Tulapowisko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tulapowisko

Post »

Ja też nie mam pełnych ciemierników i nie będę już kupować.
Chyba że moje zrobią mi niespodziankę i same się tak pokrzyżują.
No tak, szkoła zajmuje czas , nie da się ukryć, ale pomyśl.......... do wakacji już coraz bliżej. :uszy
Wtedy to dopiero będziesz szalał w ogrodzie. :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . A ja nie mam w ogóle ciemierników i jakoś z tym żyję ;:306 . No właśnie co to dziwna gruszka z trzeciej fotki ?? Nie to, że mi ostróżki nie zimują . Po prostu napisałam tak na wszelki wypadek bo różnie bywa, to młode sadzonki . Wczoraj widziałam, że dwie z zeszłego roku mają się dobrze ale te starsze na razie nie wychodzą. Widzę znowu zakupy ;:oj . Ty to wariat jesteś kto to posadzi ;:306 ?? Zdjęcia śliczne zwłaszcza to ostatnie w zimowej szacie ;:173 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Znów kupujesz? Oj Tulapek, to się nakopiesz wiosną, normalnie nocki na łopacie Cię czekają jak to wszystko kurier przywiezie :wink: Ja czekam tylko na cebulki i drzewka owocowe, no dobra, jedną magnolię sobie jeszcze zamówiłam :wink: A zawciągi...to ja siała będę, mam te drobne, różowe, białe i szerokolistne ;) Pięknie wyglądają na obwódki, jakby mogła, to zrobiłabym sobie z nich "trawniczek" bez koszenia :tan
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Mati :wit
Pozdrawiam Cię wiosennie ;:3
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ohayo mina-san!
Wczoraj daturę wysłał do mnie pan, dzisiaj przyszła ;:oj Co prawda to na razie dzieciątko, ale potencjał widać, i to niemały ;:224 W końcu razem 50zł poszło, 20 przesyłka ;:202 No nic, raz mogę zaszaleć, w końcu duże ma być ;:306
Przepraszam, że mnie nie ma, ale wiecie-wiosna i szkoła. Wczoraj wykopałem 5 dołków. Ziemia z 10 małych kretowin wystarczyła akurat, a czeka mnie minimum 50 większych, także nie zabraknie ;:306 Chciałem z błotka, ale ciągle woda stoi jak nigdy. Babcia grabi liście z rabat, zamiast 2 żurawi grasują cztery, co po okresie rozrodu da nawet 8 sztuk ;:oj Skowronki są :;230 I gile. Bryza i w ogóle super jest ;:3
Najpierw konspiracyjne zdjęcia, niech się mama dowie ;:224 Byłem w kaloszach, jakby co a nie boso..
Pozwolę sobie na większy format ;:224
Zaczęło się od stwierdzenia, że u mnie każdy zachód słońca mógłby być obrazem. No to sobie idę.

Obrazek

Ludzie, przecież na łące woda stała przedtem. . ... .. ......

Obrazek

Oddech wstrzymany....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iść, nie iść
Iść, nie iść
Będą mokre nogi
Trudno
W zeszłym roku żałowałem
Rodzice się nie znają

IDĘĘĘĘ!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Także nikt nic nie wie ;:306 A ja promieniuję radością i w weekend to powtórzę ;:224
Żeby tyle wody latem było, całe wakacje bym mógł się taplać ;:145

Teraz odpowiedzi.
Elu, ja na razie też nie mam, jeszcze nie zamówiłem. Chyba się rozmyślę. Bo jak na urodziny uzbieram to mi to 40zł może zaważyć na czymś ważnym, np. brzoskwini albo fioletowej malinie ;:224
Ta cebulka to czosnek ozdobny, muszę je powsadzać, u mnie cebule lubią mieć solarium po całości ;:306
Za post nie ma za co, ale nie mój pomysł :uszy

