Ja też dziękuję za link z bożym drzewkiem - mam młodą roślinkę bo na starej działce mi wyschło
Familokowego ciag dalszy
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciag dalszy
Jadziu piękne masz lilie
i powojnik rurkowy też cudny , zresztą co u Ciebie brzydkie ??
Ja też dziękuję za link z bożym drzewkiem - mam młodą roślinkę bo na starej działce mi wyschło
, coś tam pamiętałam o nim ale nie dokładnie . Pozdrawiam serdecznie i oby do wiosny 
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Ładne są te lilie, które zaprezentowałaś, zamierzam ich kilka u siebie w tym roku dosadzić. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną. Zupełnie jak irysy, które uwielbiam, ale ruguję każdego roku, żeby zrobić miejsca dla róż. Gdyby irysy choć powtarzały kwitnienie na pewn nie pozbywałabym się ich tak chętnie. A co do rumby, mnie się też ona nie podoba, w przeciwnieństwie do Muzykantów.
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jadziu - zamówiłam już te lewizje
Scheherezade w takiej ilości daje piękny punkt na rabacie - super!
Scheherezade w takiej ilości daje piękny punkt na rabacie - super!
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Jadziu chyba Ela ma ochotę na Twoje Lilium tigrinum 'Flore Pleno
Wstawiłam do wujka googla i wyszły mi piekne lilie pełne?
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jadziu , piękne fotki, mam co oglądać i podziwiać. 
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Ewiczko mam tą lilijkę....znaczy mam nadzieję, że mam. Jeszcze w ubiegłym roku była i nawet kwitła.
Myślę, że przeżyje zimę.
Myślę, że przeżyje zimę.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu lilie ładne, no ja to jakoś nie mam do nich szczęścia, albo złe miejsce, w tym roku jak się pokażą to przesadzę je, a mi się bylica spodobała, ona wysoka jest?
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Trochę się pochorowałam jednak jest już lepiej ,więc jestem .Pogoda dalej mroźna śnieg również dalej leży .Teraz czas będzie się okropnie dłużył do wiosny
.Może szybciej zleci kiedy zaczną się wysiewy,bo trzeba będzie doglądać siewki,albo z niecierpliwością wyczekiwać pierwszego kiełka
IWONKO teraz znów dokupiłam sporo nowych lilii .No cóż na róże nie mam już miejsca, więc jak to niczego nie kupić
Sporo lilii mi wypadło w ostatnich latach nawet azjatki. Te które mam są już sporymi cebulkami tak jak Scheherezade czy Scarlet Delight niektóre zaś mają trochę młodzieży .Bylicę mam od Christinkrysi i jest dopiero pierwszy sezon u mnie .Wyrosła na jakieś 0,5 m, lecz ładnie się rozkrzewiła
ELUSIA czemu miała by wybyć ta lelujka jak kwitła.Szukałam dzisiaj w altance nasionek tej Flore Pleno lecz nie znalazłam, a może wszystkie już jesienią wysiałam
kurcze chyba się starzeję albo robię wszystko na raz Zastanawiam sie czy aby nie posadziłam ich razem z malutkimi cebulkami tulipanów na starym kompostowniku .Wszystko pokaże sie wiosną
IRENKO wiesz ,ze nie musisz tylko podziwiać fotek ,możesz obejrzeć w realu wraz z koleżankami zapraszam na sezon .Jednak Ty wiecznie nie masz czasu zabiegana dziewczyno
EWUNIU Elusia ma tę lilijkę Flore Pleno to cudna piegowata lilia bardzo energetyczna i ma sporo malutkich cebulek na swojej łodyżce
BEATKO cieszę sie że dałaś się jednak skusić na Lewisje. Ja sobie zamówiłam szarotki i niskie floksy , bo bardzo mi się podobają .Powoli dzisiaj nadrabiam wszystkie zaległości Scheherezade każdego roku obficie kwitnie warta polecenia bo taka ilość kwiatów robi wrażenie
