Moje początki - giga45
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko ja ją widziałam w lesie już przekwitniętą i miała pełno nasionek .Tylko że wtedy nie wiedziałam że jest tą roślinką.Halina Kwak pisze:Jolu, ja mam, kupiłam w agrosadzie, jest bardzo ładną ozdobą ogrodu. Mam w trzech kolorach: żółtym, różowym i czerwonym. Ponoć sieje się go z nasion. Nie puszcza bocznych pędów.
Giguś przepraszam że zamieściłam te fotki u Ciebie ale pomyliłam się .Teraz dopiero się skapłam ze są nie u mnie

Widzę Giga, że prace u Ciebie jeszcze trwają
Ja w tygodniu to nie mam już kiedy bo szybko ciemno się robi, a w sobotę to jakoś mi się nie chce. Zresztą nie mam prac niecierpiących zwłoki - mogą poczekać do wiosny :P
A z tą spaloną altaną, to szkoda gadać - ja bym takich.........
Nie rozumiem takich zachowań ludzi..
Miłego dnia :P

A z tą spaloną altaną, to szkoda gadać - ja bym takich.........

Miłego dnia :P
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
witajcie dziewczyny. Miło mi Jolunia, że wpadłaś. U mnie też już nie ma zbytnio co robic -chodze więc na działke dla przyjemności z psem i podglądam co zaczyna wyrastać, a jest już kilka roslin, którym widac się spieszy.
Jola, Halinka bardzo sie cieszę, że u mnie piszecie, bo i przy okazji sie dowiedziałam o tym ślicznym kwiatku (z lasu). Gdyby nie Twoje Jolu fotki, to nawet nie wiedziałabym o istnieniu tak slicznej roslinki. Dziękuję. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę milego i cieplego dnia. :P
Jola, Halinka bardzo sie cieszę, że u mnie piszecie, bo i przy okazji sie dowiedziałam o tym ślicznym kwiatku (z lasu). Gdyby nie Twoje Jolu fotki, to nawet nie wiedziałabym o istnieniu tak slicznej roslinki. Dziękuję. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę milego i cieplego dnia. :P
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
W lesie napotkałem jedynie żółte żarnowce, a w szkółkach są, tak jak pisze Halina - czerwone, łososiowe, biało-różowe, kremowo-białe...
Bardzo ładne, i mało wymagające
Bardzo ładne, i mało wymagające
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Droga Geniu, moje żarnowce osiągnęły 1,50 m. Rozrastają się na boki, ale nie aż tak bardzo i można je formować i przycinać zaraz po przekwitnięciu.
Są naprawdę bardzo ładną ozdobą ogrodu i warto je mieć :P
Ja mam trzy i w przyszłym roku, po przekwitnięciu, będę je chciała uformować, każdy inaczej, żeby potem ocenić, co mi się najbardziej podoba. Odnośnie formowania zasięgnę rad u naszej specjalistki Ani Raczek, ona mu już w tym zakresie wspaniałe osiągnięcia :P
Są naprawdę bardzo ładną ozdobą ogrodu i warto je mieć :P
Ja mam trzy i w przyszłym roku, po przekwitnięciu, będę je chciała uformować, każdy inaczej, żeby potem ocenić, co mi się najbardziej podoba. Odnośnie formowania zasięgnę rad u naszej specjalistki Ani Raczek, ona mu już w tym zakresie wspaniałe osiągnięcia :P
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Cytisus Boskoop Ruby – czerwony
Cytisus Frisia – łososiowo-pomarańczowy
Cytisus Golden Cascade – żółty
Cytisus Holandia – biało-różowy
Cytisus Sunset – żółto-czerwony
Cytisus Zelandia – kremowobiały
1,5 ÷ 2 metry, gleby ubogie, stanowiska słoneczne.
Doświadczenia będę miał za rok
Cytisus Frisia – łososiowo-pomarańczowy
Cytisus Golden Cascade – żółty
Cytisus Holandia – biało-różowy
Cytisus Sunset – żółto-czerwony
Cytisus Zelandia – kremowobiały
1,5 ÷ 2 metry, gleby ubogie, stanowiska słoneczne.
Doświadczenia będę miał za rok

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Giga, według mnie, najpiękniej prezentują się żółte i czerwone. Łososiowych nie widziałam. Ponoć rozsiewają się jak np. pęcherznica, ja jednak, jak na razie, tego nie zauważyłam, być może dlatego, że rosną w trawie, a trawę ścinam raz w tygodniu. Na pewno nie puszczają korzeni bocznych. No i najważniejsze, że nie mają specjalnych wymagań :P
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc