Poczytałam sporo,ale zapamiętałam jedno.Za bardzo wkoło niej nie chodzić,bo nadopiekuńczość może ją zabić
Mój ci on część 3
-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ci on część 3
Ja mam nadzieję pokazać wam za jakiś czas żółciutki owoc
Poczytałam sporo,ale zapamiętałam jedno.Za bardzo wkoło niej nie chodzić,bo nadopiekuńczość może ją zabić
I tego się trzymam 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Mirko widzę, że zakupiłaś cytrynkę, gratuluje i życzę by zakwitła i owocowała. Koleżanka forumowa niedawno pisała, jak słodko pachnie kwiat cytryny. Gdyby nie to, że zupełnie nie mam talentu do egzotyków, to już bym sobie pokusiła
Jak się mają asariny? U mnie było kiepsko, z paczki nic nie wzeszło, ale dostałam nasionka, też od koleżanki z forum, i z jej nasion wyrosło mi kilkanaście asarin. Na ilość, jaką siałam, to mało co wzrasta, czyżby one były takie kapryśne? Minęło kilka dni i środkiem duże kółko wycięła mi zgorzel siewek
Może tak ma być, że mam ich nie mieć? Jeszcze trochę zostało, no ciekawe, czy coś z nich będzie
Hiacynty w kielichu wyglądają bardzo elegancko
ale te ogrodowe też mogłyby niedługo zakwitnąć, nie pogniewałbym się 
Jak się mają asariny? U mnie było kiepsko, z paczki nic nie wzeszło, ale dostałam nasionka, też od koleżanki z forum, i z jej nasion wyrosło mi kilkanaście asarin. Na ilość, jaką siałam, to mało co wzrasta, czyżby one były takie kapryśne? Minęło kilka dni i środkiem duże kółko wycięła mi zgorzel siewek
Hiacynty w kielichu wyglądają bardzo elegancko
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
-
Miriam

Niech no tylko śnieg zginie,zobaczysz,jak wszystko nabierze galopu
Cytrynę sprezentował mi syn,ma po mnie zamiłowanie do grzebania w ziemi i od czasu do czasu sprawia mi przyjemność w postaci roślinki.Zobaczymy jak będzie z cytryną,bo z asariną jest źle.Nie wzeszło żadne nasionko 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
Miriam

Otarłam się dziś o sklepy,tak jakoś wyszło,i jestem bogatsza o trytomę(3-4 podejście),dwie dubeltowe malwy
Posadziłam wszystko do doniczek,żeby nie przesychały dalej w torfie,tym bardziej,że już sadzoneczki zazieleniły się.

Oręż w walce o dobry sezon
Kupiłam jeszcze,nie wiem,czy powinnam pokazywać,bo to obraz nędzy i rozpaczy,prymulki
Taka doktor Ratuj czasami się we mnie odzywa.Dostały nową ziemię,nowe doniczki i stoją na powietrzu,liczę,że odżyją.

Na koniec mój nieustająco kwitnący dzwonek

Oręż w walce o dobry sezon
Kupiłam jeszcze,nie wiem,czy powinnam pokazywać,bo to obraz nędzy i rozpaczy,prymulki

