Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Martuś to nie był żart ;:306 Przez chwile nie mówiłam ,ale już jest ok ;:306
Myślę ,że każdy kto do Ciebie zagląda choć przez chwilę nic nie mówi z zachwytu ;:108
Piekne piwonie uwielbiam ich zapach ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bomba! Koleżanko Kochana! Królowo Piwoniowa :D
Nie pamiętałam z ubiegłego sezonu tej czekoladowej :uszy a jest warta grzechu. To czekam na dalsze cuda!
U mnie trochę się podtopiło, bo temperatura w dzień plusowa ale ogólnie rośliny okryte. Większy mróz odsuwa się w czasie ;:215 Wiesz Martuś jakoś nie wierzę żebyś nam pozwoliła posadzić coś w Twoim ogrodzie, ale może chociaż darń zdejmiemy :;230 Dobrego tygodnia i nie przemęczaj się ;:196
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Piwonie cudowne, szczególnym sentymentem darzę białe, to zapach dzieciństwa który pamiętam do dziś.

Ja też nie wierzę, że Martusia pozwoli, ale ogród jest tak rozległy, że nas nie upilnuje. ;:306

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Załapałam się na piwoniowy spektakl ...same cudeńka! ;:63 Szkoda, że nie kwitną cały ogrodniczy sezon! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj królowo piwonii i róż w Nowym Roku. ;:138 ;:138
Wszystkiego dobrego życzę a przede wszystkim zdrówka i szybkiej nadejścia wiosny.
A ile nowych w tym roku przybędzie piwonii? Już zamawiałaś?
O będziesz pomidorki w tym roku sadzić. ;:215 ;:196 :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Puk, puk, dobry wieczór Marto :) Co prawda nie proszona, ale zauroczona wspaniałym ogrodem po cichutku się przechadzam... piwonii i dalii jak w ogrodzie botanicznym ;:215 o innych cudeńkach nie wspomnę...Zachwycające ;:138 Ponieważ ogród mam od roku... to będę tu zaglądać i jeśli pozwolisz podglądać w ramach inspiracji.Pozdrawiam ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto spektakl piwoniowy dał czadu ,też choruje na inne odmiany niż mam ale jak zobaczyłam cene to wiem że nie będe ich miała ,zostaja mi tylko te mmoje zwykłe rózowe no i jeden biały (od kogos dostałam)
Azalie to te wysokie krzaczki prawda ,mam jedna kupuoiłam w tamtym roku ,czy trzeba je odrywać bo ja tego nie zrobiłam czy mi zakwitnie?
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

No i co Ty Martuś z człowiekiem wyprawiasz? Nie dość, że moje zmory piwonie nie chcą mi kwitnąć to Ty jeszcze pokazujesz swoje ślicznoty. Aż mi z zazdrości się poskręcało :lol: Obiecałam sobie, że jak w tym roku te moje gadziny pokażą kwiatki to dokupuję inne cuda, a jak nie zakwitną...to tym bardziej zakupię jeszcze więcej cudownych odmian. :wit
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Piwoniowy zawrót głowy ;:oj
Przepiękne u mnie tylko z 4 rodzaje aż wstyd ale nie mam miejsca na nie ;:222
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37

Post »

Bardzo lubię piwonie zarówno w ogrodzie jak i w domu w wazonie, wyglądają bosko zarówno w pojedynkę jak również w bukiecie, i do tego ich zapach. Jedyny ich minus to taki , że w pełni kwitnienia bardzo się kładą i wówczas wymagają podpór. W moich terenach a szczególnie na wsi mówi się na nie bujany ;:108
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto zapisuję się również i u ciebie po jakimś czasie ,co nie znaczy ,że tu nie bywałam i nie bywam.Jestem codziennie,podziwiam i zachwycam się na maksa.Ale dziś jestem aby ci życzyć wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku i sezonie,który się niedługo zacznie .Wiem,że już troszkę minęło od świąt i sylwestra,ale miałam sporo pracy i spraw,które pochłonęły mnie na maksa a teraz latam po wątkach i daję znaki,że jestem ,że będę ,choć nie zawsze coś skrobnę.Kochana dużo zdrówka bo to teraz najważniejsze jak i ciągłych piękności w twoim ogrodzie,których nie brakuje i których ciągle przybywa.
Wspominki piękne a piwonie powalające.Masz ich tak dużo,że jestem w szoku .Coś pięknego i ten zapach wiosną ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu, ta koralowa, ta czekoladowa boskie one są poi prostu ;:oj ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Jestem znowu po wczorajszej przerwie,dzisiaj przywiozłam następny transport obornika gołębiego, a pojutrze będzie jeszcze jeden ,tak się cieszę ,bo roślinki dostaną tyle złota ,sprawiedliwie je rozdzielę ,już wczoraj rozsypałam 3 worki na jednej rabacie,na wiosnę będzie mniej pracy,jest zima to do wiosny nawóz spokojnie wywietrzeje.

