Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Post »

Puk, puk, Marlenko domagam się Twojej obecności :wink: Wiosna za pasem, czas się troszkę uaktywnić ;:196
Napisz co tam u Ciebie słychać. Jak tam zakupy? Klepnięte, a może między czasie doszło coś nowego? :)
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witajcie,
Oj, zaniedbałam wątek strasznie, aż mnie Dorotka do porządku przywołała ;:173

Ostatnio nie mam najlepszego nastroju, jakaś taka niemoc mnie ogarnęła. Brakuje mi ;:3 tęsknię za wyższymi temperaturami. Ta zima jak dla mnie jest zbyt pochmurna. Kupiłam sobie nawet witaminę D, może ona mi pomoże złapać lepszy humor ;:224 Na szczęście eMuś dba o mój nastrój. Z racji walentynek (których nigdy nie obchodziliśmy) zabrał mnie na koncert Michała Bajora, którego bardzo lubię ;:167

Na działce byłam tylko przelotem. Pełno śniegu i nic więcej. Za to oglądam Wasze wiosenne zwiastuny i o ile pogoda pozwoli, to poszukam wiosny u siebie, a nóż, widelec, znajdę ;:183

Tak jak pisałam, wysiałam już pomidorki i nawet rosną. Zastanawiam się też, co począć z fuksjami. Muszę przynieść je do mieszkania, ale gdzie ja je postawię, tego nie wiem. Mam ich 5 szt i to całkiem okazałych. Najlepszy byłby balkon, ale noce zdecydowanie za zimne, pomimo zabudowy, myślę że roślinki by zmarzły.

Z fajnych rzeczy, to w przyszłym tygodniu biorę wolne od środy. W ramach feryjnych atrakcji lecę z córą do Wrocławia. Za bilety płaciłam po 9 pln ;:333 , w dodatku wylot z Okęcia, więc super ;:215 Holel wybrałam na starym mieście. W planach afrykanarium z przewodnikiem i poszukiwania krasnali, jakoś Panoramy moje dziecko nie chce zobaczyć ;:306

Obrazek

ewka36jj jakoś nie mogę przekonać się do płacenia tylko za jedną rzecz, lepiej czuję się, jak płacę za kilka :;230

Soniu Prymulki nie postały za długo, musiałam wynieść je na balkon, za ciepło im było w mieszkaniu. Kupiłam za to hiacynty i szafirki. Do tego co rusz kupuję tulipany - takie śliczne mają w biedrze. Co do prac twórczych, to sama jestem ciekawa, co mi wyjdzie. Też mam raczej lewe ręce do takich robótek....

Seba tak, wysiałam pomidorki koktajlowe "maskotki". Wzeszły całkiem ładnie, tylko światła im brak. Co rano muszę je odwracać w drugą stronę ;:306 Z resztą wysiewów poczekam do marca. Tak poszalałam z zakupami nasion, że teraz głowię się gdzie ja tyle parapetów znajdę :;230

Dorotko jestem i to w dodatku na bieżąco czytam wasze wątki ;:108 tylko do pisania nie mam weny. Jak nigdy łapię doły. Zmęczona jestem. Choroba teścia, pogoda, przepracowanie - marzę o urlopie i ;:3
Zakupów nie poczyniłam nowych ale jeśli wypatrzę heathcliffa to go capnę - coś w sobie ma ta róża. I nawet kolor mi się podoba :lol:

Obrazek

Życzę Wam udanego weekendu !!! :wit :wit :wit ;:196
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam ten sam problem z nasionami - gdzie ja to wysieję ? ;:oj Gdybym tak chciał wszystko, to całą wieś miałaby kwiatki ;:306
Piękne tulipany, uwielbiam te w kolorze białym ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenka kupilam sobie wazon do tulipanów,jednak w mojej B nie było bukietów ;:224
No trudno pojadę chyba do hurtowni i kupię sobie pęk...
Już niedługo wiosna,czekam na nią z utęsknieniem...

Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Heathcliffa jest w tej chwili dostepna u Kamili, ale jej dostawa będzie dopiero po 15 października.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko, doskonale Cię rozumiem ;:168 Przedłużająca się zima, braki słoneczka i samopoczucie z każdym dniem leci w dół ;:222 Ja znalazłam antidotum...Wiesz jakie :D To naprawdę pomaga ;:108
Wspaniały prezent od eMa ;:215 Też bardzo lubię Bajora, więc taki koncert to super sprawa!
A wypadu do Wrocławia i to z takim przelotem ;:oj pozytywnie zazdraszczam. Odpoczniesz, naładujesz akumulatory, pobędziesz z córcią i chociaż na kilka dni zostawisz wszelkie problemy gdzieś daleko. Odpoczywaj kochana, zrób jakieś zdjęcia, a potem pochwal się żebyśmy i my mogli się nimi nacieszyć.
;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Witam :wit dopisuję się do wątku - czytałam poprzedni, nie wpisałam się od razu i zgubiłam :oops: teraz nadrabiam zaniedbanie ;:224
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlenko wytrzymaj jeszcze troszeczkę, wiosna z pewnością już tuż tuż :wink:
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Gdzieś ty takie bilety kupiła :D Mistrzostwo świata ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marlena, u mnie też większość rabat siedzi pod śniegiem. Zwykle w lutym podziwiałam już pączki ciemierników, a teraz nawet liście nie wystają spod zasp ;:306 Jedyny kawałek rabaty nagrzewany przez słońce ujawnił kilka główek krokusów.. Cieszą jak nic ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

A moje ciemierniki to zakwitły pod śniegiem. Takie terminatory , a co!
Teraz dopiero jak wszystko stopniało to je widać...Ale wody i błota do wszędzie dookoła pełno. ;:222
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Łoo matko, ale się zagapiłam :oops: Zgłaszam się przy ciurkadełku i ja :wink: Lepiej późno niż jeszcze później ;:306 Swoją drogą słowo "ciurkadełko" mnie powaliło :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wit
Pogoda straszna, wieje i pada, tak, jakby głowy chciało pourywać.

