Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

Aniu FL z niebieskim czosnkiem śliczna. ;:oj A ja tych niebieściuchów się pozbyłam. ;:14 Jakoś boję się sadzić powojniki przy różach, wydaje mi się, że będą bez przewiewu. ;:218 Podziwiam listę lilową. ;:215 Byłam tam dziś, ale się nie złamałam. ;:173
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu Clematisy masz cudne i pięknie kwitną, ja jestem zakochany w róży Eden Rose, która u Ciebie pięknie kwitnie ;:138 u mnie niestety jakoś słabo jej idzie ;:174 Ogródeczek piękny ;:333
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anka, wpadłam się przywitać w tym nowym roku, cobyś tak zupełnie już o mnie nie zapomniała ;:131
Podziwiam za zapał i motywację forumowa i zdjęciową. Znów zagłębiłam się z czystą przyjemnością w Twoją działeczkę ;:333
Czytałam że Twój/mój ciemiernik nas nie zawiódł - super ;:215
Czy Ty już też tak przebierasz girkami za wiosną? Ja coś nie mogę się z tego zimowego snu wybudzić, czekam na wiosenne tchnienie.
Buziaki zostawiam ;:196
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

:wit
Aneczko niestety ostatnio zaniedbałam Forum z powodu braku czasu i problemów w domu ale musiałam chociaż na chwilę zajrzeć do Ciebie ;:196
Wprost nie mogę się nadziwić ile piękności udało Ci się zgromadzić na działeczce :shock: Jak Ty to wszystko pomieściłaś? Robisz świetne zdjęcia i aż szkoda że nie oddają zapachu bo z pewnością jest oszałamiający,szczególnie przy takiej ilości róż ;:173
Pozdrawiam cieplutko i byle do wiosny ;:168
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, dzięki za rady odnośnie clematisów ;:196 Zakupy będę robić w clematisie, więc pewnie znajdę te, które polecasz.

Dobrze, że tu zaglądam do Was, bo dowiaduję się o sklepach, gdzie można kupić jakies piękności :D Zajrzałam do Lily i też zamówiłam :;230 Tak mi się w zeszłym roku udały orienpety, że dokupiłam.. ;:173 A jak one pachną :shock: ;:138 Rok temu posadziłam Pretty Woman, to zerwana do wazonu roznosiła zapach po całym domu - przez tydzień!

Wzięłam tez 1 opakowanie Nightrider, chciałam kupić 2, ale rok temu kupiłam Landini, napaliłam się, że niby taka czarna, najczarniejsza i niestety okazała się bordowa, nawet i brązowa jak słońce na nia padało. Jak dla mnie okropna. W ogóle mi sie nie podobała. Planuję ją wiosną przesadzić bardziej w cień, może tam odcień będzie ciemniejszy.

Wszystkiego dobrego Aniu :wit ;:3
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Aniu twoja rabata stała się dla mnie natchnieniem ;:170 tylko co ja mam zrobić z wściekłymi kolorami liliowców i one mi nie pasują do liliowo-fioletowej palety barw. ;:145
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aniu - pytałaś czy podobają się zdjęcia makro? Nawet mucha wygląda u Ciebie ślicznie :;230 , że nie wspomnę o pająkach! Rewelacyjne zdjęćia, ale o tym już kiedyś pisałam. Pytałaś o dolistną odżywkę dla róż, zdecydowanie poleciłabym Ci preparat o nawie: Magiczna siła. Spróbuj, bo wydaje mi się warty polecenia. Przeczytałam też, jakie różyczki zamówiłaś, w kilku miejscach się zdublowałyśmy, więc będę mogła obserwować nie tylko u mnie, ale i u Ciebie jak się rozwijają. Tak myślę jeszcze o Garden, ona chyba fajnie wyglądałaby w donicy? Jak myślisz?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Jak piękna zima u nas. Obrazek Aż miło! Z taką pogodą to jakoś tak łatwiej na wiosnę czekać. ;:333 Też tak macie?
Człowiek nie brnie w masie chlapy, tylko śnieg pięknie skrzypi pod butami. Rześkim powietrzem oddycha i spokojny o swoje roślinki pod kołderką z puchu może toczyć swe życie codzienne. To lubię.