EWUNIU 36jj jednak gdy lilia pokaże na raz 30 kwiatów to daje efekt.Irysy też musiałam wyprowadzić z ogródka bo one nie lubią zbyt dużo wody lecz słońce i nie bardzo im po drodze z różami .U mnie rosną na boku .Muzykanci to inna kategoria róży
TERENIU Nie wszystko złoto co sie świeci
Powojnik rurkowy bardzo się rozkrzewił i idzie do Beatki u nie ma sporo miejsca na takie igraszki
Moje drzewko też chyba wyschło, albo je komuś dałam, bo tam gdzie rosło nie miało słońca i tylko wegetowało.No cóż SKS się kłania

IWONKO teraz znów dokupiłam sporo nowych lilii .No cóż na róże nie mam już miejsca, więc jak to niczego nie kupić
ELUSIA czemu miała by wybyć ta lelujka jak kwitła.Szukałam dzisiaj w altance nasionek tej Flore Pleno lecz nie znalazłam, a może wszystkie już jesienią wysiałam
IRENKO wiesz ,ze nie musisz tylko podziwiać fotek ,możesz obejrzeć w realu wraz z koleżankami zapraszam na sezon .Jednak Ty wiecznie nie masz czasu zabiegana dziewczyno
EWUNIU Elusia ma tę lilijkę Flore Pleno to cudna piegowata lilia bardzo energetyczna i ma sporo malutkich cebulek na swojej łodyżce
BEATKO cieszę sie że dałaś się jednak skusić na Lewisje. Ja sobie zamówiłam szarotki i niskie floksy , bo bardzo mi się podobają .Powoli dzisiaj nadrabiam wszystkie zaległości Scheherezade każdego roku obficie kwitnie warta polecenia bo taka ilość kwiatów robi wrażenie
EWUNIU 36jj jednak gdy lilia pokaże na raz 30 kwiatów to daje efekt.Irysy też musiałam wyprowadzić z ogródka bo one nie lubią zbyt dużo wody lecz słońce i nie bardzo im po drodze z różami .U mnie rosną na boku .Muzykanci to inna kategoria róży
TERENIU Nie wszystko złoto co sie świeci

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Mnie tam się nie dłuży czas, już mam pomidory wysegregowane do wysiewu.
Wybieram się w przyszłym tygodniu po ziemię do wysiewów i zaczynam od papryk i bakłażana.
Od lutego już będę nakręcona i wyczekiwać pierwszych kiełków.
Wybieram się w przyszłym tygodniu po ziemię do wysiewów i zaczynam od papryk i bakłażana.
Od lutego już będę nakręcona i wyczekiwać pierwszych kiełków.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Beaby

Ja też poluję na niskie floksy, na razie udaje mi się, że rzeczywiście są niskie,
Jadziu - cena lewizji była tak przyzwoita, że kilkakrotnie prawie mniejsza niż u mnie na targu w ubiegłym roku - więc skoro piszesz, że nie są kapryśne - to spróbować trzeba... Tylko za bardzo nie wiem czy się wizualnie pogodzą z chabrami górskimi...... A jak nie to jakoś to fajnie skomponuję "czymś" je optycznie przedzielając.
Tak, uwielbiam te ciemne malwy
Jadziu - cena lewizji była tak przyzwoita, że kilkakrotnie prawie mniejsza niż u mnie na targu w ubiegłym roku - więc skoro piszesz, że nie są kapryśne - to spróbować trzeba... Tylko za bardzo nie wiem czy się wizualnie pogodzą z chabrami górskimi...... A jak nie to jakoś to fajnie skomponuję "czymś" je optycznie przedzielając.
Tak, uwielbiam te ciemne malwy
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
U mnie lewizja zakwitła tylko raz po zakupie i jakoś ogólnie marnie rośnie...
A szkoda bo piękna...
A szkoda bo piękna...
- Beaby

Oleńko - biorę i to pod uwagę co piszesz. A, że mam taki kawałeczek suchy właśnie dla niej - to spróbuję.
