Po śniegu nie ma już śladu,ostatnie dwa dni na plusie to spowodowały.Mi to nie przeszkadza,ja odliczam za to dni do marca
Różyczki zamówione,czekam jeszcze na ofertę Lilypolu. W zeszłym roku nie zamawiałam lilii,chętnie teraz dokupiłabym kilka cebul.
Mam w planach dokupić szałwie dla nowej rabatki koło huśtawki.Kupiłam w Auchan nasiona zatrwianu i będę go wysiewała w marcu.
Także coś już się zaczyna dziać,powoli wychodzę z marazmu,który ostatnio mnie ogarnął
Soniu Jalitah u mnie na balkonie będzie rosła w zupełnym słońcu.Na działce również ciężko mi znaleźć półcień.
Wiadomo,że z donicą można biegać po całym ogrodzie i ustawić w dogodnym miejscu.
Oj bardzo tęsknię już za wiosną,przeglądam sobie zdjecia z zakupami cebulowymi,dobrze,że mam uwiecznione,bo zapomniałam co posadziłam.Już się cieszę na nowe tulipany i czosnki gigant.Mają być wielkie kule
Werka pisz śmiało,każdy ma prawo głosu.ja swoje chyba na patelni posadzę,mało mam miejsc półcienistych.
Iwonka dobrze,że się pospieszyłaś z zamówieniem.Ja tak miałam w zeszłym roku z Jalitah,za długo zwlekałam,a potem zabrakło dla mnie.Na jesieni tylko jedną ,a teraz jeszcze dwie,a co sobie będę żałować?
Floksy Drummonda najpierw wysiałam na parapet,potem pikowałam do kubeczków,ale one szybko wyciągały się w górę,więc je uszczykiwałam.Musiałam tak robić,bo bardzo się wykładały i były wiotkie.
Aneczka ładne odmiany,Williama kupiłaś hmm no ciekawe.Ma różne opinie,ja osobiście jestem zadowolona z niego,same kwiaty ma cudne,wypełnione płatkami i zapach.Jest wiotki w pierwszych latach,pędy czasem zaglądają do oczka,ale to jest naprawdę urocze.
Ciekawa jestem Twojej opinii o tej odmianie.Ciekawe,czy Dorotka nasza jest z niego zadowolona,bo Wandzia z tego co pamiętam to go usunęła z ogrodu

Sama zdecydujesz,ja jestem na tak
Gosiu ani się obejrzysz,a i Ty wpadniesz w sidła i pułapki szkółek i ogrodniczych.To nieuniknione,przecież całą zimę na to czekamy
Maju mam nadzieję,że dobrze wybrałam

Zaskoczyłaś mnie z żurawkami,będziesz je sadziła obok róż?
Floksy niskie tez mi ładnie kwitły,także chyba znów je wysieję.U siebie nie widziałam gotowych sadzonek.
Aniu hiacynty koniecznie musza być,bo pozwalają choć troszkę przybliżyć nas do pory roku,którą my ogrodnicy uwielbiamy.
U mnie wygląda,że będą niebieskie

Floksy mini są super dodatkiem na rabaty,spróbuj wysiać
Dorotko o jak miło,dobrze wiedzieć,że jesteś z niej zadowolona:)
Lady Emma na pewno będzie Twoja,oj te Austinki jakie one piękne i potrafią oczarować
Ja obawiam się żółtych Austinek,The Pilgrimm mi padła bezpowrotnie i Graham Tomas swego czasu hmmm
Jedynie Sophie Renaissance kwitnie co roku i Lucia

Mało mam żółtych odmian,a z czerwonych tylko Piano,ale domówiłam Fall In Love A...no zobaczymy,jak to wyjdzie latem?
Oto moje hiacynty,coraz grubsze szyszki,widać,że będzie ciemny kolorek.Kupiłam w B wazonik z cebulką.Coś mała jest,ale była schowana w kartoniku
Miłego week...