Ewuniu Garden of Roses jest przepiękną różą, obficie i chętnie kwitnącą, do tego zdrową bo z ADR'em. Uformowała piękny zgrabny krzaczek, nie osiągając wielkich rozmiarów. Dlatego też jesienią zdecydowałam się na zakup kolejnych, by razem stworzyły piękną plamę. Teraz zamówiłam czwartą sztukę z myślą właśnie o donicy. Pragnę mieć ją na co dzień blisko siebie. Będzie więc rosnąć na balkonie.
Uważam, że z urodą jej kwiatów może konkurować sama eden Rose. A tylko Pashmina jest piękniejsza od niej. To oczywiście moja, subiektywna opinia. No ale uwielbiam te różę.
Cieszę się, że nasze zamówienia są podobne. Fajnie móc na bieżąco porównywać jak dana panna rośnie u kogoś innego, w innych warunkach. Super!
Magicznej siły używam już do clematisów i roślin balkonowych. Chętnie wypróbuję też do róż. ;:168

Obrazek

Aniu no jak to co masz zrobić ze wściekłymi kolorami liliowców?! No przesadzić! A jak nie masz miejsca to zamienić na kolory pasujące. Wszak sama mówisz, ze jesteś na etapie wymieniania roślin na to co Ci się podoba. Posadź tam pasujące kolorem liliowce a na pewno będziesz zadowolona. Obrazek

Obrazek

Dominiko nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość. Chętnie pomogę jeśli tylko będę umieć. Obrazek
O zabraniu lilii do domu nie pomyślałam. A chyba w tym roku będę mieć już ich tyle, że będę mogła sobie na to pozwolić. Też uwielbiam ich zapach! Na Nightrider skusiłam się i ja. A co tam! Od razu capnęłam 6 sztuk, mimo ryzyka że kwiat może być bardziej bordowy niż myślę. Zamierzam jednak posadzić je do półcienia. Licząc właśnie na bardziej czarny efekt. ;:333 Muszę też przyznać, że otrzymana w zeszłym roku w gratisie Black Out, posadzona w półcieniu, nawet z tym swoim bordowym podszyciem dawała piękny efekt, szczególnie gdy patrzyło się na nią gdy słońce z nią igrało. No podobała mi się.

Obrazek

Aniu -ann_30 jak miło, że w końcu się pojawiłaś. Obrazek Ściskam Cię mocno. ;:168 Nie daj się kłopotom. Mam nadzieję, że z nadchodzącą wiosną wrócisz do regularnego bywania na forum. Wszak masz tyle cudeniek do pokazania... A ja po cichu liczę że w tym roku zakwitną mi wreszcie babcine narcyzy, którymi mnie obdarowałaś. ;:168

Obrazek

Zuzka no! Jakiś zjazd "cór marnotrawnych " widzę... Weź Ty się kobito w końcu ogarnij i wracaj, bo naprawdę jeszcze Cię zapomnę. Ja tesknię za wiosną. A jakże! A czy Ty tęsknisz w końcu za forum? Zuz... wracaj no... Obrazek

Obrazek

Mariuszu -maniolku Eden Rose bez wątpienia przepiękną różą jest. Często słyszy się nazwę "królowa róż" no i gdyby nie moja fascynacja Pashminą to bez wątpienia bym temu tytułowi przyklasnęła. Musisz dać jej czas. Jak długo rośnie u Ciebie?
Ja mam trzy egzemplarze posadzone tego samego roku, z dwóch różnych źródeł. I jeden też się ociąga. Usprawiedliwiam go jednak, że miejscówkę ma trudniejszą niż tamte dwa, które pięknie szaleją w sezonie. ;:215

Obrazek

Obrazek

Soniu dlaczego pozbyłaś się tych małych niebieściuchów?
Ja sadzę róże koło powojników, bo te dwie rośliny tworzą duet idealny. Na razie nie widzę niekorzyści dla którejś z tych roślin.
Podziwiam Cię za niezłomność w postanowieniu nie kupowania. ;:224

Obrazek

Basiu ja po JPII nie płakałam. Mam tyle powojników, że jak któryś strajkuje to mu mówię wprost "nie to nie Obrazek " i skupiam się na tych grzecznych.
Kochana jeśli miałabym robić ranking najbardziej wytrzymałych powojników to trafiły by na nią bez wątpienia wszystkie włoskie i bylinowe. Do nich dołączyłabym Rubromarginatę, Sweet Summer Love, Błękitnego Anioła, Monte Cassino, Summer Snow i Rectę.
Myślałam, by zrobić clematisowe podsumowanie ale brnięcie przez te tony zdjęć, które posiadam, w poszukiwaniu kolejnych odmian mnie po prosty przeraża. Obrazek