Zaraz ciąg dalszy odpowiedzi, niech ktoś napisze petycję o zwiększenie liczby emotek w końcu ;:306
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Seba,to co, poddajesz się, czy też pójdziesz zrobić zdjęcia na boso? ;:306 Ostatnio w kaloszach byłeś-amator :;230 Żartuję, jak sądzisz, że możesz od tego zachorować, to nie rób tego. Co nie zmienia faktu, że nienawidzę kaloszy, już buty ze skóry lepsze są lub trapery ;:224
Ja bylin tyle nie sieję, bo mi nie wyrośnie za dużo, zresztą i tak już kończę. Ale jak Ty dopiero z nimi zaczynasz, to dobry pomysł ;:108 Ja mam po prostu ogród botaniczny, a nie rabaty ;:306 Wiosenka wyżej :P
Tajko, zabij, nie pamiętam czy już u mnie byłaś ;:202 W każdym razie czekam na Twój wątek bo podglądam czasami ;:108
Kiedyś też kasowałem uśmieszki, ale to nieekonomiczne ;:306
A ostróżki rarytasowe mówisz tylko zimę przetrzymują u Ciebie? Qurczę... A nie będę się martwić na zapas, u każdego wszystko inaczej rośnie :uszy
Grażynko, właśnie się rozmyśliłem, za drogo. I mówisz że się nie krzyżują, to w ogóle nie robota ;:306
We wakacje to ja już będę mieć wszystko zrobione, będę tylko wciągać różane esencje :;230 Przez nie do niczego więcej nie będę zdolny :;230
Ewelino, to czosnek na solarium czeka ;:215 Starsze sadzonki ostróżek wychodzą później, jakbyś powyrywała stare pędy, te końcówki, i trochę podrapała to zielone już jest niżej ;:108 Posadzę zakupy oczywiście ja, najgorsze doły za mną ;:172
Agnieszko, jak mama nie broni to czemu nie? Nocki na łopacie są super, gwiazdy, księżyc, ćmy, potem wiciokrzew, ja tam lubię ;:215
Z zawciągów trawnik to marzenie, ale one nie mają przypadkiem sztywnych liści, coby w nogi bolały?
Jest i druga Aga, witamy spowortem :D

Na koniec przebiśniegi. Trochę ich jest ;:108 Ale o wiele więcej jeszcze pod ziemią.
Obrazek
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Pokaż tę daturkę za 70 zeta, toż to musi być naprawdę cudo ;:108 .
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jutro pokażę, teraz już lecieć muszę :wink: Ale była za 50, przesyłka w to wliczona :wink: 70 bym nie dał ;:306
Na razie patyczek z dwoma listami, bo reszta oberwana-sprzedawca się zna. Ale jak zacznie rosnąć to pewnie nawet nie będę wiedział, kiedy ;:306
Zakupiłem odmianę Angels' Sunbeam ;:172
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Anielskie promienie słońca naprawdę zjawiskowe ;:167
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Wygooglowałam sobie tę daturę,piękna jest ;:173 Aż mi się zrobiło szkoda tych moich,dużych,które zmarnowałam za wcześnie wystawiając je ubiegłej wiosny :(
Zrobiłeś piękne zdjęcia stojącej wody na łąkach.U mnie też było dużo takich widoków,zmarznięta ziemia nie chciała pić roztopów.
Poszłam kiedyś na spacer na łąki z siostrzeńcem,był w nówkach adidasach,bielusieńkich.Przeskakując przez rów coś źle wymierzył i wpadł w środek.W pierwszej chwili wystraszył się,ale obiecałam,że wytłumaczę go,bo naprawdę niechcący to zrobił.A skoro buty były już brudne,to nie ominął żadnego grzęzawiska(miał wtedy 7-8 lat),skakał,nogi grzęzły za kostki.A takie szczęście miał w oczach ;:oj Pamięta to do dziś :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No no...... krzyżówki Ci w głowie.... ;:306 widać, że wiosna Cię omotała.....uważaj zebyś przez przypadek ojcem nie został :;230
Nowej odmiany roślin oczywiście. ;:333
Jak Ty teraz latasz - w kaloszach :wink: - to latem chyba będziesz pływał w potoku. :;230
Kiedyś też tak miałam, radocha była ekstra, ale potem po powrocie do domu już mniej.
No dobra....nakupiłeś, posadzisz a masz jakiś nowy plan co i gdzie będzie czy tak idziesz trochę na żywioł.
Bo ja się już pogubiłam trochę w tych planach. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Musze jesienią posadzić przebiśniegi, bo jakoś tak brakuje mi tą najwcześniejsza wiosną czegoś kwitnącego... kwiaty jednak działają budująco... :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Mati w kaloszach też nie lubię chodzić, ale u mnie na spacer iść w innych butach nie można ;:306 Jest za mokro :wink:
A choroba nie wzięła się od zimnych kaloszy tylko mama mnie zaraziła :lol: Dobrze, że szybko mijają mi choroby.
Piękne przebiśniegi ;:333
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Mati, świetna ta przeprawa przez wodę na łące ;:215 Trzyma w napięciu jak dobry kryminał :D No i widoczki takie ładne ;:167

