Niskie dalie wysiewałam i same wysiewały się u mnie i to różne kolory
 natomiast tak jak pisze Lucynka z dużych nie zauważyłam żadnych siewek , chyba że skutecznie je wyplewię .
 natomiast tak jak pisze Lucynka z dużych nie zauważyłam żadnych siewek , chyba że skutecznie je wyplewię .Pozdrawiam cieplutko bo za oknem mroźno

natomiast tak jak pisze Lucynka z dużych nie zauważyłam żadnych siewek , chyba że skutecznie je wyplewię .

. Ha są i moje kolorki
 . Ha są i moje kolorki   . Piękne te Twoje dalie
 . Piękne te Twoje dalie   . Wszystkie cudowne ale moja ulubiona kolorystyka to wszelakie róże, fiolety, biel
 . Wszystkie cudowne ale moja ulubiona kolorystyka to wszelakie róże, fiolety, biel   . Do żółtych i pomarańczowych muszę dojrzeć
 . Do żółtych i pomarańczowych muszę dojrzeć   . Jakie plany nasienne w tym roku ??
 . Jakie plany nasienne w tym roku ??   Starczy Ci parapetów ??
 Starczy Ci parapetów ??   Pozdrawiam
  Pozdrawiam   .
 .
 , ja nie mam ani jednej bo nie mam piwnicy
 , ja nie mam ani jednej bo nie mam piwnicy   i przechowanie ich zimową porą jest niemożliwe...ale podziwiać lubię
  i przechowanie ich zimową porą jest niemożliwe...ale podziwiać lubię  

Co do nadwyżek, to okaże się na wiosnę.
  Co do nadwyżek, to okaże się na wiosnę. 

Zwykle pozwalam im rozsnąć, czasem tylko przepikuję w inne miejsce. Faktycznie w większości są żółte, ale trafiają się perełki jak ta moja ciemno różowa, którą wcześniej pokazywałam.
  Zwykle pozwalam im rozsnąć, czasem tylko przepikuję w inne miejsce. Faktycznie w większości są żółte, ale trafiają się perełki jak ta moja ciemno różowa, którą wcześniej pokazywałam. 
  No i szklarenka zabezpieczona przed futrzakiem, bo on też lubi grzebac się w ziemi
  No i szklarenka zabezpieczona przed futrzakiem, bo on też lubi grzebac się w ziemi   
  A jedna malutka dalia w ogrodzie na początek nie zaszkodzi...
  A jedna malutka dalia w ogrodzie na początek nie zaszkodzi...   

Kasiu
 Kasiu

. Zajrzałam dzisiaj do moich dalii i te, które w tym roku pozyskałam z sadzonek są kompletnie sflaczałe i miękkie, pozostałe są ok. Spróbuję znów zrobić z nich sadzonki, tylko to trochę za wcześnie, ale i tak mi się zmarnują. Ciekawe w czym problem, wszystkie były wykopanie w tym samym czasie i są przechowywane w tych samych warunkach?
 . Zajrzałam dzisiaj do moich dalii i te, które w tym roku pozyskałam z sadzonek są kompletnie sflaczałe i miękkie, pozostałe są ok. Spróbuję znów zrobić z nich sadzonki, tylko to trochę za wcześnie, ale i tak mi się zmarnują. Ciekawe w czym problem, wszystkie były wykopanie w tym samym czasie i są przechowywane w tych samych warunkach?

Obiecuję ograniczenie,a potem znów buszuję w katalogu Stanisława.
 Obiecuję ograniczenie,a potem znów buszuję w katalogu Stanisława.

może się skuszę na eksperyment, choć tej zimy było przez kilka nocy po -24st brrr... Z Twoich zdjęć bije ciepło
 może się skuszę na eksperyment, choć tej zimy było przez kilka nocy po -24st brrr... Z Twoich zdjęć bije ciepło 

Czy masz dalie na każdą literę alfabetu?
 Czy masz dalie na każdą literę alfabetu?  Możesz stworzyć encyklopedię dalii
 Możesz stworzyć encyklopedię dalii