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu na zdjęciu z cudnymi liliami jest również cudny biały hibiskus, czy to bylinowy?. Okaz nie z tej ziemi
, ogromny. Jesienią 2015 roku dostałam od Karolinki sadzonkę hibiskusa, bardzo jestem ciekawa jak przeżyje tegoroczną zimę. Na razie malutki, więc jeszcze nie kwitł a taka jestem ciekawa jaki ma kolor kwiatów. Kupione wcześniej, niestety nie przeżyły. Mam jednak nadzieję, że pod śniegową kołderką da radę. Patrząc jednak na Twój okaz, to się zastanawiam, czy go dobrze posadziłam
Wczoraj kupiłam nasiona hibiskusa jednorocznego, może chociaż on nacieszy moje oczy.
Wczoraj kupiłam nasiona hibiskusa jednorocznego, może chociaż on nacieszy moje oczy.
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Dobrze, że dzisiaj do Ciebie wstąpiłam
Ogrzałam się przy gorących fotkach-jakoś mi dzisiaj zimno było. Różyczki kuszą z każdego zdjęcia, ale tych już na razie dosyć.
Basia pisze, że się przekonuje do pustych różyczek, a ja je kocham całym
od początku. W tym roku zamówię pnącą Bajazzo, a ona też puściutka
To tak działa? Jak szczepienie pod ziemią, to już nie trzeba kopczykować? Moje wszystkie róże mają szczepienie też pod ziemią....Miałabym mniej roboty
Co prawda kwestia braku miejsca, niestety dotyczy mnie w całej rozciągłości. jakoś powinnam poskromić swoje zapędy zakupowe, ale mimo że się staram, nic mi z tego nie wychodzi
I co zamierzam już nic więcej nie kupić, to koszyczek coraz cięższy
Choróbska szerzą się w zastraszającym tempie, gdzie nie zajrzeć to ktoś chory. Wracaj szybko do zdrowia
Wiosna za pasem, jak Tosia obliczyła, już za 37 dni będzie wiosna 
-- 22 sty 2017, o 13:10 --
Ej, zaraz...... za jakie 37? A ja się już ucieszyłam, że tak niewiele zostało, a tu zoonk
U Tosi czas pędzi znacznie szybciej. Dobrze by było 
Basia pisze, że się przekonuje do pustych różyczek, a ja je kocham całym
żadnych róż nie kopczykowałam tylko te przesadzane, bo wszystkie mają miejsce szczepienia pod ziemią.
To tak działa? Jak szczepienie pod ziemią, to już nie trzeba kopczykować? Moje wszystkie róże mają szczepienie też pod ziemią....Miałabym mniej roboty
Całkiem się go pozbywasz? Nie szkoda Ci? Bei daj jak najbardziej, ale może sobie chociaż kawałeczek zostaw? Co roku mocno go ograniczam, ale pozbyć się zupełnie, bym nie moglaPowojnik rurkowy bardzo się rozkrzewił i idzie do Beatki
Co prawda kwestia braku miejsca, niestety dotyczy mnie w całej rozciągłości. jakoś powinnam poskromić swoje zapędy zakupowe, ale mimo że się staram, nic mi z tego nie wychodzi
I co zamierzam już nic więcej nie kupić, to koszyczek coraz cięższy
Choróbska szerzą się w zastraszającym tempie, gdzie nie zajrzeć to ktoś chory. Wracaj szybko do zdrowia
-- 22 sty 2017, o 13:10 --
Ej, zaraz...... za jakie 37? A ja się już ucieszyłam, że tak niewiele zostało, a tu zoonk
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Iwonko, kto wie... czy wiosna nam już nie zapuka na początku marca?
Póki co niech trochę jeszcze trzyma ta zima, chociaż każdemu nam się ciągnie, ale coraz bliżej... coraz bliżej...
Póki co niech trochę jeszcze trzyma ta zima, chociaż każdemu nam się ciągnie, ale coraz bliżej... coraz bliżej...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468