To się masz Aniu z tym swoim zwierzyńcem
Ogród przy domu
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród przy domu
Tak, pełnik jest piękny !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- stefcia
- 500p

- Od: 2 gru 2012, o 18:08
Aniu ja mam podobnie z futrzakami
, ale część nasionek wysiałam i przykryłam igliwiem - może coś z tego będzie
Mój pełnik mi padł
- dlatego , że go nie okrywałam ;:108tak mnie uświadomniono
Mój pełnik mi padł
iwwa
zwierzyniec jest, niech sobie chodzi...tylko niech nie broi. Zastanawiam się nad umieszczeniem doniczek na stole z wysiewami, w lecie stoją na nim kaktusy. Może kot nie będzie buszował na tym stole...marzą mi się pierwiosnki, nasiona różnych odmian można bez problemu kupić
stefcia nie obraź się, żeby kotek min nie zostawił pod igliwiem. Moje nie mają z tym problemu, nie raz przegonię z rabatek.
Jak by nie było innego miejsca tylko rabatki z bylinami, nie raz podczas odchwaszczania trafiłam na taki prezent
Zawsze jak ktoś wyjdzie do ogrodu, od razu przychodzą i kręcą się bardzo blisko.
Trójsklepka...w ogrodzie niewiele roślin kwitło w ubiegłym roku...w tym roku doją nowe, nie wiem jeszcze jakie

Leucanthemum x superbum Wirral Supreme

Rudbekia

Ostróżka wysiana z nasion, jest z nią problem...jak zaczyna przekwitać łapie grzyba. Co roku tak się dzieje, nawet ochrona chemią nie pomaga. W jakim terminie najlepiej ją opryskać...nie lubię stosować chemii, po przekwitnięciu kilka razy została wycięta prawie do samej ziemi

GLADIOLUS VIOLETTA

stefcia nie obraź się, żeby kotek min nie zostawił pod igliwiem. Moje nie mają z tym problemu, nie raz przegonię z rabatek.
Jak by nie było innego miejsca tylko rabatki z bylinami, nie raz podczas odchwaszczania trafiłam na taki prezent
Zawsze jak ktoś wyjdzie do ogrodu, od razu przychodzą i kręcą się bardzo blisko.
Trójsklepka...w ogrodzie niewiele roślin kwitło w ubiegłym roku...w tym roku doją nowe, nie wiem jeszcze jakie

Leucanthemum x superbum Wirral Supreme

Rudbekia

Ostróżka wysiana z nasion, jest z nią problem...jak zaczyna przekwitać łapie grzyba. Co roku tak się dzieje, nawet ochrona chemią nie pomaga. W jakim terminie najlepiej ją opryskać...nie lubię stosować chemii, po przekwitnięciu kilka razy została wycięta prawie do samej ziemi

GLADIOLUS VIOLETTA

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu widzę,że Ci koty przynoszą straty. Ja też nie mogę zostawić doniczek na zewnątrz ,bo chodzą nawet po parapetach, gdyby to choć były moje ale obce? W lecie też się wylegują do słońca w najładniejszych bylinach niszcząc je. Mój pies chodzi po ścieżkach.
Pierwiosnki kupiłam za prawie 4 zł.Wysiałam. Są w chłodzie. Zobaczę jak te wzejdą, bo któregoś roku to wzeszły po 2 latach. A dopiero w 3 zakwitły.
Czosnek M. E mi się sam wysiał,ale nie wiem czy siewki przezimują. W każdym razie super powschodził. Mi tulipanowiec w zeszłym roku zakwitł chyba właśnie po takim okresie.
A jak dużego masz kielichowca?
Oczka szczerze zazdraszczam, bo to było kiedyś moje marzenie A w lecie masz komary?
Pierwiosnki kupiłam za prawie 4 zł.Wysiałam. Są w chłodzie. Zobaczę jak te wzejdą, bo któregoś roku to wzeszły po 2 latach. A dopiero w 3 zakwitły.
Czosnek M. E mi się sam wysiał,ale nie wiem czy siewki przezimują. W każdym razie super powschodził. Mi tulipanowiec w zeszłym roku zakwitł chyba właśnie po takim okresie.
A jak dużego masz kielichowca?
Oczka szczerze zazdraszczam, bo to było kiedyś moje marzenie A w lecie masz komary?
Ala
pierwiosnkom nie odpuszczę...nie wiedziałam że kiełkują nawet trzy lata...potrzebna jest cierpliwość
Kielichowiec jest czteroletni, krzaczek jest nawet spory...bardzo szybko rośnie. Kwiatami jestem nieco rozczarowana, są niewielkie.
Tylko obłędnie pachną, dobrze że to drzewko jest w ogrodzie. Widziałam też odmianę inną, kwiaty były większe...białe. Miałam wybór albo wziąć biały albo rośliny do oczka...oczko wygrało, sadzonki nie są tanie
Takich kwiatów, pierwszy raz było dwa. W ubiegłym roku sześć....