Ewelinko,to tylko początek moich piwonii,zaraz będą następne,ja też mam te stare babcine i darzę ich wielkim sentymentem,mam od paru babć znajomych i mojej babci te od mojej babci,są prawie 100 letnie ,pozdrawiam :wit

Gosiu Margo2,przecież muszą w końcu zakwitnąć ,jak nie to je wykop,zmień w dziurze ziemię i zasadź płytko,ta szałwia to szałwia siedmigrodzka,to jest bylina ,mam taką różową i białą,,pozdrawiam :wit

Ewelinko,dobrze znalazłaś,ale na tych 30 arach ,na końcu ogrodu jest zasadzony lasek brzozowy,żeby były własne grzyby :uszy

Aluś,to dobrze,że przeszło ;:306 ,miło to co piszesz o ogrodzie ,ja też uwielbiam zapach piwonii i te kwiaty o delikatnych aksamitnych płatkach, olbrzymie,że cała twarz się w nich schowa ,aż się rozmarzyłam ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,zaraz będą następne piwonie ,aż mnie uradowałaś ,że też tak lubisz piwonie ,bo to moje najukochańsze kwiaty,Marysiu pozwolę Wam sadzić ,darń zdejmę sama ,wymyśliłam ,ze zdejmę punktowo w trawniku i już wczoraj zamówiłam wiertło do ziemi o średnicy 25 cm ,włożę cylinder ,nasypię ziemi z obornikiem i pomidorki będą same rosły ;:306 opatentuje nową metodę :;230

Irenko,białe piwonie też będą i ja uwielbiam ich zapach dlatego jest ich tyle w ogrodzie ,a po ogrodzie się nie rozprószajcie ,bo się zgubicie ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Maryniu,będzie ciąg dalszy ,moje piwonie kwitną przez 2 miesiące,bo tyle jest odmian od najwcześniejszych do najpóźniejszych,ale chciałoby się dłużej,pozdrawiam ;:196

Aluś ,witaj ,ale walisz mi komplementem ,a ja zwykły ogrodowy robotnik ;:306 ,chciałabym ,aby moje piwonie zakwitły najcudniej na świecie,w jesieni posadziłam 6 szt nowych odmian ,a na wiosnę na pewno wsadzę około 10 szt,już nowe rabaty przygotowane i kapusta przerabia się na ziemię ,o pomidorkach też myślę ,chociaż kiedyś w życiu zarzekałam się ,że nie będę już nigdy uprawiać pomidorów,więc nigdy nie mów nigdy,pozdrawiam i też życzę wszystkiego dobrego i spełnienia marzeń ;:196

Ewa,fajnie ,że jesteś,tu nikogo nie trzeba zapraszać ,furtka otwarta dla wszystkich,a ja cieszę się ,że wstąpiłaś,miło,że ogród się podoba to taki balsam na duszę i potwierdzenie ,że wart coś zrobić ,czytam ,że jesteś młody ogrodnik,więc inspiracje się przydadzą ,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:196

Marzenko,ale i te zwykłe babcine też cudowne i też mam ich dużo w ogrodzie ,azalie niskie tez są ,ale wysokie też ,ja nigdy nie okrywam azalii,i żadna nie wypadła, ani niska ,ani wysoka,świetnie sobie radzą ,pozdrawiam :wit

Gosiu PEPSI,to niechcący tak wyprawiam ,ale miło,że podobają sie piwonie nie tylko mnie ,bo myślałam ,że mnie nikt nie zrozumie ,dlaczego u mnie piwonie na pierwszym miejscu,piwonie wsadź do przepuszczalnej ziemi i bardzo płytko,kiełki mają być na wierzchu,no i muszą być dobrze karmione ,bo są żarłoczne, na wiosnę i po kwitnieniu,żeby zawiązały dużo pączków na rok następny,najwięcej nawozem potasowym i fosforowym,pozdrawiam ;:168

Kasiu,o tak uwielbiam piwonie i każda nowa ,czy dorabiana rabata musi zmieścić w sobie nowe piwonie ,które cały czas dosadzam ,pozdrawiam ;:168

Katarzynko,piwonie to moje najulubieńsze kwiaty,chyba już się domyślasz,jak zerwiesz pączki do flakonu to nawet miesiąc się w nim utrzymują ,niektóre odmiany trzeba podeprzeć ,ale mam też takie o sztywnych łodygach,które się nie pochylą ,nigdy nie słyszałam o takiej nazwie piwonii,pozdrawiam i zapraszam znowu na spacerek:wit ;:65

Beato,witam,miło,że wpadasz i sie podoba ,ja też życzę Ci dużo zdrowia ,spełniania marzeń tych osobistych i tych ogrodowych ,żebyś była szczęśliwa ze swoją rodzinką ,w swoim pięknym domku i ogrodzie ,którego tak dopieściłaś ,jeszcze raz powtórzę ,piwonie są cudowneObrazek,pozdrawiam :wit

-- 17 sty 2017, o 23:18 --

Iwonko,miło,że i Ty lubisz piwonie ,zaraz będzie dalsza część moich skarbów,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam na dalszą część z moimi piwoniami.

ciemnowiśniowy Hogart
Obrazek

Angel Cheeks
Obrazek

Obrazek

Bowl of beauty
Obrazek

Obrazek

Bu Te
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Festiva Maxima
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Shirley Temple
Obrazek

Koningin Wilhelmina
Obrazek

Obrazek

Father Top
Obrazek

Obrazek

Diana Parks
Obrazek

Sorbet
Obrazek

Nymfe
Obrazek

White Cap
Obrazek

Sarah Bernard
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ursynów
Obrazek

Na dzisiaj tyle ,jutro dalsza część,zapraszam znowu.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu brak mi słów żeby opisać te Twoje cudne piwonie ;:433 ;:433 ;:433 JESTEŚ KRÓLOWĄ !!!!!!!!!!!!!!!!
Dziękuję Ci że jesteś z nami i dajesz nam tyle radości ;:196 ;:196
Złotko dobra rzecz i jaka cenna ;:306 ;:306
Pozdrawiam cieplutko ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”