Peperomka, też fajniusia. Mam taką samą tylko, że o polowę mniejszą
Roślinki doniczkowe u Doroty
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Begonie śliczniutkie i jak dużo odmian. Chyba je bardzo lubisz, Dorotko?
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
-
Saraaa
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kati, Saraaa dziękuję za pochwały moich kwiatów. Begonie urzekły mnie tu na forum jak oglądałam doniczkowce u innych. Na moją prośbę o sadzonki odpowiedziała Bożenka, dzięki Niej mam tyle odmian.
Trzykrotki tak szybko mi się ukorzeniły, masz rację rosną jak na drożdżach, tych kwiatów nie widzę codziennie, przyjeżdżam tam raz lub dwa razy w tygodniu i nie mogę nadziwić się jakie mają przyrosty.
Trzykrotki tak szybko mi się ukorzeniły, masz rację rosną jak na drożdżach, tych kwiatów nie widzę codziennie, przyjeżdżam tam raz lub dwa razy w tygodniu i nie mogę nadziwić się jakie mają przyrosty.
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko bardzo podobają mi się Twoje begonie.
Mam takie same problemy z kawą jak Ty i dzięki poradom Czarodzieja już mniej więcej wiem, co źle robię. Mam twardą wodę.
Spróbuję podlewać tak jak storczyki - woda przepuszczona przez filtr i dodatkowo przegotowana, u storczyków się sprawdza, więc może u kawy też?
Dorota
Mam takie same problemy z kawą jak Ty i dzięki poradom Czarodzieja już mniej więcej wiem, co źle robię. Mam twardą wodę.
Spróbuję podlewać tak jak storczyki - woda przepuszczona przez filtr i dodatkowo przegotowana, u storczyków się sprawdza, więc może u kawy też?
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danio, Ewo serdecznie witam Was wśród moich doniczek. Ja myślałam, że to tylko mnie się zdarza żle dbać o kawę. Bardzo dużo zachodu z tą wodą do podlewania, ale trudno czego się nie robi dla piękna roślinki.
Ewo , mnie skrętniki bardzo ucieszyły, ja je samodzielnie ukorzeniłam, robiłam to pierwszy raz, dlatego kwiaty sprawiły mi ogromną przyjemność. Tymbardziej mi miło jak czytam,że jeszcze są osoby, którym również się podobają.
Zachęcona Waszą obecnością jeszcze pokażę kilka moich kwiatów
kaktusy

to chyba są aloesy, dostałam je od Bożenki- Babopielki

Ewo , mnie skrętniki bardzo ucieszyły, ja je samodzielnie ukorzeniłam, robiłam to pierwszy raz, dlatego kwiaty sprawiły mi ogromną przyjemność. Tymbardziej mi miło jak czytam,że jeszcze są osoby, którym również się podobają.
Zachęcona Waszą obecnością jeszcze pokażę kilka moich kwiatów
kaktusy

to chyba są aloesy, dostałam je od Bożenki- Babopielki