Ogród zielonej
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zielonej
Soniu obsypana juka zmieniła się w jeża
Tulipany już nam niedługo zakwitną, ładna ta kępa Claudii 
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudne ośnieżone widoki ogrodu, Soniu!
Ja mam śniegu tyle co kot napłakał, a dzisiaj jeszcze padał śnieg z deszczem i powstała breja.
Zapowiadają siarczyste mrozy, a puchowej pierzynki na roślinkach brak.
Śliczne tulipany!

Ja mam śniegu tyle co kot napłakał, a dzisiaj jeszcze padał śnieg z deszczem i powstała breja.
Zapowiadają siarczyste mrozy, a puchowej pierzynki na roślinkach brak.
Śliczne tulipany!
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śnieżna pierzynka jest super, u mnie równie pada snie, mam nadzieję że otuli roślinki jak trzeba 
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu, przyglądam się ile gałązek ma twoja róża, nic dziwnego, że krzaczki masz później bujnie obsypane kwiatami, moje róże to bidulki.
Podziwiam cię za ilość przerzuconego śniegu. U mnie śnieg poleżał dwa dni, dzisiaj wszystko stopniało, a w nocy zapowiadają -6.
Szklane ozdoby na choince bardzo eleganckie.
Podziwiam cię za ilość przerzuconego śniegu. U mnie śnieg poleżał dwa dni, dzisiaj wszystko stopniało, a w nocy zapowiadają -6.
Szklane ozdoby na choince bardzo eleganckie.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Przemku mam szczęście, że śnieg wszystko przykrył.
U ciebie z pewnością takich dużych mrozów nie będzie, jednak klimat masz łagodniejszy.
Aga jako kierowcę śnieg mnie nie cieszy, ale jako właścicielkę ogrodu, tak.
Dokupiłam w tym roku pięćdziesiąt Claudii, wszystkie w doniczkach, więc jest nadzieja, że zakwitną.
Lucynko jesteś pracuś,
zabezpieczyłaś swoje rośliny solidnie. Ja liczyłam na naturę i udało się na razie.
Tulipany na ostatnim zdjęciu rosną trzy lata bez wykopywania, więc cieszę się, że kwitną. Wrosły w nie korzenie róż i już tak zostanie. Zdobędę doświadczenie, jak długo wytrzymają w tak ekstremalnych warunkach. 
Marlenko padać ma wszędzie przez kilka dni, pewnie twoje rośliny też przykryje śnieg.
Małgosiu róże rosną u mnie w ciężkich warunkach, w upały słońce je przypala, szczególnie te ciemniejsze. Przycinam je intuicyjnie, a nie zgodnie z teoretycznymi opisami i na razie się sprawdza.
Nie sadzę rarytasów, bo wiem że nie poradzą sobie, ale cieszę się każdym kwiatem. Śnieg był bardzo lekki, łatwo było go przerzucać.
Sąsiedzi mieli ubaw, jak odśnieżałam trawnik.
Dziś już bym tego nie zrobiła. Było trochę cieplej, więc śnieg mokry, ciężki.
Aga jako kierowcę śnieg mnie nie cieszy, ale jako właścicielkę ogrodu, tak.
Lucynko jesteś pracuś,
Marlenko padać ma wszędzie przez kilka dni, pewnie twoje rośliny też przykryje śnieg.
Małgosiu róże rosną u mnie w ciężkich warunkach, w upały słońce je przypala, szczególnie te ciemniejsze. Przycinam je intuicyjnie, a nie zgodnie z teoretycznymi opisami i na razie się sprawdza.
- Malvy
- 500p

- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Soniu, piękna zima! U mnie co najwyżej grad widziałam a i tak badał dość niemrawo, teraz wciąż tylko wieje. Zapowiadają wciąż minusy a w realu tylko plusy widzę na termometrze... No i ta zmienność pogody, chyba za słabo dmuchałaś Moja Droga
, bo zaledwie kilka chmur przyszło, kichnęły prychnęły i tyle śniegu było, że go na pietrze widziałam, bo na parterze już go nie było
U mnie drogowcy mogą iść spać z niedźwiedziami 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Sonia, zaczęłam czytać opis.. odśnieżałam trawnik.. i myślę sobie.. serio, trawnik??
Dopiero potem doczytałam, że śniegiem otuliłaś róże i wrażliwce
. U siebie robię podobnie. Przy każdym odśnieżaniu kolejne warstwy puchu lądują na rabacie. Nawet się śmieję, że jak tak dalej pójdzie będę miała wiosną zielony trawnik i zaśnieżone rabaty 
Koniecznie wstawiaj zdjęcia wiosny czy lata.. Mimo, że śniegowa zima ma swój urok to nic tak nie cieszy jak widok kolorowych kwiatów
Koniecznie wstawiaj zdjęcia wiosny czy lata.. Mimo, że śniegowa zima ma swój urok to nic tak nie cieszy jak widok kolorowych kwiatów
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Soniu
. Nie pochwaliłam jeszcze Twoich ozdóbek świątecznych - bardzo ładne
. Śnieg na szczęście już jest
. Fajny sposób z tym odśnieżaniem trawnika
, ja na to nie wpadłam ale śnieg z chodnika zgarniam na rabaty . Chyba muszę zrobić to samo co Ty bo zapowiadają spore mrozy
. Mam nadzieje, że tak źle nie będzie
. Tulipany o tej porze dają sporo radości
. Niebawem takie widoki będziemy mieli w ogrodach. Pozdrawiam
.
- juni

