Floksy wyglądają bajecznie !Pachną przepięknie

Kto nie jadł kwiatów floksów, niech spróbuje, słodkawe, pachnące, można sobie podjadać w czasie prac pielęgnacyjnych w ogrodzie
 Kto nie jadł kwiatów floksów, niech spróbuje, słodkawe, pachnące, można sobie podjadać w czasie prac pielęgnacyjnych w ogrodzie  

Ja nigdy nie jadłem floksówAmanita pisze:I jakie smaczne!Kto nie jadł kwiatów floksów, niech spróbuje, słodkawe, pachnące, można sobie podjadać w czasie prac pielęgnacyjnych w ogrodzie
 ale chętnie spróbuje
 ale chętnie spróbuje   mam nadzieje że żałować nie będę
 mam nadzieje że żałować nie będę 

...
 ...

Właśnie , żeby jeszcze u nas tak chciały rosnąć i kwitnąć...iwwa pisze: Zdjecia jakie zamiescilas u siebie rozbudzily w wiekszosci forumowiczow chec posiadania tak slicznych roslin

Uwielbiam je za niekłopotliwość i taką różnorodność barw.
  Uwielbiam je za niekłopotliwość i taką różnorodność barw.

, Niby takie zwykłe, babcine a na ich widok serce szybciej bije. I chyba nawet każdy jest w innym kolorze? Moje sa jakieś takie bardziej płaskie, a Twoje jak hortensje
 , Niby takie zwykłe, babcine a na ich widok serce szybciej bije. I chyba nawet każdy jest w innym kolorze? Moje sa jakieś takie bardziej płaskie, a Twoje jak hortensje 
 Dwie się jeszcze zmieszczą. Już niedługo szpadel w dłoń i trzeba roślinki przesadzać, robić miejsce na róże. Pooglądałam te, które mam i niestety wiele z nich jest czarnych, źle przezimowały. Spodziewałam się tego bo mrozy były srogie, a ja im małe kopczyki zrobiłam. Róże sadzone jesienią wyglądają fatalnie, aż się boję co z nimi będzie.
 Dwie się jeszcze zmieszczą. Już niedługo szpadel w dłoń i trzeba roślinki przesadzać, robić miejsce na róże. Pooglądałam te, które mam i niestety wiele z nich jest czarnych, źle przezimowały. Spodziewałam się tego bo mrozy były srogie, a ja im małe kopczyki zrobiłam. Róże sadzone jesienią wyglądają fatalnie, aż się boję co z nimi będzie.   Mogłam je lepiej zabezpieczyć. Wydaje mi się, że bezpieczniej jest sadzić róże wiosną. No cóż, teraz pozostaje tylko czekać  wiosny.
 Mogłam je lepiej zabezpieczyć. Wydaje mi się, że bezpieczniej jest sadzić róże wiosną. No cóż, teraz pozostaje tylko czekać  wiosny. 

szpadel chcesz już łapać
  szpadel chcesz już łapać   
   daj spokojnie odejść zimie
   daj spokojnie odejść zimie