Obrazek

Alu dziękuję. Czy Ty przypadkiem nie stanęłaś w konkury z naszą Sonią? Obie tak ćwiczycie silną wolę? A jakaś nagroda to będzie? Obrazek
Mam nadzieję, że jednak się złamiesz i popełnisz jakieś zamówionko, bo świat od razu staje się bardziej różowy. Obrazek

Obrazek

Małgoś na wstępie chciałabym Ci serdecznie podziękować za przepiękną kartkę i nasionka. ;:196 W końcu i ja będę mieć białe cynie i cleome. Obrazek Jeszcze raz dziękuję.
Czerwona róża poszła na tyły, bo choć sama w sobie była fantastyczna gdy kwitła ale też psuła mi wszystkie zdjęcia swoim czerwonym kolorem w tle. Miała pojechać do innego ogrodu ale koniec końców Em nie chciał jej oddać. No to rośnie w innej części. :wink:
A teraz gości będzie witać Jasmina. Tylko nie wiem kiedy wyrośnie, by było ją widać na wejściowej pergoli, zza płotu. ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu dziękuję za słowa otuchy ;:180 ja swoją Edenkę wsadzałem na jesień 2015, więc miała cały rok żeby się rozbujać, a ona tylko 50 cm może ma ;) (kupowałem w szkółce róż), obawiam się tylko, że miejsce może nie do końca się jej podobać, bo jest dość wietrzne - nie jest niczym osłonięta, ale chciałem żeby była wyeksponowana. No nic poczekam i zobaczymy :) Powiem Ci, że Twoja Pashmina troszkę mi przypomina Edenkę ;:224, też ma ten urok w sobie ;:224
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Dziękuję Aniu ;:196
W tam razie pozbędę się tego clematisa co i Tobie się niekoniecznie spisywał, bo jak to fajnie napisałaś - nie to nie ;:306 Łaski bez... już prosić się nie będę o chociaż jeden kwiatek.
Poprzeglądam bylinowe i włoskie ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aniu - Garden w koszyczku czeka na zapłatę, mam nadzieję, że zanim nie skompletuję całego koszyczka nie zniknie.
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak zwykle śliczne zdjęcia ;:333 . Czytając Twoje wątki od początku, widzę jak bardzo zmienił się Twój ogród i to w tak krótkim czasie ;:oj . Bywanie na forum ma jednak dużo zalet, no bo ile z niego człowiek nauk wyniesie :D . No ślicznie jest, co tu dużo pisać!
Znasz może powojniki Diamond Ball i Lemon Dream? Przyjdą do mnie wiosną, razem z podpatrzonym u Majeczki Summer Snow :tan
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

ale foty zapodałaś pashmina ;:oj cudo napatrzeć się nie mogę na te fotki :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wszyscy się zachwycają różami i clematisami i mają rację ;:108. A już ich wspólne przeplatanie się jest po prostu cudne.
Ja jednak chciałaby się zachwycić osobnikiem nawet nie podpisanym z imienia. Nie podpisany, bo pewnie skromny i nie rzucający się w oczy. Mi jednak skojarzył się goszczącym niedawno u nas Mikołajem. Co prawda nie wiem czy Mikołaj ma tak cudowną miękką bródkę, tę chętnie przytuliłabym do policzka

Obrazek

Zauroczył mnie Twój balkon, stworzyłaś cudeńko na niewielkiej przestrzeni ;:433

Marzy mi się taka róża w donicy, ale mam obawy czy nie będzie ona bardziej podatna na jakieś choroby lub szkodniki? Z tego powodu nie mam na balkonie surfinii, bo z nieużytków przed blokiem łapały mączniaka i wyglądały strasznie prawie od samego początku.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, ale mnie kusisz tą Pashminą.. Ciekawe czy moja wreszcie pokarze na co ją stać. Zbudowała naprawdę piękny i rozkrzewiony krzaczek, a kwiatów jak na lekarstwo.
Podziwiam oczywiście powojniki (nadal kocham je bez wzajemności) i już nawet miałam się skusić na zakupy w e-clem.. (tym bardziej, że wysłali maila z przedsezonową promocja) Weszłam na stronkę popatrzyłam na ceny i śmiech mnie tylko wziął. Ceny wyższe niż za te same rośliny kupowane np w czerwcu :shock: Coś mi się wydaje, że ta "promocja" to taki wabik na klientów..
Black Out się podoba ;:183 ;:183 .. a mówiłam, że jest piękna i wcale nie taka czerwoniasta..
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”