Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

Aniu ale piękny bukiet dostałaś ;:333 Tęcza kolorów,tego mi trzeba.
Fajny kącik,na rtv można sobie nastawiać,mam podobną.Zwróciłam uwagę na sprzęt grający,my mamy stare kino domowe i jak sprzątam to sobie puszczę ciutkę głośniej ;:224
Oj te powojniki u Ciebie rosną,masz do nich rękę i chyba lepszą ziemię.Spróbuję swoje reanimować na wiosnę ;:108

Pozdrawiam niedzielnie :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

aneczka1979 pisze:Dorotko mam nadzieję, że zrealizujesz plany z nogami od maszyny już na ten sezon. I będziemy mogli wkrótce podziwić.
Już pierwsze przygotowania poczynione i teraz cisnę eMa żeby jak najszybciej zrealizował mój pomysł ;:224 Zdobieniem zajmę się sama. Wczoraj szukałam w sieci inspiracji i podglądałam metody zdobienia decoupagem. Nigdy tego nie robiłam, ale w końcu kiedyś musi być ten pierwszy raz :wink: Dzisiaj jadę do LM poszukać materiałów. Na nogach będzie okrągły blat, który chcę ozdobić...Jeszcze nie wiem jak, ale coś podpatrzę. Donica z zewnątrz będzie z drewna, w środku obita grubą folią. Do tego wstawimy plastikową zwykłą kastrę budowlaną, którą ocieplimy wełną bądź styropianem. Jak prace zostaną ukończone, to jasne, że nie omieszkam się pochwalić /jeśli będzie czym/ ;:173 No i najważniejsze, to co zamierzam tam posadzić... Jak myślisz, co mi się marzy? :;230
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Masz cudnie w mieszkaniu ;:224 . Ta ścianka z cegiełek bardzo mi się podoba ;:108 .Na komodzie może i naćkane ale ładnie to wygląda ;:108 . Hiacynty, storczyk , tulipany , wiosna jak nic tylko szkoda, że ta za oknem coś nie bardzo myśli do nas przyjść ;:222 . Zima tego roku trzyma się uparcie i nie chce puścić ;:222 . Co ja czytam , za dużo różu ?? ;:oj Tego koloru nigdy dość i na pewno w sezonie Ci przejdzie ta myśl ;:306 . Iwonka dobrze pisze ;:306 . A tak dla jasności to ja lubię wszystko co różowe w ogrodzie ;:108 .Żeby nie było, że ja od dołu do góry ubrana na różowo chodzę :;230 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aneczko, piękna wiosna zagościła już w Twoim domku. Dekoracje bardzo mi się podobają no i ta ściana z cegieł ;:167 Lubię takie klimaty.
Dekoracje zimowe też pościągałam, ale wiosennych jeszcze nie mam i chyba najwyższa pora to zmienić. Trzeba zacząć 'odczarowywać' tą zimę :lol:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Mariusz dziękuję. Tak jakoś ciut bardziej kolorowo się teraz zrobiło, dzięki tulipanom oczywiście. A ozdoby jakoś to uzupełniają. Jak widać jestem "gadżeciara". Obrazek

Obrazek

Seba zamierzam wysiewać, jak co roku. Nie poddaję się, mimo że nie wychodzi mi to za dobrze. W tym roku stawiam na pomidorki, dmuszka i kilka drobiazgów wprost do gruntu.
Bukiet nad wyraz kolorowy. ;:131 Jak widać radośnie w duszy gra temu mojemu chłopu. ;:306
A widoczki to Ty miałeś ostatnio nadzwyczajne. Ach jak fajnie by było iść w Twoje ślady. ;:65

Obrazek

Iwonko Night Veil rzeczywiście nietuzinkowej urody jest ale zobacz sobie u wujka Gugla clematis Venosa Violacea. Niby bardzo podobny ale z niego to dopiero cukiereczek. Obrazek
Ja zdecydowanie nie mogę doczekać się wiosny. To ją kocham najbardziej. A maj i czerwiec mogły by trwać wieczność. ;:224

Obrazek

Moni ja też mam bardzo dużo niebieskiego i fioletu do tego różowego. Od tego sezonu będę mieć też całkiem sporo żółtości. Bieli mogłoby być znacznie więcej. Może pomyślę, by wymienić kilka bylin na biało kwitnące..?

