Dzisiaj Wieje, leje ...pogoda barowa
Basiu wczesna wiosna to czas kiedy u mnie niewiele chwastów i co zdążę zrobić w tym czasie to przynosi najlepsze efekty. Niestety wtedy jest najwięcej pracy
Aniu tulipanki przypominają mi Twój tysiąc tulipanów, które sadziłaś i sadziłaś
Aniu zdążysz wszystko wysiać w marcu to tylko ja mam za mało obowiązków
Ewciu będę musiałam jakoś sobie poradzić, zawsze sieję więcej w obawie że nasiona nie wykiełkują, a tu nawet kapusta która kiedyś nie wykiełkowała to w tym roku bez problemu wyszła
Pomidorka mam pierwszy raz i cieszę się że ma dobrą opinię
Małgosiu tu jest ciekawy link na ten temat https://ekowioska.wordpress.com/2013/11 ... i-i-lisci/ i żeby nie narażać Cie na długie czytanie zacytuję to co mam na wytłumaczenie
Nie pamiętam czy ciemiernika dostałaś w doniczce czy siewkę, bo jeżeli w doniczce tom powinien kwitnąć bo to kawałek dorosłej rośliny...daj mu czasWAŻNA UWAGA NA TEMAT ŚCIÓŁKOWANIA:
? Nie można mieszać ściółki z glebą. Ściółką tylko i wyłącznie przykrywamy glebę (warstwa ok 10 cm). Jeżeli wymieszamy ściółkę z glebą wówczas azot znajdujący się w glebie przeniknie do ściółki, a to jest bardzo niekorzystne dla żyzności gleby.
Niestety koniec prac, bo leje a błoto koszmarne i dzisiaj układałam deski na ścieżce żeby przejść do kurnika.
W mieście niech myje chociaż u mnie może rozmrozi głębszą warstwę gleby
Mariuszu miała wcześniej rozdrabniarkę ale padła więc koniecznie trzeba było kupić nową i na razie sprawdza się. Perlit polecam, bo gdzie nie ma perlitu to biały nalot opanowuje podłoże chociaż jest to podłoże dobrej jakości
Dobrej dnia wszystkim