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Zima jest piękna ,ale jak patrzę przez okno,lub na zdjęcia.
Ja też należę do tych ciepłolubnych.Najlepiej 25 stopni!
Czytam,że posiałaś strzępiaste sasanki.Ciekawe czy powtórzą cechy,bo ja też posiałam i czekam aż zakwitną.
Ja też należę do tych ciepłolubnych.Najlepiej 25 stopni!
Czytam,że posiałaś strzępiaste sasanki.Ciekawe czy powtórzą cechy,bo ja też posiałam i czekam aż zakwitną.
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Soniu, bardzo lubię takie zdjęcia porównawcze. Pięknieje ogród i rośnie jak na drożdżach.
Super te Twoje sasanki.Może i moja kępa się powiększy, bo zasiałam świeże nasiona obok mamusi, zaraz po zebraniu.
Tulipany mają takie piękne kolory, teraz gdy na dworze tylko biel i czerń.
U mnie tak dosypało śniegu, że m. nie mógł do domu dojechać, gdy odwoził Monikę do szkoły. Dobrze, że miał szuflę. I sąsiedzi pomogli.
Do tego spory mróz (-15) i wiatr. Dobrze, że w domu siedziałam. Cieszę się ze śniegu, bo róże tylko stroiszem świerkowym nakryłam. Piękne słońce było i ptaki uwijały się w karmnik aż furczało dosłownie.
Super te Twoje sasanki.Może i moja kępa się powiększy, bo zasiałam świeże nasiona obok mamusi, zaraz po zebraniu.
Tulipany mają takie piękne kolory, teraz gdy na dworze tylko biel i czerń.
U mnie tak dosypało śniegu, że m. nie mógł do domu dojechać, gdy odwoził Monikę do szkoły. Dobrze, że miał szuflę. I sąsiedzi pomogli.
Do tego spory mróz (-15) i wiatr. Dobrze, że w domu siedziałam. Cieszę się ze śniegu, bo róże tylko stroiszem świerkowym nakryłam. Piękne słońce było i ptaki uwijały się w karmnik aż furczało dosłownie.
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Sonio mam tyle samo śniegu
A jaka jest u Ciebie temperatura ? U mnie na razie -10*C
Piękne tulipany, za trzy miesiące na dobre zawitają do Nas soczyście zielone kolory i kwiaty
Pozdrowienia z zasypanych śniegiem Gór Świętokrzyskich,
Seba
Piękne tulipany, za trzy miesiące na dobre zawitają do Nas soczyście zielone kolory i kwiaty
Pozdrowienia z zasypanych śniegiem Gór Świętokrzyskich,
Seba
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Soniu aż się serducho raduje, gdy patrzę na te tulipany.
Nie powiem śmiesznie musiało wyglądać to odśnieżanie trawnika. Dla róż jednak warto takie niby, dla innych, dziwactwa robić.
Nie powiem śmiesznie musiało wyglądać to odśnieżanie trawnika. Dla róż jednak warto takie niby, dla innych, dziwactwa robić.
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Soniu poszłam w Twoje ślady i też odśnieżyłam trochę trawnika na poczet rabat
. Sąsiadka jak to widziała z daleka to pytała czy zamierzam bałwana lepić
. To genialny sposób na dodatkowe okrycie roślin
. Dobrej nocy
.
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Jutro wybieram sie na działkę zrobić różom kopczyki. I też będę odśnieżać trawnik
Soniu, dziękuję za podsunięcie pomysłu, nigdy bym na to nie wpadła
To super pomysł, żeby Karolowi za rok postawić choinkę, którą będzie mógł poznać wszystkimi zmysłami. Świat oglądany własnymi rękami i bez stresu jest dużo ciekawszy
Soniu, dziękuję za podsunięcie pomysłu, nigdy bym na to nie wpadła
To super pomysł, żeby Karolowi za rok postawić choinkę, którą będzie mógł poznać wszystkimi zmysłami. Świat oglądany własnymi rękami i bez stresu jest dużo ciekawszy
- wisia7

- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Soniu, ale wiosennie się zrobiło z tymi tulipanami , nawet nie straszny ten mróz ( -12 stopni)
.