Moni specjalnie dla Ciebie. Pamiętam, że bardzo Ci się spodobał:
Obrazek

Obrazek

Aniu nasze kino domowe też jest stare. Ostatnio nawet Em chciał je zmienić na nowe. Już nawet był w sklepie po nowe ( ot taki sobie prezencik na święta chciał zrobić), tym bardziej, że jego upatrzone było akurat w promocji. No ale koniec końców przyszło już w samym sklepie opamiętanie. Dał czas staremu, niech gra póki jeszcze chce grać. zawsze przyjdzie czas na nowe. :wink:
Kochana nie wszystkie powojniki spisują się u mnie książkowo. Jednak zawsze mogę liczyć na pewniaki, którymi coraz chętniej się otaczam. ;:215

Obrazek

Dorotko bardzo się cieszę, ze jesteśmy o krok bliżej do zobaczeni donicy na cudnych żeliwnych nogach. Obrazek Wiesz... tak sobie myślę i myślę... no sama nie wiem... co by to mogło być... :;230 chyba różę w niej posadzisz..? Obrazek

Obrazek

Ewelinko nie pozostało nam nic innego jak tylko tłumaczyć sobie, że lepiej niech się ta zima teraz wymrozi i w końcu pójdzie niż miałaby w kwietniu wracać. Obrazek

Obrazek

Wiolu jak to mówią... "w kupie siła"... im nas więcej zacznie tę zimę odczarowywać tym większe szanse, że się uda. ;:131 ;:224 Także bierz się dziewczyno do roboty! ;:170

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec pokarzę Wam, tym którzy się zastanawiacie, czy zaprosić w końcu tę fantastyczną różę do siebie, jak pięknie i z godnością potrafi starzeć się moja ukochana Pashmina. Po co sięgać po botoksy, kwasy i inne wypełniacze..? ;:170

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kto wie jak nazywa się to stworzonko?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czyż nawet w końcowej fazie nie jest zjawiskowa? Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Bajerujesz Aneczko tą Pashminą.. oj bajerujesz...
Ale u mnie też już rośnie, i będę mogła już za pół roku zobaczyć to cudo na własne, trochę ślepe oczyska... ale wezmę sobie podwójne okulary na nos... ;:306
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Większość Pashminą bajerujesz a ja ciągle zachodzę w głowę, dlaczego tak kochasz różę z ospą ;:306
Mówisz, masz w ogrodzie za dużo różu-u mnie wprost odwrotnie, jakoś zaczyna mi się ten kolor bardzo podobać ;:224
Komodę ślicznie przystroiłaś, naprawdę masz talent ;:108 Ale cięte tulipany ;:192
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

I ja paschminę chcę zaprosić wiosną do swego ogrodu....
Zobaczymy czy skradnie mi ;:167
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pashmina jest piękna w każdej fazie kwitnienia- to prawda. Już sobie zamówiłam kolejne krzaczki.
A z tulipanami mąż pokazał gust! Piękny wiosenny bukiet.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu dom już masz wiosenny, hiacynty cudne. ;:oj M rozweselił ciebie i pokój, tulipany prześliczne. ;:215 Zazdroszczę ci ładnych drobiazgów, moje powędrowały do sypialni. Nawet tam jednak ostatnio M Karola zaprowadził i już teraz rwie się na schody, żeby tylko świecidełkami się pobawić. ;:173 Prawdziwej dziewczynce różowego nigdy za wiele. ;:113
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O matko kochana, co ja narobiłam ;:306 Przecież twój mąż gotów mi jeszcze "podziękować" za taki pomysł :pogon :;230 Bukiet cudny, pewnie od razu humor ci poprawił ;:173
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu, jak zwykle cudnie u Ciebie :) ja nie wiem, gdzie Ty to wszystko mieścisz ;:224 chyba muszę wziąć od Ciebie kilka lekcji jak sadzić :) ;:215
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

A ja się zastanawiam gdzie Aniu te wszystkie dekorację zimowe,wiosenne,letnie,jesienne chowasz :D Jak wiadomo mieszkając w bloku miejsca zawsze na wszystko mało :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jaką śliczną Eskimo mi wstawiłaś ;:oj ;:167 Daj więcej zdjęć tej piękności. Napisz też jak ci się sprawuje ;:65

Wpadł mi w oko kotek na komodzie. Fantastyczny Obrazek

Muszę chyba pójść w twoje ślady i nabyć kwiatów do domu. Wszystko mi już przekwitło i jakoś smutno się zrobiło.
Za to posadziłam pierwsze kłącza jaskrów bordowych. Niedługo coś jeszcze wysieję i sezon mogę uważać za otwarty Obrazek

A jak tam twoje porcelanki? Dotarły już? Pokaż Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka... James Galway ;:167 ;:167 Dlaczego ja go jeszcze nie mam ;:oj
Co do tłoku na komodzie, cóż, ja tłoku nie widzę ;:224 też lubię wszelkiego rodzaju dodatki,świece, świeczniki , ozdoby, ozdóbki i potem robi się problem z przechowywaniem, ale co tam. Cieszą nas takie rzeczy więc nie ma co na siłę robić porządku
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”