windyE- Ja swoje pomidory zawsze wysadzam pojedynczo, oraz prowadzę na jeden pęd, zasadniczo pod osłonami powinno się prowadzić na jeden pęd, w tym roku chce ze dwa krzaki koralików puścić na dwa pędy, zobaczymy czy plon będzie większy
gloff- Mario dzięki za komplementa, ale powiem Ci, że to nie lada wyzwanie by pomieścić wszystkie swoje chciejstwa, u mnie jest taki intensywny płodozmian, że właściwie powinna dwa lata zrobić przerwę, i jechać z samymi poplonami, w tym roku wywaliłam dwie tony obornika, wiec rośliny będą miały co jeść, niektóre gatunki warzyw uprawiam rotacyjnie, co 2 lata np. w zeszłym roku był bób w tym będzie groch hahaha,

no ale pomidory, papryka cebula, sałata muszą być co roku

A w tunelu znowu będzie tłok, jak wejdę z wysiewami i produkcja rozsady, to zabranie mi moich mini stołów.
BobejGS- Błażej dzięki, zobaczymy co z tą cebulą, może to Ruski chwyt marketingowy, a to zwykła Globo lub z tych podobna, jak mi nie urośnie 3 kg, złoże reklamacje do Putina

A w pomidorach właściwie większość to nowości, nie była bym sobą gdybym nie uprawiała czegoś nowego, no ale w tym roku będzie prawie wszystko NEW

Wyleczyłam się z odmian heterozyjnych, nic nie wartych marketowych twardziochów, ich hodolwa idzie w kierunku uzyskania długiej zdolności przechowalniczej, a ja chce pomidory smaczne i słodkie
seba1999- oj Seba ja myślę, że to pic z tą cebulą, pewnie to globo albo inna, ruski rozmiar tzw.

może okazać się europejskim, a growboxa polecam, raz zainwestujesz a służyć Ci będzie lata
Pelasia- co do czosnku, pierwszy raz będę go uprawiać pod osłonami, wysadzony został jesienią w listopadzie, jak narzucę folię w marcu, mam nadzieję, że będzie szybciej nadawał się do zbioru, tym bardziej, że ja zaczynam zbiory już na szczypior, na główki zostawiam połowe swoich upraw by było do pierwszych małosolnych

w gruncie nie uprawiam już czosnku, bo mi nigdy nie wychodzi, zawsze porażają go choroby grzybowe, ale to pewnie przez to że moja ziemia jest już zmeczona tak intensywna uprawą