Sami swoi u Seby cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje hobby cz.2

Post »

Seba to może mnie zaprosisz skoro Mati nie chce ;:306 . Ja tam z chęcią bym się wybrała żeby zobaczyć inną kulturę i całą resztę ;:108 . Może na dłużej to faktycznie trochę przytłaczające ale na wycieczkę w sam raz ;:108 . Poza tym nie widzę tam tylko betonu ,jest sporo alejek z kwiatami i drzew ;:108 . Bardzo fajne okazy ryb ;:333 . Tam w rezerwacie to całe mnóstwo flamingów czy innych ?? Śliczne ;:oj . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak to nie odmowię? Ciocia w Anglii mieszka i od trzech lat chce mnie na wakacje ;:3
Budować to oni na pewno nie muszą takich monstrualnych budynków, to niepraktyczne ;:306
No i jak minus pięć to rekord to po co oni w ogóle budują?
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Wow! Lampa Alladyna! :D
jagusia111

Post »

Myślę, że każdy by skorzystał z takiej wycieczki gdyby miał okazję. Człowiek z natury jest istotą ciekawską ;:306 . Seba wstawiaj jak najwięcej zdjęć pokazujących odwiedzane miejsca z innej strony niż przewodniki turystyczne.

Przykład Dubaju pokazuje, że człowiek jeśli ma pieniądze może zbudować swój świat na pustyni, ale i tak nigdy całkowicie nie podporządkuje sobie natury.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariusz wszystko zaczęło powstawać kilkadziesiąt lat temu. Obecnie to wielki plac budowy - gdzie by nie spojrzeć tam coś się buduje. A to nowe wiadukty, bloki mieszkalne... biurowce. Gdyby nie emigranci, których jest tam kilka razy więcej niż rdzennych mieszkańców, Emiraty nie byłyby tym czym są. Jadąc samochodem widać większość to Toyoty - typowy samochód, którym jeżdżą Indusi. Nikt inny nimi nie jeździ ;:oj Dużo jest też Pakistańczyków, Bengalczyków, Chińczyków. W sklepie przy ladzie nie spotkasz nikogo innego jak emigranta. Arabowie dostają od państwa działkę, pieniądze na ślub i coś tam jeszcze, nie mogę sobie przypomnieć. Fajnie co nie ?

http://www.przystanekdubaj.pl/zjednoczo ... -bogactwa/

Ewelinko zapraszam :D To wspaniałe przeżycie zobaczyć inną kulturę. Poznałem tam wielu ludzi, rdzennych mieszkańców, Polaków, Ukraińców... Wszyscy są po to tam aby zarobić. Życie jest bardzo trudne, na pewne rzeczy nie ma czasu. Mój brat zawsze tam nie będzie mieszkał, chce wrócić do Polski za kilka lat.
Tak to flamingi. Mam zdjęcie jednego z bliska. Później pokażę ;:108

Mati nie czekaj, leć ;:108 Zobaczysz, że podróżowanie jest naprawdę fajne ;:333 Ogród poczeka
Budują co im tylko do głowy przyjdzie, czasami im to nie wychodzi :wink:
Po co budują ? ;:oj Chyba dlatego, że są tu burze piaskowe i niemiłosierny upał latem ;:173

Dominika mam taką lampę:D Pocierałem ją ręką, ale żaden Alladyn nie wyskoczył :;230 ;:306

Aga im więcej podróżuję tym jestem bardziej ciekawy :D :;230 Oczywiście, mam jeszcze duuuużo zdjęć ;:oj To dopiero początek ;:131
Gdyby nie ropa naftowa to nie byłoby takiego bogactwa ;:224 Teraz Dubaj i inne pobliskie miasta oprócz Abu Dhabi utrzymują się tylko dzięki usługom i przemyśle. Ropy już nie eksploatują ;:185

Miałem zaproszenie od znajomego z Kuwejtu, ale zabrakło nam czasu. Mieliśmy lecieć też do Omanu na jeden dzień, ale wyszło jak wyszło ;:170

Zdjęcia będą niebawem, muszę je przerobić w edytorze :D

Pozdrawiam,
Seba :wit
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Tulap,w Anglii to w depresję można wpaść,zresztą mają najwyższy wskaźnik samobójstw.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Akurat ja to lubię jak wieje i pada :lol:
Ale na mentalność narodu też patrzę i mi się nie podoba.
Poza tym nikt mnie wciśnie do samolotu, na trzeci stopień drabiny nie wchodzę a co dopiero samolot :;230
Awatar użytkownika
Marcoo16
1000p
1000p
Od: 24 mar 2013, o 15:55

Post »

Witaj Sebastianie :wink: A cóż to za piękne zdjęcia ? ;:oj Aż ciepełko się zrobiło ;:131
Cieszę się, że miałeś możliwość przebywać w Z.E.A. :uszy Może nie jest to dla wszystkich super znane państwo, jednak warte odrobiny uwagi :wink: Zróżnicowana struktura religijna, wszechobecnie ukazujące się ogromne bogactwo (dzięki ropie naftowej), a do tego charakterystyczna ludność, kuchnia.. No i klimat :lol: Na pewno przydała Ci się ta podróż, by naładować akumulatory. Zazdroszczę, też chciałbym mieć trochę czasu na odpoczynek ;:224
Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Seba nie Arabowie dostają tylko obywatele emiratów.Plac budowy jak było kiedyś w Berlinie :wink:
Tulap a co ty chcesz od mentalności Anglików ?
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariusz przez kilka/naście dni to chyba depresji nie dostanie się ? Nie wiem, nie byłem tam :D
Oj, przepraszam, źle wyraziłem się :D Podobno nie płacą też za media ;:224

Mati
mnie wiatr doprowadza do szału, u mnie wieje prawie przez cały rok, ale deszcz lubię.
Latanie samolotem to sama przyjemność, no może oprócz startowania i lądowania ;:306 Dla mnie jest ok, tak samo jak turbulencje ;:306

Marek dziękuje ;:180 Ciepło się zrobiło prawda ? Widok zza mojego okna mnie troszkę przeraża a prognozy pogody jeszcze bardziej :wink:
Nie wiem czy to był odpoczynek ;:306 ale na pewno aktywnie spędzony czas :D

Pozdrawiam,
Seba :wit
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Mariusz, pewnie za dużo herbaty piją ;:306 Żart oczywiście.
Oj dajcie Matiemu spokój, można mieć inne zdanie co nie?

Seba zazdroszczę wycieczki.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu a Ty jaki kraj chciałabyś zwiedzić ? :D ;:183
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Seba fotorelacje pierwsza klasa ;:333 ach te plaże ;:173 można się rozmarzyć...
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla mnie są po prostu zbyt mało elastyczni, sztywni, przywiązani do przyzwyczajeń. Z relacji cioci to znaczna ilość o porządek w mieszkaniu nie dba.
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Inna kultura, przepych i bogactwo :D ale jedyne co mnie tam pociąga to: .... ciepło hahaha :lol: chociaż pałac piękny ;:138
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”