Na szczęście we Wrocławiu było bardzo przyjemnie. Miasto okazało się być bardzo atrakcyjne. :wit Z braku czasu zwiedzanie ograniczyłyśmy do starówki, która opanowana została przez krasnale

Obrazek

Są dosłownie wszędzie i każdy jest inny, niepowtarzalny. Krasnalowy pomysł uważam za bardzo trafiony. Dzieciaki szukając tych malutkich postaci, chcąc nie chcąc, zwiedzają miasto bez marudzenia ;:215

Mnie najbardziej rozbawiły te dwa jegomoście

Obrazek

W planie wycieczki punkt najważniejszy zajmowało afrykarium mieszczące się na terenie zoo. Miejsce niesamowite, jedyne w swoim rodzaju, polecam każdemu, nie tylko dzieciom ;:108

Obrazek

Dla bardziej zainteresowanych krótki filmik poglądowy

https://youtu.be/AsRxDbzlGfs

https://youtu.be/ClF3oT5L5KI

https://youtu.be/024Q9jXswws

Dziś odpoczywam po wycieczce. Z tej okazji kupiłam sobie małe co nieco ;:209

Obrazek

Seba u mnie wielkość parapetów to problem nie do przeskoczenia ale i tak wysiewając zawsze mam nadwyżki, które rozdaję gdzie popadnie.

Aniu, aness wiosnę czuć w powietrzu, ptaki wracają z ciepłych krajów a więc tylko patrzeć i będzie ;:65 Tulipany kupuję w b, u mnie jest ich całkiem spory wybór. Bardzo je lubię, zwłaszcza o tej porze roku. Mam nadzieję, że i Tobie udało się je kupić.

ewka36jj dziękuję za podpowiedź. Jeszcze waham się z zakupem ale pewnie skuszę się

dorotka350 Wrocław to był strzał w 10 Bardzo jestem zadowolona, choć tempo zwiedzania zawrotne i zmęczenie fizyczne deje mi się we znaki, od tego chodzenia mam zakwasy :;230 Za to psychicznie odpoczęłam i to jest najważniejsze. Twoje nowe hobby jest super ;:215 Z niecierpliwością czekam na kolejne dzieła

Blueberry witaj skrytoczytaczu ;:306 Miło wiedzieć, że ktoś śledzi moje wątki - mam nadzieję, że teraz będziesz częściej zaznaczała swoją obecność.

Gosiu wiosnę czuję już każdą komórką ciała. Odpoczynek dobrze mi zrobił, nastrój mój poprawił się a wizyty w sklepie ogrodniczym napędziły do działania ;:333

Mariusz takie promocje ma Rai....r Sama jestem w szoku, teraz będę polowała na kolejne okazje ;:173

nifredil Pewnie i u Ciebie rabaty płyną, u mnie na działce wody co nie miara ;:oj wejść nie można było, bo alejki pozalewane. We środę byłam sprawdzić co z moimi pannami, niestety kilka wygląda na mocno zmarznięte. Mam jednak nadzieję, że odbiją bez problemu, tak jak w zeszłym roku.
Cebulowe nie wystawiają u mnie nosków, siedzą pod ziemią i udają, że ich tam nie ma ;:306

Olu a to ci ciemierniki :D u mnie błota jeszcze nie ma, cały ogród w wodzie, wejść nie było można. Na szczęście moja działka nie jest zalana, woda nigdzie nie stoi, ufff.....

Aniu, ann spoko, zdążyłaś z wizytą pod wiosną :;230 miło, że jesteś ;:196 "ciurkadełko"od "ciurkania" ;:306

Miłego weekendu Kochani !!! ;:215
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenka my od kilku lat się wybieramy do zoo we Wrocławiu,właśnie afrykarium nas ciekawi ;:108
Zakupy przednie,floksy w ładnym kolorze ;:215 Ja dziś kupiłam doniczkę z narcyzami i już mi lepiej,żółty kolor rozwesela i to bardzo ;:333
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Aniu, koniecznie wybierzcie się do arykarium, ja jestem pod wielkim wrażeniem. Nie miałyśmy czasu aby zwiedzić całe zoo, więc trzeba będzie wrócić ;:224
Też szukałam dziś narcyzów ale to co znalazłam było już tak przekwitnięte, że szkoda było brać za to pocieszyłam się floksami, mam nadzieję, że wyrosną na ładnie roślinki ;:333

............................................................................................................................

Pisałam Wam wcześniej, że u nas wieje i pada, a teraz mamy śnieżycę ;:oj gdzie ta wiosna którą tak mocno czułam ;:130

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”