Na koniec mój nieustająco kwitnący dzwonek

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Ja Cię rozumiem z tymi prymulkami, pewnie dobre serduszko masz i Ci było bidulek szkoda. Ja kiedyś jako dziecko zabierałam Mamie po przesadzaniu doniczkowców wszystkie kępki fiołków, które już pakowała do kubła i wszystkie bez wyjątku sadziłam potem na podwórku. Niestety bez sukcesu
Mirko chowasz kłącza w torfie i już podlewasz, czy tylko tak czekają w ziemi? I gdzie je potem trzymasz?
Bo ja wyhaczyłam w L.M. kłącza ładnej jeżówki i mają malusie kiełki i nie wiem, czy czekać, czy sadzić w donicę? Mam nawet doniczki przygotowane z podsuszonym torfem. Tylko nie wiem, czy podlewać?
Jeden niedawno kupiony irys japoński już posadziłam, podlałam i na dzień wystawiam na dwór, bo już miał sporą trawkę.
Tylko raz sadziłam byliny z kłącza, ale to już był kwiecień i były mocno podeschnięte tylko je wymoczyłam i od razu poszły do ziemi.
Mirko chowasz kłącza w torfie i już podlewasz, czy tylko tak czekają w ziemi? I gdzie je potem trzymasz?
Bo ja wyhaczyłam w L.M. kłącza ładnej jeżówki i mają malusie kiełki i nie wiem, czy czekać, czy sadzić w donicę? Mam nawet doniczki przygotowane z podsuszonym torfem. Tylko nie wiem, czy podlewać?
Jeden niedawno kupiony irys japoński już posadziłam, podlałam i na dzień wystawiam na dwór, bo już miał sporą trawkę.
Tylko raz sadziłam byliny z kłącza, ale to już był kwiecień i były mocno podeschnięte tylko je wymoczyłam i od razu poszły do ziemi.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
-
Miriam

Agnieszko,ponieważ kupione roślinki rozpoczęły wegetację,uznałam,że lepiej już im będzie w ziemi.Też dzisiaj wystawiłam na dwór,niech się hartują.Tylko trzeba być czujnym na mrozy
Prymulki jeszcze umęczone z wyglądu,ale w listkach jakby życie wracało
Dam im jeszcze ze dwa dni i pokażę
W sprzedaży widzę tylko tę pomarańczową trytomę,a czytałam u kogoś,że są inne.Widział ktoś.
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Trytomy u mnie dobrze rosły na niewielkim pagórku od słonecznej strony. Natomiast drugie w cieniu i wilgotnym miejscu zgniły. Powodzenia w uprawie 
-
Miriam

No właśnie,pagórek.Też wybiorę takie miejsce.Chętnie zobaczyłabym je u ciebie,kiedy ruszasz z wątkiem?
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
Miriam

Piękna kiść,pomarańczowa będzie? Czy jak już przezimuje to szybko się rozrasta? A kupne kłącze może mi już zakwitnąć? Mam nadzieję,że wygrzebiesz się z pod tych pytań 
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
Trytoma powinna zakwitnąć w tym roku. Wysiana z nasion kwitnie w drugim, trzecim roku po posadzeniu. Ciekawe czy kolor będzie taki jak na opakowaniu 
-
Miriam

Trzymam cię Aniu za słowo

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Mirko wpadam z rewizytą i podgladam poczynania ogrodowe.
Będę trzymać kciuki żeby roślinki kupowane przez ciebie odwdzięczały się pięknym wyglądem. Wyczytałam o problemach z powojnikami .Okropnie kapryśne rośliny .Też mam kilka i doszłam do wniosku ze żadnej reguły na nie nie ma.Posadził nie jeden wg szczegółowych sposobów i zdechł a parę rośnie na przekór wszystkiemu.Ale tak w ogrodzie jest ze wszystkimi roślinami. Albo nas pokochają, albo nie.
Będę trzymać kciuki żeby roślinki kupowane przez ciebie odwdzięczały się pięknym wyglądem. Wyczytałam o problemach z powojnikami .Okropnie kapryśne rośliny .Też mam kilka i doszłam do wniosku ze żadnej reguły na nie nie ma.Posadził nie jeden wg szczegółowych sposobów i zdechł a parę rośnie na przekór wszystkiemu.Ale tak w ogrodzie jest ze wszystkimi roślinami. Albo nas pokochają, albo nie.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie kwitnie Ci dzwonek. Widzę je w markecie ale bałam się kupować , bo myślałam ,ze zaraz klapnie. Prymulki odżyją , ale już w tym roku chyba ni9e zakwitną, chyba ,ze jesienią po raz drugi. Ja też swoje zmarnowane wystawiłam na dwór, w domu szybko giną , za ciepło