W oczku nie ma konarów, są żaby i rybki...komary chowają się w krzewach...w ubiegłym roku było ich bardzo mało....
Kot złapał białą rybkę, a była taka ładna...oczko z przed dwu lat...

obecnie, woda jest czystsza...rośliny spełniają swoje zadanie...folia została wymieniona na grubszą...

Kielichowiec jest czteroletni, krzaczek jest nawet spory...bardzo szybko rośnie. Kwiatami jestem nieco rozczarowana, są niewielkie.
Tylko obłędnie pachną, dobrze że to drzewko jest w ogrodzie. Widziałam też odmianę inną, kwiaty były większe...białe. Miałam wybór albo wziąć biały albo rośliny do oczka...oczko wygrało, sadzonki nie są tanie
Takich kwiatów, pierwszy raz było dwa. W ubiegłym roku sześć....

W oczku nie ma konarów, są żaby i rybki...komary chowają się w krzewach...w ubiegłym roku było ich bardzo mało....
Kot złapał białą rybkę, a była taka ładna...oczko z przed dwu lat...

obecnie, woda jest czystsza...rośliny spełniają swoje zadanie...folia została wymieniona na grubszą...

- stefcia
- 500p

Aniu -śliczne oczko
Mnie odradzają , bo zagoszczą niechciane gady
Ja ich nie darzę sympatią brr...
Mnie odradzają , bo zagoszczą niechciane gady
Ja ich nie darzę sympatią brr...
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Fajne zakupy
tego bratka spróbuj wysiać, żywotność nasion potrafi zadziwić 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Aniu...nasionka czosnku nigdy nie wysiewałam, chętnie spróbuję , tylko jak długo czekać nim taki zakwitnie i kiedy siać.Anna11 pisze:Czosnek Mount Everest...marzą mi się inne koloryw tym roku wysieję zebrane nasiona tego czosnku...wiem że bez problemu kiełkują.
Widzę że sianie się szykuje, ja pierwsze mam już za sobą.
Blueberry
mam jedną doniczkę, balkonową...długą, głęboką...wkopaną w całości w ziemię. W niej wysieję nasiona, niech tylko śnieg się stopi...przymrozki na pewno nie zaszkodzą
Szkoda wyrzucić, darowaną torebkę z nasionami;:173
W domu dzisiaj wysiałam nasiona paproci, nasiona zebrane zostały na jesieni. Nigdy nie wysiewałam tych roślin, ciekawa jestem czy jakaś paproć się pokaże
Zuzia111 Czosnek najlepiej wysiać jak nasiona są gotowe do zbioru...kolor maja ciemno brązowy lub czarny. W pierwszym roku są cieniutkie szczypiorki, łatwo je wyplewić
trzeba uważać. Zakwitnie pewnie w drugim lub w trzecim roku...wiem że wschodzi...ten biały został ucięty z przekwitłym kwiatostanem...postawiony przy drabince z pnączem. Na jesieni pokazały się mini czosnki, cieniutkie jak nitki
Zostały wyplewione, nie wszystkie... kilka zostało. Będzie widać w tym roku jak rosną...jeśli reszty nie odchwaszczę
Kupię, jak spotkam inne kolory, po jednym na zapomogę...jak zakwitną, nasiona zostaną zebrane i wysiane...te rośliny pięknie wyglądają na rabatach bylinowych...jeść nie wołają, zawsze kiedyś urosną
W domu dzisiaj wysiałam nasiona paproci, nasiona zebrane zostały na jesieni. Nigdy nie wysiewałam tych roślin, ciekawa jestem czy jakaś paproć się pokaże
Zuzia111 Czosnek najlepiej wysiać jak nasiona są gotowe do zbioru...kolor maja ciemno brązowy lub czarny. W pierwszym roku są cieniutkie szczypiorki, łatwo je wyplewić
Kupię, jak spotkam inne kolory, po jednym na zapomogę...jak zakwitną, nasiona zostaną zebrane i wysiane...te rośliny pięknie wyglądają na rabatach bylinowych...jeść nie wołają, zawsze kiedyś urosną
- stefcia
- 500p

Aniu
Czy fiołek Chanta Sping kwitnie w kolorze żółtym
Czy fiołek Chanta Sping kwitnie w kolorze żółtym
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Aniu..dzięki za podpowiedż co do czosnków.
. Będę teraz bacznie uważała na ewentualne boczne szczypiorki, pewnie ,jeść nie wołają.
. Parapetowce
..u mnie podobnie, tylko przez nie ,nie mam miejsca na wysiewy.
. Trochę to denerwujące. 
- stefcia
- 500p

Aniu piękny ten fiołeczekAnna11 pisze:stefcia na biało. Pw.
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Paproć z nasion, to ciekawe
z przyjemnością popatrzę na efekty - a możesz napisać coś więcej? Skąd masz nasiona?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia