Nie chcę dolewać oliwy do ognia, ale też się wypowiem, bo zamawiałam u obu tych sprzedawców jesienią. O ile zgodność odmianowa to rozumiem, że może być problemem z góry, o tyle brzydkie spróchniałe cebule w foliowym woreczku- zdecydowanie wina sprzedawcy. Ktoś to pakował i nie ma opcji, by nie widział, co pakuje do przezroczystej torebki. Na kilkaset cebul u jednego i drugiego sprzedawcy
(Zmoderowano. Iwona) Ale reklamację mi uwzględniono, dostałam na wymianę WSZYSTKICH brzydkich cebul takie sztuki cud miód

, więc ogólne wrażenie z obu zakupów nie było złe.
Jak będzie ze zgodnością odmian-okaże się niebawem. Zamawiałam przez portal aukcyjny i tam zawsze można reklamować i w razie nieodpowiedniej reakcji sprzedawcy wystawić "negatywa".
Jak ktoś przewertuje wątek to zauważy, że niezgodności zdarzają się w wielu miejscach, w marketach tak samo, jak w zakupach od producentów.
A zmieniając temat, odpiszę na pytanie sprzed tygodnia o obrazkowate w Auchan, w moim Auchan są takie (mam nadzieję, że widać nazwy?):
A dla siebie kupiłam taki piękny kosaciec. Wybrałam najmniej rozbudzony, ale i tak miał już małe pędy i od razu go posadziłam do wysokiej donicy.