Zielona chatka Baby Yagi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

Basia niosłam moją córcie na rękach i zachaczyłam o coś nogą ,poleciałysmy tak naprawde we dwie na doniczki ,Kasia się jeszcze ratowała ,bo nad gwiazdami wisi półeczka a na niej stoją lampy naftowe i to tyż poleciało na roślinki :lol: ale nic sie nie stało,nawet im ładniej bo nie są takie gęste jak były :lol: obróciłam w drugą strone i nie widać ,że są łyse :lol:
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nigdy nie udało mi się przechować gwiazdy długo.One są chyba jednorazowe :!: :evil:
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

Aszka pisze:nigdy nie udało mi się przechować gwiazdy długo.One są chyba jednorazowe :!: :evil:
teorie to ja mam w małym palcu.....gorzej z praktyką :lol: też je mam jednorazowo :D ale moje siwe co mi je kupił na ambit mi wjeżdza słowami ...co to dla ciebie je wychodować ! i co wy na to? miałam ochote drania udusić...
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ktoś na forum ma piękną wielką gwiazdę, ale nie pamiętam kto. I na sąsiedniej klatce też rośnie, ale przez pięć lat nie widziałam by kwitła, za to zasłania połowę okna.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

ŁO MATKO....to nielichy upadek był,dobrze,żeście się nie połamały!Bo ja kiedyś o buta w przedpokoju zaczepiłam i nogę złamałam!
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mój M wystawił kiedyś moją córkę w oknie, żeby obserwowała mamusię wieszającą pranie, ale "nie zauważył", że na parapecie są kaktusy i dzieciątku trzeba było pensetką wyciągać ciernie z pięty
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:191 :;230 ;:183 ale numer!
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

ostatnio mój stary pies spadł ze schodów prosto w kaktusy.Wyczesałam mu,Mam trochę kaktusów ale jakoś nie ciągnie mnie do nich
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ, Wy dziś historie opowiadacie :? Cóż zrobić, przypadki chodzą po ludziach.
Mnie kiedyś, w noc przed wigilią zabiły by doniczki spadające z kwietnika rozporowego.
Srubki się poluzowały i wszustko gruchnęło na łóżko w którym spałam :evil:
Nie dośc, że roślinki przypominały kompostownik, to jeszcze miałam na nowo sprzątanie.
Najbardziej zmartwił mnie widok poszarpanych epipremnum pinatum, których pnącza miały już po ok 1,5 metra.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

no dziewczyny różnie to bywa :lol: ale chce wam pokazać parę moich zdobyczy ostatnich :D na początek różyczka czerwona
Obrazek potem była difcia
Obrazek kupione z litości pnącze ,chyba jakaś miniaturka ,bo ma strasznie maleńkie listki i tylko dwa długie pędy mam zamiar pociąć i ukorzenić ale może bliżej wiosny
Obrazek potem kupiłam amarylisa ,raz ,że nie miałam ,a dwa ,jak zobaczyłam wielkość cebuli to wybuliłam bez zmrużenia oka 17 zeta :lol:
Obrazek obok amarylis od mojego Siwego(mąż :D ) kupił mi w tym samym dniu ,nawet się nie przyznałam ,że to już drugi :lol:
Obrazek
pokażę wam jeszcze fittonie w fazie regeneracjii :D wsadziłam w keramzyt do wody i pod wieczko ,bo lubi wilgoś i coś się zaczyna dziać ,bo wypuszcza małe nowe listki
Obrazek Obrazek
chciałam pokazać jeszcze nowe osłonki które ostatnio "produkuję" kubełek po serze .papier mache ,troche farby i...pomysł
Obrazek tak mi się skojarzyło to siwe coś z Arktyką i dlatego pingwiny :lol:
Obrazek azalka dostała ludowe kaszubski wzory :D
no i obiecałam (chyba :lol: ) Zuzi begonie ,bo dyskutowałyśmy o przechowywaniu zwykłych wielokwiatowych i małych z gatunku "stale kwitnących"
Obrazek Obrazek i jeszcze dwie ukorzenione sadzonki ,tylko nie wiem jakiego koloru :D Obrazek

no na koniec zostawiam prawdziwy "rarytasik" najpiękniejszy mój kwiatuszek ...Kasia pseudo "czternastka" ewentualnie "mamrot" (wtedy gdy mamrocze pod nosem jak gonie do lekcji :D )
Obrazek

uffff...nadrobiłam zaległości ,ciąg dalszy na bank nastąpi ,muszę tylko zwiększyć zasoby finansowe bo w kasie pustki ( jakisik podkop pod bank albo cuś :lol: )
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Saraaa

Post »

Dużo nowości nazbieralo Ci się! wszystkie badzo mi się podobają :wink:
Osłonki cudowne - odkrył nam się kolejny talent na forum :lol:
Ostatni "raytasik" równie uroczy i bez dwóch zdań najpiękniejszy :wink:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Aguś jak będziesz wiedziała na jaki bank robić skok to daj znaka :lol: mogę na czatach postać :lol:
Piękne roślinki pokazałaś , fittonia w słoju wygląda bardzo ładnie , róża ma ładny kolor wiosną pewnie pójdzie do ogrodu .
Aguś nie jestem pewna ale myślę ,że ta siwa roślinka to Calocephalus browni.
Kochanie pozwolisz ,że wkleję u ciebie swoją dla porównania

Obrazek

czy to ta sama roślinka :?:
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p
Od: 25 kwie 2008, o 19:47

Post »

Piękne rośliny, i tak przyjemnie się na nie patrzy, że zaraz chyba pójdę na polowanie na nowy kwiatek.
A zielistka dwukolorowa jest cudowna, nie wiem czemu ale bardzo lubię zielistki, jedną już mam teraz szukam właśnie tej dwukolorowej.

pozdrawiam beata
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No pewnie,że ta sama,ja to nazwałam "druciak".Niestety-wkrótce po zakupie mi usechł ale stoi dalej jako suszka. :P
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

Jadzia to to samo ,tylko twoja jest większa :D a powiedz ,czy ona żyje? jak ją przechowuyjesz przez zimę?
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”