Storczyki Storczykowej
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie przepraszaj Beatko bo nam rozjaśniasz sytuację
czyli to coś takiego jak te marketowe rolety do samodzielnego montażu?

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- BEATA55555
- 200p
- BEATA55555
- 200p
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Beatko własnie to miałam na myśli pisząc że zazdrostki na tej zasadzie się montuje jak rolety - one też mają taki jakby pręt przyklejany końcami do ramy okna, tylko ze na samej górze, a firaneczki niskoBEATA55555 pisze:Nie! Piszę o mocowaniu firaneczek zazdrosek! Komplet to: dwa zaczepy które przykleja się na (jak to nazwać) białą część okna która przylega do szyby i w te zaczepy wkłada się pręcik na którym są nawleczone firaneczki.

Chyba się niezbyt jasno poprzednio wyraziłam

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Folie i zaluzje odpadaja... , mama sobie nie zyczy... , firanka tez odpada bo jedna juz jest przed parapetem.. i druga miała by byc w oknie zaraz tak?>....
tak jedna na drugiej... ?
Cieniówka do czyb w samochodzie tez odpada... , ja juz nie mam siły do tej mamy...
Wy myslałem , żeby w lecie z rugiej strony , od pola na parapecie w skrzymkach posadzić jakieś kwiatki wyzsze i postawic na parapecie od pola... Mam taka mozliwosć bo jest długi balkon i skrzynki nie spadły by wrazie czego aż z piętra... Popatrze sobie na necie bo znalazłem strone o tych okiennych foliach... , ale to raczej odpada... , moze jakby co piszcie na ten temat u mnie bo to mi trzeba zasłonki a nie Storczykowej... Przepraszam za zasmiecanie wątku...
.

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa
- Storczykowa
ostatnio dawałam jego fotki jak miał 4 kwiatki, są kilka stron wcześniej. oprócz niego właściwie nic nowego się nie rozwinęło. tylko pąk z odgałęzienia ogromnokwiatowego różowego Phalaenopsisa, ale teraz niestety kwiat nie jest tak ogromny jak te, co były w chwili kupienia. jest 4 cm mniejszy od tych co były kiedyś, ten ma 8 cm. jak rozwinie jeszcze drugiego pąka to może zrobię mu fotkę.
- Storczykowa
biały Phalaenopsis otwiera 6. kwiatek. w sumie kwitnie mi teraz 8 lub 9 Phalaenopsisów, pędy ma 12, nioektóre już zawiązują pąki. nie będą to wysokie pędy, większość będzie mieć 30-40 cm lub trochę mniej. pędziki Mini Marka niestety stoją w miejscu lub rosną tak powoli, że nie widać róznicy. rośnie za to listek u Phal. bellina i keika Phal. liodoro (bo liodoro nie ma stożka wzrostu i puścił keik). najdłuższy listek keika ma 21 cm, ale jest jeszcze mały i niezdolny do kwitnienia, nie ma nawet swoich własnych korzeni.
- Storczykowa
dzisiaj T. mi kupił miniaturowego białego Phalaenopsisa z różową warżką. jest maleńki (a właściwie są, bo to 2 Phal. w 1 doniczce), ale kwiatki ma w miarę normalnej wielkości, duże jak na miniaturkę (6 cm). pędzik jego ma ze 25-30 cm. ten Phal. jest bardzo słodki i cudny. później zrobię mu fotki (może dzisiaj lub jutro). pozostałe Phal. mają się dobrze, kwitną, rosną...
- Storczykowa