moje dwie róże biedronkowe wysadzone jesienią i niezabezpieczone przed zimnem przez moją niewiedzę mają się dobrze, więc dokupiłam im do towarzystwa jeszcze dwie biedronkowe. Posadziłam jeszcze mirabelkę, żółtą malinę, czerwoną porzeczkę i czerwony agrest - wszystko z biednejdronki.