A żurawia jakiegoś nie udało Ci się sfotografować?
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba wolałem, jak wątek był mało popularny, mniej roboty z pisaniem było ;:306
Tylko że wtedy smutnawo było. No nie dogodzi się mi ;:306
Anido, zobaczymy, czy ona mi w ogóle wyrośnie, bo przyjechała taka:
Obrazek
Chociaż teraz ma dwa następne liście i dwa następne w drodze. Szybka jest ;:108
Mirko, powinnaś spróbować jeszcze raz, skoro masz miejsce na przechowanie, drugi raz za szybko nie wystawisz ;:108 A kiedy to zrobiłaś?
Na łąki i bagna nigdy się w butach nie chodzi ;:306 Także siostrzeniec miał ładną przygodę ;:173
Grażynko, aż tak się nie zapędzę ;:306
W rowie latem wody zazwyczaj nie ma, ale może... To mnie nikt nie powstrzyma przed wejściem :wink:
U mnie wychodzi takie latanie bez efektów ubocznych, trzeba się pilnować ;:108
Co się planów tyczy:kiedyś pokazywałem te robione, aktualnie są dość mocno wywrócone, bo jeszcze ciągle coś dobieram czy zmieniam, ale powoli idzie ku dobremu. W zasadzie zostało poprawić wrzosowisko i kawałek pod płotem oraz jedną rabatę. Reszta może być spontanicznie-wszystko o róże się rozbija, bo bez doniczek są, więc z resztą roślin pochodzę kilkaset razy i w końcu coś z tego będzie ;:306
Basiu, to się zgadza, przebiśniegi są teraz naprawdę przydatne ;:108 Nawet, jeśli dopiero 1/4 wyszła :wink:
Seba, dlatego też na boso ;:306
Ja też choruję dzień, z czego tego nawet chorobą nie można nazwać. No i rzadko. Dobrze nam :wink:
Dominiko, w ten dzień były trochę daleko, a aparatu najlepszego nie mam. Na razie są też żurawie nieśmiałe, ale w wakacje potrafią stać 10 metrów od domu i bawić się w koguty ;:306
Ale mam z innego dnia :D

Obrazek

A tutaj lecące:

Obrazek

Słonko wyciąga pięknie brązy. Kiedy to było? :;230

Obrazek

Jak się przyjrzycie, to tutaj jest mleczna droga tulipanowa. Stare czerwone, żółte i czerwono-żółte po 50 sztuk. Latem wykopałem też rosnące w chaotycznych miejscach i posadziłem na obwódce wrzosowiska właśnie, potem coś kopałem na obwódce- i nic nie było. Przyszła wiosna-a one sobie wyrastają ;:oj Zobaczymy, co z tego będzie ;:224

Obrazek

Wczoraj sprzątaliśmy z babcią, został rynek i ogarnąć do końca wiśnie i suszki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”